VIDEO Un an fără Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlineşte un an de la moartea unuia dintre cei mai mari artişti ai lumii. Pe tot globul au loc evenimente dedicate memoriei megastarului. În urmă cu un an, site-ul american TMZ anunţa în exclusivitate moartea megastarului. Vestea avea să schimbe pentru totdeauna faţa showbizului.

Admiratori din toată lumea vor cinsti astăzi memoria artistului care a încetat din viaţă la 25 iunie 2009.

Flash Mob în memoria lui Michael Jackson

Fanii sunt aşteptaţi în număr foarte mare la cimitirul Forest Lawn, din Los Angeles, însă doar familia va avea acces la ceremonia care se va desfăşura în mausoleul unde este îngropat starul. Potrivit site-ului TMZ, mama artistului şi copiii acestuia nu vor participa la ceremonie, ci se vor afla în Gary (Indiana), oraşul natal al lui Michael Jackson.

Michael, miliardar după moarte

Provocare pentru fanii lui Michael Jackson: Îi puteţi imita mişcările?

Joe Jackson îşi acuză soţia de moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson, relaţie cu un bărbat?

VIDEO O nouă piesă semnată de Michael Jackson a apărut pe Internet

Planeta plânge

Şi în Bucureşti fanii au pregătit manifestări speciale prin care să-şi omagieze idolul. Astfel, la ora 19.00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, Agenţia de presă mondenă va inaugura un panou cu chipul lui Michael Jackson, realizat din mii de fotografii trimise de fani din România. De la ora 00.30, tot pe Aleea Michael Jackson, va avea loc evenimentul „World Cry", care face parte dintr-un proiect mondial desfăşurat în mari oraşe precum Londra, Paris şi New York. La aceeaşi oră, fanii din întreaga lume vor aprinde o lumânare pe durata melodiei „Cry".

Şi mass-media alocă spaţii importante evenimentelor care vor avea loc astăzi, iar televiziunile au pregătit programe speciale. Antena 1 transmite în această seară, de la 22.30, documentarul „Gone To Soon", realizat de prezicătorul Ian Halperin, care susţine că a „văzut" data morţii megastarului cu şase luni înainte ca acest lucru să se întâmple. Fanii lui Michael l-au acuzat pe Halperin că documentarul pătează imaginea idolului lor.

Totodată, postul MTV dedică weekendul 25 - 27 iunie memoriei regelui pop, la fel şi postul de radio Europa FM. Dispariţia lui Michael Jackson la doar 50 de ani, exact în perioada în care pregătea o revenire spectaculoasă în muzică, a marcat showbizul internaţional, dar nu numai. Fără exagerare, se poate vorbi despre moartea lui Michael ca despre un eveniment de dimensiuni globale, care nu a influenţat doar familia, prietenii, fanii, colegii de breaslă, ci şi mass-media şi chiar industria entertainmentului.

Un altfel de showbiz

Zilele ce au urmat morţii megastarului au adus un volum de informaţii atât de mare, încât multe site-uri nu au mai făcut faţă numărului uriaş de cititori şi s-au blocat. Presa din toată lumea şi-a trimis reporterii în SUA, televiziunile au făcut nenumărate transmisii live, iar ziarele au scos ediţii speciale. Potrivit presei internaţionale, mai mulţi fani devastaţi au recurs la un gest extrem şi s-au sinucis.

Dacă înainte de a muri situaţia financiară a lui Michael Jackson era aproape catastrofală, acum averea sa este uriaşă. Bunurile intelectuale ale artistului (printre care încasările din muzică şi din drepturi de autor) au generat venituri de un miliard de dolari în ultimul an. Însă, peste toate acestea, pierderea pe care au suferit-o cei care l-au iubit, dar şi lumea showbizului, este uriaşă, iar pentru mulţi rămân doar binecuvântarea că Michael a fost şi blestemul că nu mai este.

„Born to amuse, to inspire to delight / Here one day, gone one night (Născut să amuze, să inspire, să încânte / A fost aici într-o zi, a plecat într-o noapte)", versuri din piesa „Gone to Soon", par să reflecte cel mai bine viaţa şi cariera celui pentru care s-a inventat cuvântul „megastar".

image

Ceremonia de înmormântare a starului a avut loc la Staples Center din Los Angeles

De ce a murit megastarul

Potrivit primelor informaţii apărute la 25 iunie 2009, Michael Jackson a suferit un stop cardio-respirator în locuinţa sa din Los Angeles. Rezultatul autopsiei (un raport de 51 de pagini) a fost dat publicităţii abia peste câteva luni: Michael a murit din cauza unei intoxicări acute cu Propofol, anestezic foarte puternic.

Doctorul Conrad Murray, cel care i-a administrat injecţia, este acuzat de crimă prin imprudenţă, prin acţionarea „fără intenţii criminale", dar „fără măsuri de precauţie". Murray şi-a justificat gestul spunând că i-a administrat Propofol lui Michael pentru a-l ajuta să adoarmă.

Familia Jackson, între o viaţă normală şi controverse

Scandaluri, lansări, acuzaţii, omagii, diverse planuri artistice, dar şi încercarea de a intra în normalitate sunt coordonatele care au marcat viaţa membrilor familiei Jackson în ultimul an. Cei trei copii ai lui Michael vor fi într-o zi foarte bogaţi, urmând să moştenească averea starului. Însă până atunci încearcă să-şi trăiască viaţa normal, normalitate condiţionată de statutul de copii ai regelui pop.

Prince Michael (13 ani), Paris (12 ani) şi Prince Michael II (8 ani) iubesc filmele - în special peliculele fantastice şi de acţiune - şi merg des la cinema, întotdeauna însoţiţi de gărzile de corp, care le sunt în preajmă 24 de ore pe zi, potrivit AP. După moartea tatălui lor au primit lecţii particulare, dar în curând vor merge la şcoală pentru prima dată în viaţă. Cei trei sunt porecliţi Karate Kids, pentru că iubesc artele marţiale şi iau lecţii de karate.

Katherine Jackson (80 de ani), mama lui Michael, va lansa săptămâna viitoare cartea „Never Can Say Goodbye: The Katherine Jackson Archives", care va conţine gândurile ei despre Michael şi fotografii rare cu acesta.

Joe Jackson (80 de ani), tatăl lui Michael, este şi acum un personaj blamat şi controversat, ipostază care pare că-i convine de minune. În primele zile de la moartea fiului său, Joe dădea interviuri în care-şi promova afacerile, pentru ca mai târziu să-şi facă soţia responsabilă de decesul lui Michael. Nu a fost inclus în testamentul starului, iar acum încearcă să obţină o parte din averea acestuia.

Janet Jackson (44 de ani) şi-a continuat activitatea artistică în ultimul an, a lansat un album „Greatest Hits" şi a jucat în câteva filme. La Toya Jackson (54 de ani) a fost unul dintre cei mai „zgomotoşi" membri ai familiei. A făcut mai multe acuzaţii, printre care şi aceea că fratele ei a fost omorât, şi a lansat piesa „Home", în memoria lui Michael.

Proiecte anulate

image

Copiii lui Michael: Paris (stânga), Prince Michael II (centru) şi Prince Michael

Tito Jackson (56 de ani) a apărut în reality-show-ul „The Jacksons: A Family Dynasty" şi a avut un turneu cu o trupă de blues.

Jermaine Jackson (55 de ani) a încercat să organizeze câteva concerte în memoria fratelui său, însă show-urile au fost anulate. Randy Jackson (48 de ani) a fost singurul frate care a refuzat oferta de a apărea în reality-show.

Marlon (53 de ani) şi Jackie Jackson (59 de ani) au jucat în reality-show-ul „The Jacksons: A Family Dynasty" şi au lucrat în studio la un nou album cu piese încă nepublicate ale lui Michael Jackson. Rebbie Jackson (60 de ani), sora cea mare, a stat departe de lumina reflectoarelor şi a ajutat-o pe Katherine Jackson să se ocupe de cei trei copii ai megastarului.

Fanii continuă munca artistului

„Pentru mine, viaţa nu mai este ca înainte", spune Mihaela Zamfir (28 de ani), un fan cu state vechi. Tânăra va participa la comemorările care vor avea loc astăzi, în Bucureşti, dar nu se limitează doar la atât.

După moartea idolului său a vrut să facă ceva special pentru a-i cinsti memoria, ceva mai mult decât nişte „omagii" sporadice. Astfel, în ziua de 25 a fiecărei luni, Mihaela şi alţi fani ai artistului merg la orfelinate din Bucureşti pentru a-i ajuta pe copiii instituţionalizaţi. „Am încercat, în felul meu, să continui acţiunile umanitare pe care Michael le-a făcut în timpul vieţii. Asta am simţit să fac, aşa vreau să-i onorez memoria", spune Mihaela.

„În 2009 am demarat Campania Heal The World In Loving Memory Of Michael Jackson, însă pentru a putea continua actele de caritate am înfiinţat anul acesta, împreună cu o altă admiratoare a lui Michael, asociaţia cu acelaşi nume, prin intermediul căreia îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie", mărturiseşte tânăra, care precizează că nu se bucură doar de sprijinul fanilor lui Michael.

„Ne-au ajutat şi oameni care nu sunt fani Michael şi am avut chiar şi donaţii din străinătate", completează ea. „În felul acesta am reuşit cât de cât să trec peste durerea din sufletul meu. Făcând o bucurie celor nevoiaşi, primeşti la schimb o bucurie de nedescris în cuvinte. Zâmbetul lor îmi colorează sufletul", mai spune Mihaela.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite