Natalie Portman are origini româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană, în vârstă de 29 de ani, a dezvăluit, pentru publicaţia franceză „Gala“, că bunicii din partea tatălui provin din România şi Polonia. Natalie Portman a vorbit despre arborele său genealogic, în cadrul unei conferinţe de presă, cu ocazia lansării filmului „Black Swan/Lebăda Neagră“, în care joacă rolul principal.

Numele real al actriţei - care s-a născut în oraşul Ierusalim - este Natalie Hershlag, după tatăl său Avner Hershlag, un medic israelian. Mama sa, pe nume Shelley Stevens, este americancă şi lucrează ca agent pentru fiica ei.

Citiţi şi: VIDEO „Lebăda neagră", un thriller lesbian cu balerine, a provocat extaz la Veneţia


Originile actriţei, cunoscută pentru filme ca „Beautiful Girls", „Closer" sau „V for Vendetta", reprezintă un amestec de naţionalităţi, străbunicii ei din partea tatălui fiind evrei care eu emigrat din România şi Polonia, în Israel. Străbunicii tatălui actriţei provin dintr-o familie de evrei care au murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Pe linie maternă, Portman are rude cu rădăcini în Rusia şi Austria. Numele de scenă al artistei, Portman, este, de fapt, numele de fată al bunicii din partea mamei, pe care actriţa l-a adoptat înainte de debuta în filmul „The Professionnal" (1994). Temându-se că pelicula ar fi fost un eşec, Natalie ar fi făcut de râs numele părinţilor ei, Hershlag.

Dustin Hoffman, rădăcini româneşti

Natalie a preferat să păstreze numele Portman pentru a-şi proteja familia şi a o ţine departe de lumina reflectoarelor. Actriţa şi părinţii ei au trăit în Ierusalim până când aceasta a împlinit vârsta de trei ani, după care, în 1984, familia a decis să se mute în Washington D.C.. Patru ani mai târziu, ei părăseau capitala Statelor Unite ale Americii pentru statul Connecticut. În 1990, Portman şi părinţii săi se stabileau la New York.

În afară de Natalie Portman, şi alte celebrităţi de la Hollywood au descoperit că au origini în ţara noastră. Actorul Dustin Hoffman se trage din părinţi evrei, din România şi Rusia. Tot din părinţi evrei care au emigrat din România şi Polonia s-a născut şi actorul american Harvey Keitel, cunoscut pentru roluri din lungmetraje ca „Pulp Fiction" sau „Taxi Driver".

De asemenea, mama actriţei Winona Ryder, pe numele său Cindy Horowitz, este de origine română, numele de fată al acesteia fiind Ispas. Tatăl lui Winonei, Michael Horowitz, a avut părinţi evrei stabiliţi în Rusia.

Descoperită la 11 ani, într-o pizzerie

Natalie Portman a fost descoperită la vârsta de 11 ani, de un scout al agenţiei Revlon într-o pizzerie. Doi ani mai târziu, Portman debuta în filmul „The Professional", cunoscut în Europa sub denumirea „Leon", alături de Jean Reno.

În perioada anilor '90, ea a mai jucat în producţii ca „Beautiful Girls" sau „Anywhere but Here" şi a interpretat rolul reginei Amidala în seria Star Wars. În 2005, actriţa a fost recompensată cu un Glob de Aur pentru rolul din pelicula „Closer", iar în 2008 a debutat ca regizor al filmului „Eve".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite