10 întrebări fără răspuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul deceniu, milioane de oameni au încercat să afle câteva lucruri pe care le consideră esenţiale pentru existenţa lor. „Care este sensul vieţii?“, „Există Dumnezeu?“ şi „Blondele se distrează mai mult?“ sunt doar câteva dintre problemele care ne macină.

Întrebările la care foarte mulţi oameni continuă să caute un răspuns simplu, dar nu reuşesc să-l găsească, au fost compilate de responsabilii motorului de căutare Ask Jeeves. Clasamentul întocmit de aceştia se bazează pe 1,1 miliarde de întrebări postate pe acest site începând din anul 2000, de la lansarea lui, relevă BBC.

Citiţi şi:

Papa i-a răspuns lui Stephen Hawking: "Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii"

Ideea acestui motor de căutare, cunoscut şi ca „Ask outside the UK" („Întreabă în afara Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", în traducere) a fost să le permită utilizatorilor să găsească răspunsuri la întrebările pe care le au.

Ask Jeeves furnizează lunar circa 16 milioane de răspunsuri, numai că responsabilii site-ului recunosc că unele întrebări îi pun în mare încurcătură chiar şi pe cei bine informaţi.

Pe website a fost lansată şi o secţiune în care utilizatorii îşi pot răspunde unii altora la întrebări, mai ales când soluţiile nu sunt ambigue.

În ceea ce priveşte clasamentul frământărilor utilizatorilor din ultimul deceniu, cei de la Ask Jeeves au afirmat că nu au fost deloc surprinşi să constate că oamenii caută în continuare să afle „care este sensul vieţii" şi dacă „există un Dumnezeu".

Totuşi, susţin aceştia, unele întrebări nu sunt tocmai „cerebrale". De pildă, milioane de persoane se întreabă ce s-a întâmplat cu gangsterul Tony Soprano din serialul american „Clanul Soprano".

„Trebuie să admitem că, din când în când, avem de-a face cu întrebări la care nu se poate da un răspuns simplu, aşa că îi lăsăm pe utilizatori să-şi dea seama singuri", a declarat Nadia Kelly, reprezentant al motorului de căutare Ask Jeeves.

"Trebuie să admitem că, din când în când, avem de-a face cu întrebări la care nu se poate da un răspuns simplu."
Nadia Kelly
reprezentant Ask Jeeves

Topul frământărilor din ultimul deceniu

1. Care este sensul vieţii?
2. Există Dumnezeu?
3. Blondele se distrează mai mult?
4. Care e cea mai bună modalitate de a slăbi?
5. Este cineva acolo, în spaţiu?
6. Care este cea mai faimoasă persoană din lume?
7. Ce este dragostea?
8. Care e secretul fericirii?
9. A murit Tony Soprano?
10. Cât voi trăi?

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite