FOTO Tania Budi: „La TVR nu m-am opus. Este o dictatură aşa de mare că n-are sens să te împotriveşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tania Budi devoalează că sub masca rezervei afişate se ascunde un temperament vulcanic. Fiică de navigator, Tania Budi nu poate rămâne în acelaşi loc pentru mult timp. De la fetiţa timidă care nu scotea niciun cuvânt când erau musafiri în casă până la femeia de 42 de ani căreia nu-i este teamă să pozeze nud, Tania se află mereu în mişcare.

Fosta crainică de la TVR vrea să-şi fie propriul stăpân, aşa că în prezent se ocupă de cluburile de la mare pe care le deţine împreună cu fratele său.  

Mai citiţi şi:

Afacerile vedetelor pe litoral / Cât costă o noapte într-un hotel de vedetă, pe timp de criză

„Adevărul": Îţi aminteşti începutul?

Tania Budi: Am început la Antena 1, prin '91, ca redactor coordonator prezentator. Practic, băteam la maşină programul zilei pe care trebuia să-l şi prezint, făceam minutajul, scriam comentariile la filme şi textele pentru prezentări. În momentul în care au decis să ţină crainicele toată noaptea în direct pentru că o colegă a făcut nu ştiu ce greşeală, mi-am dat demisia. ­N-am stat să mă gândesc pentru c-am avut tot timpul fler şi mi-am dat seama de lucrurile care nu duc nicăieri. Am fugit mereu de deciziile astea luate de oameni fără minte. După câteva luni am ajuns la TVR.

Care a fost diferenţa dintre o televiziune de stat şi una comercială?

Din punct de vedere tehnic cel puţin, oamenii din TVR ştiau cu ce se mănâncă. La Antenă erau mulţi care abia învăţau să apese pe buton. Din alte puncte de vedere, mă abţin. Am fost crainică la TVR până în 2003, când au desfiinţat postul. Nu m-am opus, că este o dictatură aşa de mare acolo că n-are sens să te împotriveşti.

Crezi că n-a fost o decizie bună?

Crainicele erau marca postului. Ar fi trebuit să se mai lucreze la capitolul aspect, să se ocupe un stilist de ele, un designer bun. Nimeni nu se ocupa de noi, apăream pe post cu hainele de acasă. De multe ori purtam aceeaşi rochie şi cu faţa, şi cu spatele. Cu toate astea, erau vremuri frumoase.

Ai primit oferte din partea Pro TV?

Da, acum mulţi ani, în 2000. Era o emisiune cu concursuri şi jocuri, cu echipe din toate oraşele care se băteau între ele într-un platou. A prezentat-o Andi Moisescu cu Ioana Moldovan până la urmă. Am zis «Nu» pentru că nu m-am văzut în contextul acela. Dar cred că ar fi trebuit să încep să mă joc pentru că eram destul de sfioasă, mai sfioasă ca acum, şi-mi era teamă că nu sunt suficient de ludică în tot ceea ce făceam în faţa camerei. Eu eram mai retrasă, mai timidă, iar la emisiunea aia trebuie să te joci cu oamenii. Cred că a fost singura mea şansă să lucrez cu profesionişti. Sunt lucruri pe care le-aş face altfel astăzi.

Relaţia cu Cătălin Botezatu?

Asta se întâmpla prin '91, când el era cel mai cunoscut manechin român. Cătălin m-a cucerit prin felul lui de-a fi: foarte modest, cu bun-simţ. Am fost de multe ori la mama lui, în Alexandria, iar ea ne repeta încontinuu să «ne luăm». Noi zâmbeam complice. A fost o relaţie atât de frumoasă încât nici n-am dat mare importanţă momentului în care s-a terminat, când s-a tras linia între iubit şi iubită şi a început relaţia de prietenie. A fost o continuitate, nu ne-am certat, nu ne-am zis niciun cuvânt urât unul celuilalt. Nu sunt nici genul care se poate îndrăgosti de oricine. Îmi plac bărbaţii deştepţi. Dacă sunt şi frumoşi pe deasupra, nu mă supăr. (râde)

Tania spune că nu este într-o relaţie momentan. Îi place să tatoneze destul de mult terenul şi să studieze partenerul înainte de a se implica serios

Ce te-a atras la Dan Bitman?

A fost atracţie maximă din prima. Am avut un moment, prin '94, în care am fost pe aceeaşi lungime de undă şi ne-am iubit reciproc, dar toată nebunia şi pasiunea au durat câteva luni. Noi ne-am întâlnit prin '90, ne-am plăcut foarte tare, am fost împreună atunci, după aceea ne-am regăsit. Am ţinut legătura tot timpul, chiar dacă el mai era cu cineva, apoi se întorcea la mine. El era cel care se întorcea tot timpul. Dar nu pot să zic că am avut genul de relaţie în care am stat în aceeaşi casă, în care mergeam la culcare împreună şi ne făceam planuri pentru a doua zi.

Acum ai o relaţie?

Nu, pentru că-mi place să tatonez foarte mult terenul. Îmi place să mă apropii ca o prietenă de cel de care mă simt atrasă, să mă uit din toate unghiurile, să nu mai am surprize. Nu-mi place să descopăr lucruri putrede într-un om. Sunt puţin mai înţeleaptă astăzi.

Cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?

«Îmi doresc să îmbătrânim împreună». Şi l-am auzit de mai multe ori (râde). Şi n-am îmbătrânit încă.

Dar criticile ţi le aminteşti?


Nu complet, dar îmi amintesc valurile de ţipete de la telefon (râde). Nu sunt împotriva descărcărilor de acest gen, mai ales într-o relaţie de iubire, pasională. Când se întâmplă ceva care te dă peste cap nu ai cum să te controlezi. Dacă poţi, înseamnă că n-a fost pasiune, ci o fâsâială totală. Dar când e cu pasiune, iese şi cu înjurături. Din păcate, sunt om care răbufneşte destul de repede. Mulţi mă văd foarte calmă, dar mă cam cert şi nu-mi place asta la mine. Mi-aş dori să mă controlez puţin mai mult.

Ai pozat în „Playboy" la 41 de ani. Cum ai perceput momentul?

Am hotărât de la început că nu vor fi nuduri complete, doar topless. N-aş spune că a fost un act de curaj, aş pune în balanţă şi oferta financiară care trebuia luată în considerare. După ce am terminat şedinţa foto, nici n-am apucat să mă spăl pe faţă de machiaj că am primit telefonul care m-a anunţat că a murit tata. Am fugit aşa machiată şi am plecat în mijlocul nopţii spre Constanţa.

"Cătălin m-a cucerit prin felul lui de-a fi: foarte modest, cu bun-simţ. Mergeam la mama lui, în Alexandria, iar ea ne repeta încontinuu să «ne luăm»."

„Trebuie să faci teatru dacă vrei în televiziune"

image

În adolescenţă, Tania era băieţoasă şi nu stătea prea mult cu fetele

A plecat din Constanţa pentru Facultatea de Matematică, din Bucureşti. „Nu ştiu dacă-mi plăcea sau era pur şi simplu singura materie pe care puteam s-o învăţ. Nu stăteam să tocesc la matematică, înţelegeam imediat", explică ea. N-a intrat din prima, aşa că a stat un an acasă, îndârjită şi mai tare să intre la facultate. „N-am suportat înfrângerea. Cum să nu intru eu la facultate? Am stat un an şi-am învăţat încontinuu", îşi aminteşte Tania.

După prima victorie asupra matematicii, şi-a dat seama că nu este ce vrea să facă. „Am început să dau meditaţii copiilor şi n-a mers. N-aveam răbdarea suficientă, n-aveam aptitudini de dascăl, cu toate că părea foarte simplu", spune aceasta.

A dat admitere la Jurnalism, pe ascuns, fără ştirea părinţilor, când era în anul patru la Matematică.

„Am început Facultatea de Jurnalism, dar asta nu mi-a plăcut nici atât. Eu credeam că, dacă vreau să fac televiziune, trebuie să fac jurnalism", se amuză Tania.

„Trebuie să faci teatru dacă vrei în televiziune pentru că este o şcoală de comunicare, iar omul care apare pe sticlă trebuie să ştie să comunice. Iar teatrul nu este doar ca să joci pe scândură, ci te învaţă să te exprimi cu totul, şi cu vârful degetului, şi cu privirea, şi cu tot", este de părere Tania.

Aşa că s-a înscris la Facultatea de Teatru acum trei ani, dar a lipsit mult în anul doi din cauza repetiţiilor pentru „Dansez pentru tine".

"Cel mai frumos compliment pe care l-am primit a fost: «Îmi doresc să îmbătrânim împreună». Şi n-am îmbătrânit încă."

 „Regret că n-am comunicat mai mult cu tata"

image

Corpul armonios i s-a format şi de la practicarea handbalului

Mirosul plăcintei cu brânză de la cuptor a mamei sale, asta îşi aduce aminte Tania când se gândeşte la copilărie. A crescut în Constanţa, alături de fratele ei Ionuţ, cu 11 luni mai mic decât ea, şi a avut parte de o relaţie atipică între frate şi soră. „Ne-am înţeles foarte bine dintotdeauna. Nici ciondănelile noastre din copilărie nu erau grave", îşi aminteşte Tania. „Plimbările cu IMS-ul decapotabil al lui tataia" şi vacanţele la casa bunicilor, din Băltăgeşti, sunt alte constante ale copilăriei sale. 

A fost o fetiţă timidă de la bun început. „Prietenii de familie le spuneau încontinuu alor mei: «Vai, ce timidă este asta mică. Haide, spune şi tu un cuvânt». Şi eu nu ziceam nimic. Apoi, la şcoală am devenit băieţoaică şi bătăioasă, am făcut mult sport, handbal mai ales. Îmi plăcea să trag tare la poartă. N-am stat cu fetele la bârfe despre băieţi, că stăteam deja cu băieţii", spune Tania.
 
Tatăl ei a lucrat pe pescadoare, iar mama a renunţat la serviciu pentru a avea grijă de cei doi copii. „Tata a fost puţin mai dur cu noi, drept pentru care n-am putut niciodată să ne apropiem de el. Dar sentimentele de iubire pentru el ca tată au existat tot timpul. A fost un om introvertit şi a trăit într-o lume a lui, mai dură. Îmi pare rău că n-am putut comunica mai mult cu tata. În schimb, mama este pâinea lui Dumnezeu", povesteşte Tania.

Deşi părinţilor le-ar fi plăcut ca fiica lor să aibă „o viaţă domestică", aproape de ei, şi-au dat seama că Tania este omul care va dori mereu mai mult.

"Tata a fost puţin mai dur cu noi, aşa că n-am putut niciodată să ne apropiem de el. Dar sentimentele de iubire pentru el ca tată au existat
tot timpul."

image

La 4 ani, la grădiniţă cu colegii

image

La o serbare şcolară

image

La 16 ani

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite