VIDEO Moldovenii au dat năvală în a treia semifinală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima rundă a talentelor de la „Românii au talent“ prefigurează o finală a moldovenilor. Primii doi clasaţi, Ştefan Florescu şi Cosmin Agache, provin din Botoşani şi creează deja o majoritate moldovenească în rândul finaliştilor.

VIDEO COSMIN AGACHE

VIDEO ŞTEFAN FLORESCU

VIDEO REBECA NEACŞU

VIDEO Valentin Luca, „magicianul cocktail-urilor", merge în finala „Românii au talent"!

Că moldovenii sunt talentaţi, nu mai există niciun dubiu şi graţie rezultatelor obţinute de către concurenţii celui mai urmărit show tv al momentului - „Românii au talent". În urma celei de-a treia semifinale, difuzate în direct la Pro TV, vineri, 8 aprilie, cinci dintre cei nouă finalişti selecţionaţi au origini moldoveneşti: Ştefan Florescu, care a uimit audienţa cu un număr de football freestyle şi beatboxer-ul Cosmin Agache, câştigătorii celei de-a treia semifinale, ambii din Botoşani, trupa de arte marţiale Akikai din Tecuci/Galaţi şi Adrian Ţuţu, cel supranumit şi „Eminem din Focşani", învingători în cea de-a doua semifinală, şi contratenorul Narcis Ianău, fenomenul din Bacău, care a ocupat primul loc în prima semifinală.

„O semifinală demnă de o finală"

Cea de-a treia semifinală a fost, după părerea membrilor juriului, cea mai spectaculoasă dintre semifinale, pe scenă perindându-se talente cu adevărat speciale. „O semifinală demnă de o finală", a ţinut să precizeze juratul Andi Moisescu, înainte de a da verdictul în privinţa celui de-al treilea finalist - Rebeca Neacşu, micuţa cântăreaţă de operă „cu părul cât China", care a ocupat locul al treilea în preferinţele publicului şi „undă verde" pentru finală din partea juriului.

„Şeful" însuşi, cine altul decât Mihai Petre, a mărturisit că ea este preferata sa. Pentru Moisescu însă, o decizie cu atât mai dificilă, cu cât a avut de ales între favoriţii lui, „două dintre cele trei talente pe care le prefer", marii perdanţi fiind trupa de dansatori DFC (Robo), al cărei lider este Cristian Novac (27) din Lugoş. Sedus de mişcările lor de breakdance, Moisescu a votat cu regret în defavoarea trupei, promiţând însă că-şi va folosi toată influenţa pentru a-i sprijini pe băieţi în demersul lor de a răzbi în industria noastră de entertainament. Iar asta după ce numărul lor ucigaş de breakdance, demn de MTV, l-au făcut să declare: „Sunteţi o gaşcă de senzaţie, iar tu, Robo, eşti cel mai bun dansator de gen pe care l-a văzut vreodată".

Talent susţinut de poveste

DFC (Robo), marii perdanţi clasaţi pe locul patru

image

Surprizele s-au ţinut lanţ pe tot parcursul emisiunii, unele dintre evoluţiile concurenţilor au surprins plăcut, altele au infirmat aşteptările publicului şi ale juriului. Ştefan Florescu a uimit audienţa cu talentul său de a jongla cu mingea pe ritmuri muzicale şi a emoţionat-o cu povestea bicicletei pe care a trebuit s-o vândă, pentru a putea ajunge la concurs. Talentul şi modestia l-au adus în fruntea clasamentului, tânărul de 19 ani obţinând cel mai mare număr de voturi din partea publicului.

Dacă numărul celor de la Clevers, trupa de dans din Oradea, a fost inferior celui prezentat la preselecţii, AcroMistyc, dansatorii acrobaţi originari din Bucureşti, taxaţi de Mihai Petre la preselecţie pentru mişcări de dans imprecise, a impresionat acum juriul cu acrobaţii spectaculoase.

Marian Vasilescu, charismaticul imitator al lui Erique Iglesias

image

VIDEO Severineanul Marian Vasilescu a frânt inimile telespectatoarelor, dar nu va merge în finala „Românii au talent“

În timp ce Marian Vasilescu, barmanul cântăreţ din Drobeta-Turnu Severin, a recuperat cu momentul folcloric, Daniel Borşan, şomerul în vârstă de 49 de ani, din Turda, promovat în semifinală destul de lejer, a fost umilit pentru momentul Dracula şi trimis la emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?" Chiar dacă nu a convins publicul şi nu a obţinut multe voturi, studenta Alma Boiangiu, cântăreaţa cu chitară, a fost lăudată de Andi Moisescu - „problema ta e că tu cânţi prea bine live, acum, când se poartă playback-ul".

Chiar dacă nu s-a situat în primii clasaţi, Cristian Stancu, magicianul „Lorenzo", în vârstă de 30 de ani, din Timişoara, a avut un număr special, absolut spectaculos şi o atitudine fairplay faţă de restul concurenţilor, câştigând la capitolul popularitate.

Ioana Rotar, „fata de cauciuc“, nu a convins de data aceasta

image

„Fetiţa de cauciuc" din Oradea, Ioana Roxana Rotar, s-a contorsionat neconvingător pentru public, evoluţia ei fiind mult prea asemănătoare cu cea de la preselecţii. Cu toate acestea, Mihai Petre, cel mai dur dintre juraţi, a felicitat-o: „eşti un exemplu pentru toţi românii". Cu „măciuca lui Mihai" a lovit la preselecţii corul Transylvania Voces din Cluj-Napoca, lovitură care a stârnit hohote de râs şi accesul în semifinală. Prestaţia ulterioară însă nu a propulsat ansamblul coral printre preferaţii publicului.

Progresul cel mai spectaculos

Poate cel mai evident progres faţă de preselecţie, recompensat cu un loc în marea finală, l-a avut beatboxer-ul Cosmin Agache, „dialogul" cu bateristul imaginar fiind relevant în acest sens. Elevul de 14 ani din Botoşani a ridicat în picioare şi sala, şi juriul.

„Este ireal ce faci tu", i-a spus Andi profund încântat, iar Andra a recunoscut că puştiul-orchestră face cât o formaţie. „Eu cred că acesta este talentul nativ pe care-l căutăm", a precizat şi Mihai Petre, aplaudând frenetic din picioare, în contratimp cu colegii săi juraţi.Dacă cel care va câştiga premiul de 120.000 de euro va fi moldovean, vom afla a doua zi de Paşte, pe 25 aprilie, când va avea loc finala show-ului „Românii au talent".

image

" Sunteţi o gaşcă de senzaţie, iar tu, Robo, eşti cel mai bun dansator de gen pe care l-am văzut vreodată.''
Andi Moisescu
prezentator TV

image

" Îţi mulţumesc, Rebeca, pentru că eşti una dintre puţinii concurenţi care au reuşit să mă scoată complet din platoul acesta...''
Mihai Petre
coregraf&actor

Joacă de copii, la încheierea show-ului

Cei trei finalişti aleşi în penultima semifinală de la „Românii au talent", cu media de vârstă de 13 ani, au fost favoriţii publicului, însă n-au fost singurele momente de impact ale serii. Mihai Petre chiar a mărturisit că aceasta este „cea mai puternică semifinală", care cuprindea două dintre cele trei momente de dans pe care le preferă. Înainte de începutul transmisiunii în direct, o energie puternică se simţea printre concurenţi şi public. În sală erau prezente mai multe vedete, inclusiv Olivia Steer, Cătălin Măruţă, Adela Popescu şi Radu Vâlcan, dar şi Laura Cosoi şi sora ei.

Unul dintre momentele tensionate ale show-ului a fost jongleria cu o minge în flăcări a lui Ştefan Florescu. După ce a aruncat-o cu picioarele, aceasta a fost stinsă în stânga scenei de doi specialişti. Magicianul Cristian Stancu a „transformat" o asistentă frumoasă într-un bărbat şi apoi a făcut să apară „din neant" o fată dură pe o motocicletă, lăsând publicul cu gurile căscate.

Apoi, în pauza publicitară s-a chinuit să scoată motocicleta de pe scenă, fără să-i pornească motorul. După numere incendiare la propriu, precum cele de la Clevers şi Dracula, în sală se disipa mirosul ca de cauciuc ars. DCF (Dance Fiction Crew) şi-a început numărul pe o platformă suspendată, unde a petrecut toată pauza publicitară balansându-se, aparent periculos, în cabluri.

Ştefan vrea să revină la liceu

Ştefan Florescu se juca cu mingea de fotbal şi atunci când răspundea interviurilor jurnaliştilor. Întrebat ce ar face cu premiul, Ştefan ştia deja răspunsul: „Aş organiza primul concurs de freestyle football, care să aibă loc chiar la Botoşani". Tânărul a spus că s-a antrenat în majoritatea timpului, dimineaţa, la prânz şi seara, încercând să-şi diversifice numărul. A renunţat la odihna de după-amiază pentru a-l ajuta pe tatăl său, jurnalist, să-şi redacteze reportajele, după ce acesta şi-a rupt mâna.

„Am avut emoţii constructive", a declarat Ştefan. „Am renunţat la şcoală în clasa a X-a, dar vreau cu tot dinadinsul să mă întorc. Ba nu! Sigur mă voi întoarce", a spus băiatul, hotărât cu privire la educaţia sa viitoare. Despre jongleria uimitoare cu mingea în flăcări, Ştefan a spus că ideea i-a venit chiar când a ajuns la Bucureşti. „Căutam ceva nou, cu impact la public. Am venit la risc şi am reuşit", a mărturisit el.

„Beatboxul", o pasiune de trei ani şi jumătate

Cosmin Agache, puştiul în vârstă de 14 ani care a fascinat juriul cu talentul de beatbox, era copleşit de emoţii. „Aş da o parte din bani familiei mele, oricât ar avea nevoie, o altă parte copiilor sau oamenilor bolnavi", a spus el. Apoi ar vrea să-şi continue educaţia în beatbox. El a aflat prima oară despre acest fenomen în urmă cu trei ani şi jumătate. A încercat atunci, dar n-a reuşit. „Am renunţat, dar apoi m-am apucat din nou", a spus el. Idolul lui în materie de beatbox este francezul numit Joseph Beatbox.

Autografe de la zâna Rebeca

La sfârşitul semifinalei, majoritatea publicului a ieşit grăbit din sală. Un cor de copii a alergat înspre Rebeca Neacşu, pentru a se bucura împreună cu ea şi pentru a cere, desigur, autografe, de la o viitoare mare vedetă. Micuţa îmbrăcată în rochie de zână s-a pozat cu copiii şi s-a jucat cu maldărele de confetti lăsate pe scenă, într-o veselie generală, în ciuda orei trecute de miezul nopţii, atunci când cei mici se află de obicei în pat. Rebeca a vorbit cu aceeaşi dezinvoltură ca în faţa camerelor.

„Am avut mari emoţii. Era şi normal să am", a spus ea. „Sunt obişnuită cu scena, deşi de obicei cânt muzică uşoară. De data asta a fost mult mai greu, cu piesa asta pe care am învăţat-o", a mai spus Rebeca despre „Ave Maria", chicotind aşa cum numai ea ştie. A muncit mult pentru această interpretare, alături de dirijorul corului Unison. Acesta, prezent la semifinală şi vizibil emoţionat, a spus că Rebeca l-a bătut la rummy în seara de dinaintea concursului.

„Îmi fac timp pentru repetiţii, pentru şcoală, dar am timp şi de joacă", a spus fetiţa. „Dar tot cu nasul pe jos am rămas", a adăugat ea. Printre idolii ei se numără soprana coreeană Sumi Jo, dar şi autohtonele Felicia Filip şi Angela  Gheorghiu.

"Îmi fac timp pentru repetiţii, pentru şcoală, dar am timp şi de joacă. Tot cu nasul pe jos am rămas.''
Rebeca Neacşu
finalistă „Românii au talent"

Audienţe la „Românii au talent"

Cea de-a treia semifinală a emisiunii „Românii au talent", difuzată vineri, 8 aprilie, de la 20.30, a adunat în faţa micilor ecrane peste 5 milioane de români în minutul de aur (22.18), când pe întreg publicul din mediul urban, Pro TV a înregistrat 26,4 puncte rating, potrivit informaţiilor furnizate de postul de televiziune. Audienţa medie a emisiunii filmată în studiourile Media Pro a fost de 19,0 puncte rating și o cotă de piaţă de 45,7% pe publicul din mediul urban, în timp ce Antena 1 obţinea de 6 ori mai puţin: 3,1 puncte rating și 7,4% cotă de piaţă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite