Papa i-a răspuns lui Stephen Hawking: "Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Benedict al XVI-lea a declarat că "ştiinţa nu poate explica sensul vieţii", făcând referire la cartea publicată de fizicianul Stephen Hawking în care se arată că Universul nu a fost creat de Dumnezeu.

Suveranul Pontif s-a întâlnit cu o serie de lideri religioşi în timpul vizitei sale în Marea Britanie şi i-a răspuns omului de ştiinţă Stephen Hawking, cel care a scris în cartea sa, "The Grand Design", că "Dumnezeu nu are loc în creaţia Universului".

Mai citiţi şi:

Stephen Hawking, un butoi de pulbere: de ce nu Dumnezeu a creat Universul

Potrivit Papei, ştiinţa nu poate oferi un răspuns satisfăcător la întrebarea „de ce suntem aici?”. „Nu poate satisface cea mai mare dorinţă a inimii, aceea de a fi explicate originea şi destinul nostru, motivul pentru care existăm şi nici nu ne poate răspunde exhaustiv la întrebarea de ce există ceva în loc de nimic”, a declarat Suveranul Pontif.

„Religia ne aduce aminte de imperativul conversiei morale, a datoriei noastre de a locui în pace cu vecinul nostru şi asupra importanţei trăirii unei vieţi integre”, a mai adăugat Papa Benedict al XVI-lea.

Problema cu această afirmaţie este că a fost făcută în mijlocul unui scandal uriaş de pedofilie în sânul Bisericii Catolice, iar discursurile despre moralitate în acest context nu vor face decât să întărească sentimentele anti-creştine şi mai ales anti-catolice, cel puţin din Marea Britanie, scrie Realitatea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite