VIDEO Brittany Murphy, Ledger şi Aaliyah, tineri şi neliniştiţi, în ultimul rol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimul său film, Britanny Murphy a interpretat o femeie internată într-un ospiciu
În ultimul său film, Britanny Murphy a interpretat o femeie internată într-un ospiciu

Brittany Murphy, Heath Ledger şi Aaliyah, actori care au murit în floarea vârstei, au avut un ultim rol care pare că le-a prezis sfârşitul. Majoritatea interpreţilor talentaţi care se sting tineri a lăsat în urmă un ultim film întunecat, înfricoşător şi deprimant.

Actriţa Brittany Murphy a încetat din viaţă la 20 decembrie 2009, la vârsta de 32 de ani, în urma unui atac de cord.

Mai citiţi şi:

5 întrebări pentru Amalia Enache

Actorul Nicolas Cage îşi spală păcatele

Susan Boyle, scandal pe aeroportul din Londra

Fanii ei au cunoscut-o mai ales pentru rolurile de comedie şi pentru personajele amuzante, excentrice şi pline de viaţă. Însă ultimul rol pe care l-a jucat Murphy, în filmul „Abandoned", este cel al unei femei internate într-un ospiciu, evaluată constant de un psihiatru şi al cărei soţ a dispărut, lasând-o singură.

Pentru a „profita" de pe urma morţii tinerei actriţe, care s-a remarcat în pelicule precum „Fete de bani gata" şi „Happy Feet", studiourile Reenegade Pictures lansează filmul în cinemato­grafe anul acesta.
Două filme întunecate cu Heath Ledger

Moartea unui tânăr actor îndrăgit şi plin de potenţial duce, aproape de fiecare dată, la încasări mai mari ale ultimelor pelicule în care acesta a jucat. A fost şi cazul lui Heath Ledger, care a murit în ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani.

Actorul originar din Australia a avut parte nu de una, ci de două ultime pelicule „întunecate". Ultimul său rol, jucat de la un capăt la celălalt, a fost Jokerul din „Cavalerul întunecat", un anarhist nebun, care promova haosul şi distrugerea. Potrivit prietenilor lui Ledger, acest rol i-a provocat vise urâte tânărului actor.

Aaliyah

Aaliyah

Cu toate acestea, interpretarea lui intensă şi înfricoşătoare a fost aplaudată de critici, recompensată cu nenumărate premii, inclusiv un Oscar, şi adorată de fani. Nu este de mirare că pelicula regizată de Christopher Nolan a încasat peste un miliard de dolari la box-officeul global.

Însă ultimul film în care a jucat australianul este „Dr. Parnassus", regizat de britanicul Terry Gilliam, o poveste despre lumi paralele şi pariuri cu diavolul, peliculă care se lansează şi în România, la 22 ianuarie.

Datorită poveştii fantastice, trei actori importanţi - Johnny Depp, Jude Law şi Colin Farrell - au putut să preia părţile din scenariu pe care Ledger nu a mai apucat să le interpreteze, tocmai pentru ca fanii regretatului actor să-l vadă pentru ultima oară la cinema.

Cântăreaţa şi actriţa

Aaliyah avea doar 22 de ani atunci când a lucrat la filmul „Regina damnaţilor", bazat pe unul dintre romanele despre lumea vampirilor, scrise de Anne Rice. În film, solista o juca pe malefica regină a creaturilor nopţii care îl seduce pe Lestat, interpretat de Stuart Townsend.

Aaliyah a murit într-un accident de avion, înainte de lansarea peliculei. În acest caz, filmul nu a avut încasări spectaculoase. Produs cu 35 de milioane de dolari, el a încasat doar 45 de milioane.

Tată şi fiu, acelaşi destin

Heath Ledger

Heath Ledger

Îndrăgita vedetă de filme cu arte marţiale Bruce Lee şi fiul său, Brandon, au murit amândoi pe platourile peliculelor la care lucrau. La doar 32 de ani, Bruce Lee a avut un edem cerebral fatal, provocat de un analgezic, în timp ce filma pentru „Jocul morţii", peliculă lansată cinci ani mai târziu.

Moartea lui Brandon Lee a fost şi mai şocantă. Actorul avea doar 28 de ani atunci când, din cauza unei erori a departamentului de recuzită, a fost împuşcat mortal pe platourile filmului „Corbul".

În acest film, Lee juca un bărbat atacat de răufăcători, într-o lume deprimantă, postapocaliptică. Aceştia îi violează iubita, îl obligă să privească şi apoi îi ucid pe amândoi. Dar spiritul bărbatului se întoarce din lumea de apoi şi se răzbună pe cei care i-au curmat viaţa.

Un alt tânăr devenit legendă, River Phoenix, a murit după ce filmase aproape în totalitate pelicula „Dark Blood" („Sânge întunecat"). Phoenix a luat o supradoză de droguri, la vârsta de 23 de ani, şi a murit pe trotuarul din faţa faimosului bar The Viper Room. Ultima lui peliculă nu a mai fost lansată niciodată. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite