Narcis Iustin Ianău, „faultat“ sau ofticat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iustin Ianău (17 ani) a declarat pentru ziaruldebacău.ro că postul Pro TV i-a schimbat piesa cu doar două zile înainte de marea finală de la „Românii au talent“. Contratenorul a mai spus că nu a fost mulţumit de prestaţia pe care a avut-o în finală, motivând că nu a avut timp să se pregătească. Ieri, tânărul şi-a schimbat însă afirmaţia.

„Prestaţia mea nu a fost foarte bună, pentru că n-am ştiut piesa cum trebuie, mi-a fost schimbată cu două zile înainte. Am fost la o profesoară din Bucureşti, pentru că mi-au spus de la ProTV că nu sunt bune piesele alese de mine şi de profesoara din Bacău. A fost din scurt, de aceea am avut în emisiune nişte momente în care nu am cântat foarte bine", declara Narcis, miercuri, pentru ziaruldebacău.ro.

Narcis Ianău va ajutat de Casa Regală a României



Tânărul din Bacău, unul dintre favoriţii competiţiei, care a pierdut marele premiu de 120.000 de euro în favoarea rapperului Adrian Ţuţu, îşi alesese iniţial să interpreteze o arie din opera „Lucia Di Lammermoorr", cântată şi de artistul rus Vitas. Însă, în finala de luni seară de la „Românii au talent", Iustin a participat cu un fragment din „Fantoma de la Operă".

„Este ireal să stăpâneşti o piesă în două zile"

Specialiştii spun că schimbarea piesei pe ultima sută de metri nu este o decizie înţeleaptă pentru niciun artist. Cântăreaţa Monica Anghel spune că, dacă ar fi fost într-o asemenea situaţie, nu ar mai fi cântat deloc respectiva melodie. „Este ireal să stăpâneşti o melodie în două zile. Poate Narcis are această capacitatea extraordinară, eu - nu! Părerea mea este că Narcis a impresionat oricum. Când l-am ascultat prima oară, mi s-a încreţit pielea pe mine şi am început să plâng", a declarat Monica Anghel pentru „Adevărul".

Şi compozitorul Ionel Tudor este de aceeaşi părere: „Cum se poate să schimbi o piesă în două zile! Cei care au făcut-o probabil că sunt neştiutori, ca să nu spun răuvoitori! Pentru ca o piesă să se aşeze pe corzile vocale este nevoie de o lună. «Fantoma de la Operă» este o piesă îngrozitor de grea, dar, chiar şi aşa, copilul acesta (Narcis, n.r) i-a făcut faţă cu succes".

Contradicţii în declaraţii

Justificarea postului Pro TV la afirmaţia lui Ianău a constat într-o nouă declaraţie a tânărului, fără ca trustul să adauge altceva. De această dată, Ianău susţine că a avut o perioadă de cinci zile ca să se pregătească şi că producătorii emisiunii nu l-au dezavantajat în niciun fel schimbându-i piesa.
„Melodia am ales-o încă de marţi, şi de miercuri am început să o pregătesc - să învăţ linia melodică, terţele etc. Aşadar, am avut la dispoziţie cinci zile pentru a repeta. Melodia a fost aleasă împreună cu profesoara Crina Mardare, cea care m-a sfătuit în legătură cu această piesă şi m-a ajutat în ceea ce priveşte tehnicile de respiraţie etc. Producătorii emisiunii nu m-au dezavantajat în niciun fel, ci doar m-au ajutat să găsesc o melodie potrivită pentru abilităţile mele vocale". Ianău a mai spus pentru „Adevărul" că este de­zamăgit de felul în care s-a prezentat: „N-am ştiut piesa cum trebuie".

"Prestaţia mea nu a fost foarte bună, pentru că n-am ştiut piesa cum trebuie, mi-a fost schimbată cu două zile înainte.''
Narcis Iustin Ianău
concurent „Românii au talent"

Oferte pentru „ciocârlia din Bacău"

Prinţesa Lia l-a contactat pe băcăuan, la doar o zi după prima sa apariţie pe scenă, şi i-a promis că îl va lua sub protecţia Casei Regale. Purtătorul de cuvânt al Casei Regale, Carmen Ştefan, a confirmat că atât prinţul Paul, cât şi prinţesa Lia au planuri mari cu contratenorul de 17 ani. De asemenea, administratorul unei şcoli auto din Bacău îl va învăţa gratuit pe Narcis Ianău să şofeze. „Şcoala va dura o lună şi jumătate, iar la finalul ei va obţine permisul de categoria B1.

Când va împlini 18 ani, îi voi oferi şcolarizare gratuită şi pentru categoria B", a spus instructorul auto, Gioni Popa. „Iustin a fost nedreptăţit. Eu sunt sculptor, am făcut Liceul de Artă din Bacău şi ştiu ce înseamnă un talent adevărat", a adăugat el. Până acum, Narcis n-a primit nicio ofertă concretă de a-şi valorifica talentul, în ciuda promisiunilor. „Îi mulţumesc domnului Popa pentru ofertă. N-am stabilit încă o dată concretă, dar voi începe cursurile curând", a spus Narcis Ianău.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite