Moda românească defilează pe „frontul“ de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase designeri români vor fi prezenţi la Săptămâna Modei de la Berlin, eveniment care începe astăzi, în capitala Germaniei. Irina Schrotter, Alina Botea, Lucian Broscăţean, Mihaela Glăvan, Andreea Muşat, şi Angela Vasiliu sunt cei şase români care îşi vor prezenta colecţiile la festival.  

În premieră, Mercedes-Benz Fashion Week Berlin include în programul său din acest an şi creaţia românească. Evenimentul are loc în perioada 18-23 ianuarie, iar designerii români îşi vor aduce cele mai noi colecţii pe podiumul de la Săptămâna berlineză a Modei.

Citiţi şi:

Şerbana Hadji Dai creează haine şi accesorii unicat

„Lost in translation"

Creatoarea Irina Schrotter va prezenta la Berlin colecţia de toamnă-iarnă numită „Lost in translation". „E o colecţie care respectă caracteristicile brandului, dar care, totodată, e adaptată pentru cerinţele şi aşteptările podiumului de la Berlin. Mihaela Glăvan este cea care a creat pantofii şi poşetele. E o colecţie curajoasă, care amestecă produse din piele cu mătase naturală, caşmir, jerseuri. Noutatea constă în faptul că dintre cele peste 50 de piese se pot construi cel puţin trei linii complet diferite", a explicat Irina Schrotter. La Berlin vor defila pe podium 30 de modele din România, iar prezenţa designerilor români este aşteptată cu interes de presa germană, inclusiv de editorii ediţiei locale a revistei „Vogue". 

Recunoaştere în străinătate

Mercedes-Benz Fashion Week Berlin este primul eveniment important al anului care „dă tonul" celorlalte săptămâni ale modei din marile capitale. „Săptămâna Modei de la Berlin este evenimentul care deschide seria de săptămâni ale modei din lume. Este considerat drept podiumul cu cele mai multe şanse de a aduce în prim-plan designeri noi, cu o viziune diferită şi proaspătă în modă. Selecţia efectuată de organizatori răspunde unor cerinţe diferite faţă de restul manifestărilor similare: se caută în principal colecţii avangardiste, curajoase, experimentale", mai spune Irina Schrotter.

„Această participare reprezintă prima recunoaştere a faptului că nivelul designului românesc este corespunzător cerinţelor pieţei mondiale, ceea ce înseamnă că ne facem treaba corect şi profesionist. Speranţa mea e ca prestaţia echipei noastre să fie remarcată şi să putem aduce în sezoanele următoare şi alţi designeri din România pe podiumul berlinez", conchide Schrotter.

"Această participare reprezintă prima recunoaştere a faptului că nivelul designului românesc este corespunzător cerinţelor pieţei mondiale."
Irina Schrotter designer

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite