Michael, miliardar după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunurile intelectuale ale artistului au generat venituri de un miliard de dolari în ultimul an. Filmul „This Is It“, lansat după moartea lui Michael, şi drepturile de autor deţinute de artist au obţinut sume-record, potrivit revistei „Billboard“.

După moartea sa, la 25 iunie 2009, Jackson a vândut nouă milioane de albume numai în Statele Unite, în măsura în care trupa Jackson 5 a reuşit să vândă 800.000 de unităţi, potrivit Nielsen Soundscan. În afara SUA s-au vândut 24 de milioane de albume, calculate la un preţ de 12 dolari, iar „Billboard" estimează câştiguri în valoare de 383 de milioane de dolari.

Bani din muzică

La suma totală se adaugă şi vânzările online, unde piesele lui Michael Jackson au fost descărcate de 26,5 milioane de ori în întreaga lume, generând venituri de peste 34 milioane de dolari. Alte cinci milioane de dolari au fost „acoperite" prin vânzarea de tonuri de apel pentru telefoanele mobile. Compania Sony Pictures a cumpărat filmările de la ultimele repetiţii ale megastarului, de la AEG, pentru suma de 60 de milioane de dolari. Filmul care a rezultat, „This Is It", lansat la 28 octombrie 2009, a adunat 72 de milioane de dolari numai în SUA.

Încasările de peste Ocean au fost de 188 de milioane de dolari, ceea ce a ridicat producţia la statutul de „cel mai bine vândut film-concert" din istorie. Acestor venituri se adaugă banii câştigaţi din vânzarea DVD‑ului, precum şi din închirirea lui, adică încă aproape 70 de milioane de dolari. „Maşina de bani" a lui Michael Jackson mai înseamnă şi drepturile de autor pentru muzica mai multor artişti celebri, cumpărate de star în timpul vieţii, care în acest an au adus venituri de peste 130 de milioane de dolari.

Megastarul a făcut bani şi din spectacolele anulate de la arena O2 din Londra, unde fanii nu şi-au returnat biletele, ceea ce a generat câştiguri de 6,5 milioane de dolari. De asemenea, până în 2017, fanii Michael Jackson nu vor duce lipsă de noi albume, pentru că Sony Music Entertainment va lansa încă 10 discuri, după înţelegerea de 250 de milioane de dolari avută cu administratorii averii megastarului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite