Alcool şi sex, combinaţia fatală pentru fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabilitatea de a folosi metode contraceptive de urgenţă este de 1,4 ori mai mare în cazul femeilor tinere din Marea Britanie care beau mai mult de şase beri săptămânal (mai bine de 14 unităţi de alcool), decât în cazul celor care nu consumă ­alcool.

În plus, numărul adolescentelor britanice care au dat vina pe consumul de alcool pentru pierderea virginităţii a crescut de la 2,4%, în anii '40, la 6,4%, în prezent, arată un studiu recent. Efectele devastatoare ale consumului excesiv de alcool asupra femeilor tinere sunt readuse în atenţia publicului printr-o cercetare dată publicităţii în Marea Britanie, citată de „The ­Daily Telegraph".

Citiţi şi:

Cum îi ferim pe copii de perverşi
Ce rol are terapia comportamentală

Conform studiului, petrecăreţele care beau la chefuri au cu 40% mai multe şanse să facă un avort. Astfel, tinerele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au adesea contacte sexuale cu parteneri necunoscuţi, regretând ulterior aceste ieşiri necontrolate.

Tot mai mulţi băutori

Cea mai rapidă creştere a numărului de femei care beau în exces a fost consemnată în Marea Britanie între 1998 şi 2006, când proporţia a crescut de la 8 la 15%. Anul trecut, o cincime dintre britanice declarau că beau mai bine de şase beri săptămânal.

Cifrele publicate sunt alarmante pentru ambele sexe: numărul celor care beau în exces s-a triplat în ultimii zece ani. În acelaşi timp, statisticile oficiale arată că numărul întreruperilor de sarcină a crescut în Marea Britanie. Medicii susţin că tot mai multe adolescente solicită pilula de a doua zi, după ce au făcut sex neprotejat la beţie.

Cercetătorii de la University College din Londra au analizat relaţia dintre consumul de alcool şi activitatea sexuală în cazul a 25.000 de britanici cu vârste între 16 şi 44 de ani, pe o perioadă de 10 ani. 

CITIŢI ŞI:

Marketing de Centură: Ca să nu-şi piardă clienţii, prostituatele dau jos TVA-ul

"Blocaj financiar" - Prostituatele din Galaţi datorează statului peste 30 de miliarde de lei vechi

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite