Afacerile vedetelor pe litoral / Cât costă o noapte într-un hotel de vedetă, pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum oamenii de ştiinţă au anunţat că 2010 va fi cel mai cald an din istorie, litoralul îşi va primii vizitatorii încă din luna iunie. Fotbaliştii, actorii şi cântăreţii care au afaceri la malul mării se pregătesc din timp pentru a-şi câştiga clienţii. O noapte la hotelul lui Hagi costă 140 de euro în luna iunie, iar pentru o noapte la unul dintre hotelurile lui Copos turistul poate plăti şi 184 de euro în luna iulie. 

Hagi face afaceri la Mamaia

Fotbalistul constănţean Gheorghe Hagi a cumpărat în urmă cu 11 ani un hotel în centrul stațiunii Mamaia. Hotelul Iaki (4 stele) este una dintre cele mai bine cotate unităţi de cazare turistică de pe litoral, cu mobilier în stil clasic din Italia şi Spania. Fiecare etaj al unităţii de cazare are altă culoare, iar preţurile sunt pe măsură. O noapte la o cameră dublă costă între 110 euro şi 140 de euro la jumătatea lunii iunie. În vârf de sezon, preţurile cresc: o noapte la hotelul lui Hagi costă între 135 de euro şi 195 de euro.  Unitatea de cazare de patru stele oferă şi SPA, o zi de tratamente fiind de 369 de lei. 

Citeşte şi:

Lumea sportului şi-a înălţat hoteluri la mare

Borcea ridică al doilea hotel la mare

Cristian Borcea, directorul executiv al clubului Dinamo, îşi ridică un hotel în zona veche a Constanţei, în zona peninsulară. Clădirea se va întinde pe o suprafaţă de 430,52 de metri pătraţi şi va avea două etaje şi mansardă. „Vărul meu Nelu Dumitrache o să se ocupe de hotel, el o să aleagă tot. Gusturile lui mă vor mulţumi şi pe mine“, a declarat Cristian Borcea.

Omul de afaceri mai deţine un hotel la malul mării, la intrare în staţiunea Mamaia - Bavaria Blu (4 stele ), pe care l-a achiziționat în schimbul sumei de 2.000.000 de lei, tot împreună cu partenerul său de afaceri, vărul său.

Cea mai ieftina cameră aici, în luna iunie, este un single matrimonial de 189 lei pe noapte, iar cea mai scumpă, o garsonieră, de 280 de lei pe noapte.

Preţurile pentru luna iulie, cresc, astfel că cea mai scumpă cameră după 19 iulie este garsoniera cu vedere la mare, costul ei fiind de 206 lei/zi. Toate preţurile includ mic dejun de o persoană.

image

Cinci stele pentru fostul patron al Stelei

Viorel Păunescu, fostul patron al clubului Steaua, este pregătit de lansarea celui mai nou hotel de cinci stele de pe litoralul românesc. Aflat în staţiunea Mamaia, lângă hotelul Rex, pe care l-a vândut în 2006, noul hotel clasat cu 5 stele se va deschide anul acesta.

Deși omul de afaceri și-a depus documentația pentru obținerea autorizației de construire a unui hotel la malul mării, în realitate, Păunescu se pare că își ridică apartamente. Persoane din anturajul lui Păunescu au afirmat că nu ar fi vorba despre un hotel, ci de un bloc de locuinţe, iar că preţul unui apartament este de 1.000.000. de euro. Omul de afaceri a spus că a investit într-un „condominiu, o formă de turism“.

Imobilul are şapte etaje, este construit pe o suprafaţă de 1.243 de metri pătraţi. Construcţia are două tronsoane, un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri, centru de medicină complementară şi estetică corporală, o piscină exterioară, 67 de locuri de parcare la demisol şi 700 de mp de spaţiu verde. La interior, apartamentele nu se abat de la tiparul hotelurilor ultra moderne: dormitoare de 15-25 de metri pătraţi, living de 50 de metri pătraţi, terasă, mobilier şi uşi din lemn masiv.



Copos are două hoteluri în Eforie Nord

George Copos are în Eforie Nord hotelurile Europa (patru stele) și Astoria (trei stele). El a preluat cele două unități de cazare turistică prin licitație, în 2001-2002. Europa are 221 de camere și un centru de sănătate - Ana Aslan Healt SPA. Hotelul de patru stele dispune şi de un port privat de agrement, Europa Yacht Club.

image

La hotel Europa  cea mai ieftină cameră este una single de 69 euro în sezon, începând cu luna iulie, iar cea mai scumpă "King Deluxe Room" care costă 184 euro. Preţurile nu includ niciun alt serviciu, iar în septembrie preţurile nu se schimbă decât la camera scumpă care scade la 154 euro pe zi.

Astoria, clasat cu trei stele, se află la mică distanţă de Europa. Unitatea care a fost renovată în 2003 are 97 de camere, restaurant, bar, terenuri de tenis, pistă de bowling. Cea mai ieftină noapte la Copos costă 69 de euro, iar cea mai scumpă ajunge la 184 de euro la mijlocul lui iulie. 

Mazăre, acţionar la un hotel

Primarul Constanței, Radu Mazăre, este acționar alături de președintele Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu la hotelul Flora din staţiunea Mamaia. Ghinionist, primarul constănțean a trecut prin emoţii mari după ce un incendiu a izbucnit la etajul şase al hotelului, la începutul lunii, din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică. În urmă cu doi ani, acelaşi etaj a fost cuprins de flăcări din cauza unei defecţiuni apărută la un frigider.

Trăistariu plimbă turiştii cu taxiul

Cântăreţul Mihai Trăistariu a preluat o firmă de taxiuri din Constanţa în 2008 care avea 50 de maşini. Un an mai târziu, vedeta constănţeană şi-a extins afacerea. „Am denumit firma Mihai Taxi, m-am asociat apoi cu societatea Valentino Taxi, iar acum avem 200 de maşini în Constanţa şi pe litoral“, spune cântăreţul.

Trăistariu practică cele mai mici tarife la malul mării, preţul unui kilometru fiind de 1,79 lei. De la 1 iunie, maşinile cântăreţului se vor afla în staţiunea Mamaia.

Viorel Şipoş de la 3rei Sud Est are un restaurant tradiţional

Fostul membru al trupe 3rei Sud Est îi tratează pe turişti cu pălincă şi tochitură dobrogeană la restaurantul pe care-l are în Mihail Kogălniceanu, acolo unde se află şi Aeroportul Internaţional din judeţ.

La mine la restaurant totul este tradiţional. Cel mai des se comandă platoul casei, tochitura dobrogeană, pastrama de oaie, pălinca şi vinul la carafă“, povestea Viorel Şipoş.

La subsol are cramă, la parter îşi întâmpină clienţii, iar la etaj are restaurantul mobilat rustic, cu pereţi decoraţi cu roţi, viori, măşti ţărăneşti, blănuri şi farfurii din lut. „Încă de când călătoream ştiam că voi face restaurantul şi am adunat tot ce a fost rustic, din Moldova, din Târgu Mureş, Braşov şi Ardeal“, spune cântăreţul.

Preţurile sunt accesibile, adaptate vremurilor de criză. O tochitură dobrogeană poate fi comandată în schimbul sumei de 20 de lei, iar o pălincă este 7 lei.



Tania Budi administrează un club în Mamaia

Tania Budi este o femeie de afaceri de succes care administrează clubul Crush din Constanţa. Clubul de noapte se mută la începutul fiecărei veri în Mamaia, acolo unde Tania Budi are deschis şi un restaurant inaugurat anul trecut. Împreună cu fratele său, Ionuţ, Tania gestionează afacerile din oraşul natal cu succes.

image

Romică Ţociu face bani din terasele de pe litoral

Vedeta şi-a deschis două terase una în Portul Tomis, şi una în parcul de distracţii acvatice Aqua Magic din Mamaia, , al cărui acţionar este şi primarul Radu Mazăre. Pentru a fi aproape de afacerea sa, Ţociu şi-a cumpărat o vilă într-un cartier din Năvodari.

Terasa "Daria", numită după fetiţa sa de cinci ani, a fost deschisă şi în sezoanele estivale din 2008 şi 2009, Ţociu pregătindu-se de deschidere şi în 2010. Deşi se zvonea că nu şi-ar fi plătit chiria pe 2009, pentru terasa respectivă, prezentatorul de la "Super Bingo Metropolis" a negat acuzaţiile şi s-a arătat nerăbdător să-şi reînceapă afacerea de la malul mării.
 
Stela Popescu, vilă la mare

Stela Popescu are o casă de vacanţă lângă Sergiu Nicolaescu. Actriţa se retrage la reşedinţa sa de pe litoral, din staţiunea 2 Mai, atunci când are nevoie de linişte. Situală pe faleza din 2 mai, vila actriţei este vecină cu cea a lui Sergiu Nicolaescu.

Botezatu are cel mai fiţos club

Designerul Cătălin Botezatu este acţionar la unul dintre cele mai mari cluburi de pe litoral, Club Bamboo din Mamaia. Clubul are o capacitate de peste 5.000 de persoane, este amplasat în centrul staţiunii Mamaia, pe partea cu marea. Printre vedetele care i-au călcat pragul se numără fetele de la Pussycat Dolls, Kelly Rowland, Ja Rule sau Shaggy.

Elan Schwartenberg, proprietarul unui mall la malul mării

Cea mai mare investiţie de retail din judeţul Constanţa a fost finalizată cu doi ani în urmă, costul proiectului ridicându-se la aproape 80 de milioane de euro. Construcţia se întinde pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, pe trei nivele, în formă de vapor, la care se adaugă zona de parcare cu peste 1.100 de locuri. În incintă sunt aproape 120 de magazine ale unor branduri multinaţionale. City Park Mall înseamnă pentru constănţeni aproape 1.500 de locuri de muncă.

Vara trecută, Elan Schwartzenberg a tăiat panglica, împreună cu fosta soţie Mihaela Rădulescu, la deschiderea magazinului fiului lor Ayan - Picioru’ gras.  Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a scos de curând la vânzare City Park Mall of Constanţa. El cerea 102 milioane de dolari.

Imperiul Micula de pe litoral se năruie

În perioada 2002-2003, fraţii Viorel şi Ion Micula au cumpărat 12 hoteluri din staţiunile Mamaia - Unirea, Patria şi Naţional, Neptun şi Olimp - Banat şiRomanţa . Astfel, fraţii Micula deţineau aproximativ 2.000 de camere la malul Mării Negre, averea lor fiind estimată la 400-500 de milioane de euro. 

Cu toate că Viorel şi Ion Micula aveau datorii către Stat, li s-a permis să achiziţioneze hotelurile de pe litoral. Anul 2009 însă nu le-a adus decât pierderi de aproape 16 miliarde de lei vechi, la care se adaugă şi datoriile neachitate către stat de aproximativ 70 miliarde de lei vechi, plus plăţi restante în valoare de alte aproape 50 miliarde de lei vechi

Primele hoteluri la care fraţii Micula vor renunţa sunt cele 9 unităţi de cazare din staţiunile Neptun şi Olimp, dintre care doar 3 au reuşit să aibă profit în 2009.

Printre cei care au afaceri la Constanţa se numără şi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. Fabrica Plusfood funcţionează în zona liberă Agigea Sud din Constanţa şi produce semipreparate din carne de pasăre.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite