Şerbana Hadji Dai creează haine şi accesorii unicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochiile de seară şi de mireasă, accesoriile, dar şi hainele pentru copii sunt lucrurile care ies, în fiecare zi, din mâinile creatoarei de modă.

Deşi a făcut studii de drept şi limbi stăine, Şerbana Hadji Dai a mizat pe cartea creaţiei şi şi-a deschis un atelier de modă. Dragostea pentru artă şi frumos i-a fost insuflată de mama sa.

„Mama este creator vestimentar pentru copii şi când eram mică avea maşină de cusut acasă şi obişnuiam să-mi modific hainele, inclusiv uniforma şcolară. Bineînţeles în mod stângaci. Îmi plăcea foarte mult să înobilez ţinuta prin aplicarea accesoriilor. Provenind dintr-o familie tehnică, tatăl inginer şi mama arhitect, ideea de a merge pe linia artistică nu s-a susţinut, aşa că am făcut Facultatea de Limbi Străine, pentru că urmasem un liceu german. În anul I de facultate am dat şi la Drept", mărturiseşte Şerbana Hadji-Dai.

În timpul studiilor, Şerbana a lucrat în domeniul marketingului, fapt ce a ajutat-o să relaţioneze mai uşor cu oamenii şi să înţeleagă mai bine ceea ce-şi doresc. „În acea perioadă l-am cunoscut şi pe viitorul meu soţ. Am rămas în domeniul marketingului, coordonator de evnimente la o agenţie de publicitate din Bucureşti. Experienţa de acolo m-a ajutat foarte mult să înţeleg oamenii şi să mă adaptez fiecărui tip de personalitate", îşi aminteşte Şerbana.

Ţinute personalizate

Hainele create de Şerbana sunt extravagante şi originale, dar spune că cel mai mult îi place să creeze împreună cu clientele. De cele mai multe ori, doamnele vin cu o idee, iar Şerbana o adaptează stilului şi personalităţii lor. Fiecare lucru ieşit din mâna sa este menit să pună în valoare fiecare clientă. „Mă inspir din orice. Pot să văd o combinaţie şi în reviste, la televizor sau pe stradă. O idee se poate naşte din orice. De exemplu, am văzut o dată o combinaţie de culori pe bentiţa cu floricele a unei fetiţe care era în parc. Erau două nuanţe pe care nu le vezi împreună, dar pe care eu m-am gândit să le combin în mod creativ", spune Şerbana.

Pe lângă rochii pentru doamne, Şerbana realizează, la comandă, echipamente de protecţie şi costume de competiţie. Toate cerinţele sunt o provocare pentru creatoare deschisă la tot ce e nou. „Am făcut costumele pentru echipa de patinaj artistic a Braşovului. A fost inedit şi special, o muncă, teoretic, mult mai grea. În general, îmi place să mă axez pe personalitatea ţinutei prin accesorii, îmi place să folosesc diferite tipuri de materiale. Nu mă dau înapoi de la a combina materiale brute cu danteluri, pietre, strasuri şi alte aplicaţii", a încheiat Şerbana.

Întrebări şi răspunsuri

Care este reţeta succesului?

Reuşita fiecărei ţinute este mulţumirea pe care o citesc pe feţele persoanelor care pleacă din atelier. Îmi place foarte mult să primesc feedback. Pe de altă parte, mă consum destul de mult şi la un moment dat se simte şi în viaţa de zi cu zi. De aceea, încerc să găsesc echilibrul între familie şi muncă.

Ce aduce un plus de valoare muncii dumneavoastră?

Toate rochiile pe care le facem sunt unicat. Evident, manopera ajunge să coste foarte mult, fie că vorbim de rochii de mireasă, unde este foarte multă muncă, sau de rochii de seară şi accesorii. Cea mai ieftină rochie de seară poate pleca de la 500 de lei, iar cea mai scumpă poate atinge 3000-3500 de lei.

Ce-i place

„Sunt foarte multumită cu ceea ce am. Îmi plac viaţa şi familia mea. Pun mare preţ pe prietenie şi prietenii mei. În general, îmi place să mă implic, să fiu devotată şi să-mi trăiesc viaţa", mărturiseşte Şerbana Hadji Dai.

Ce nu-i place

„Sunt o persoană tolerantă, dar nu-mi place să pierd timpul şi nici să se bage cineva în treaba mea. Nu-mi place falsitatea, mai ales că mi-am exersat abilitatea de a o descoperi la anumite persoane, dar asta nu înseamnă că nu le tolerez", crede creatoarea.

Profil

Născută. 11 iulie, 1975, Bucureşti

Studii. Şcoala Polupară de Artă - secţia creaţie vestimentară.

Familie. căsătorită, doi băieţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite