Mexic, victorie la Miss Universe 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanta Mexicului, Jimena Navarrete, în vârstă de 22 de ani, a fost încoronată noua Miss Universe, luni, la Las Vegas. Pronosticurile de dinaintea finalei concursului erau în favoarea concurentelor din Irlanda, Venezuela şi SUA. Juriul a avut însă altă părere.

Cea de-a 59-a ediţie a concursului Miss Universe a avut parte de răsturnări de situaţie în ceea ce priveşte alegerea celei mai frumoase femei din lume.
Venezuela, ţara care a oferit şase Miss-uri până acum, n-a reuşit să se claseze în top 15 prin reprezentanta sa, Marelisa Gibson, cum nici Rima Fakih, reprezentanta Americii, n-a dobândit niciun loc pe podium.

SUA au avut parte de şapte victorii până în prezent în cadrul concursului Miss Universe. Juriul a considerat că Jimena Navarrete din Mexic îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru a purta coroana de Miss, disputată în acest an de 83 de concurente.

A doua victorie pentru Mexic

Originară din Guadalajara, noua regină a frumuseţii, manechin profesionist de la vârsta de 15 ani, a declarat că vrea să studieze gastronomia.
Planurile acesteia s-au schimbat, urmând ca în următorul an să-şi consacre timpul în calitate de Miss Universe altor cauze, precum lupta împotriva maladiei SIDA şi a cancerului mamar. Jimena Navarrete a primit, totodată, o bursă de studii pe un an la New York Film Academy, dar şi numeroase perechi de pantofi şi produse cosmetice.

Citiţi şi: VIDEO Concurenta din Mexic câştigă titlul de Miss Universe 2010. Vezi aici top 10 finaliste !

La întrebarea juriului „Ce efect are astăzi utilizarea internetului de către copiii nesupravegheaţi?", Navarrete a răspuns că internetul este „un instrument necesar, indispensabil" şi trebuie să ne asigurăm că tinerii şi copiii îl folosesc în funcţie de valorile familiei. 

Aceasta este pentru a doua oară când o reprezentantă a Mexicului câştigă titlul Miss Universe, după victoria Lupitei Jones, în 1991. Jimena Navarrete îi succede reprezentantei Venezuelei, Stefania Fernandez, care a fost desemnată Miss Universe 2009, la vârsta de 19 ani.

Podiumul a fost completat, în ordine, de Miss Jamaica - Yendi Phillipps, Miss Australia - Jesinta Campbell, Miss Ucraina - Anna Poslavska şi Miss Filipine - Venus Raj. Premiile speciale au fost câştigate de Miss Australia, care a primit Miss Popularitate, iar reprezentanta Thailandei a fost aleasă Miss Fotogenie şi a primit premiul pentru „Cel mai bun costum naţional".

Gala a fost prezentată de cântăreţul Bret Michaels şi de omul de televiziune Natalie Morales, iar din juriu au făcut parte vedete precum Jane Seymour, cunoscută publicului pentru rolul din „Dr Quinn", şi actorul William Baldwin.

Donald Trump (centru), alături de membrii juriului  Jane Seymour şi Chaz Palminteri

image

România n-a intrat în top

Reprezentanta ţării noastre, Oana Paveluc (19 ani), nu s-a clasat în top 15 al celor mai frumoase femei din lume, dar nu se simte nicidecum demoralizată de acest lucru. „Mă simt foarte bine, nu sunt nici dezamăgită, dar nici mulţumită de cum a decurs concursul, la fel ca toată lumea de aici", a declarat
Oana pentru „Adevărul". Miss România spune despre top 15 că „este praf, cu fete care nu aveau ce căuta acolo".

Tânăra consideră că „nimeni important n-a intrat", motivele principale luate în calcul fiind politica şi banii. Reprezentanta Mexicului a avut parte de un număr impresionant de suporteri în sală, spre deosebire de Miss România. Oana spune că este mulţumită cu munca pe care a depus-o, a făcut tot ce-a putut, dar verdictul frumuseţii se oferă în funcţie de alte considerente, crede aceasta.

Nu dramatizează, spre deosebire de celelalte concurente. „Am dansat şi am râs chiar şi după ce am văzut că nu sunt în top 15. În jurul meu ziceai că e război, nu concurs de Miss. Reprezentanta SUA a stat practic nemişcată timp de un sfert de oră pe un scaun neînţelegând de ce nu e în top. Tânăra din Venezuela a fost la un pas să facă o criză de isterie. Nici ea nu a intrat în top, deşi era printre favorite. Cea din Republica Dominicană îşi tot repeta: «Cum e posibil?»", a povestit Oana.

Oana Paveluc, în semifinala Miss Universe 2010 Foto: afp

image

"Am dansat şi am râs chiar şi după ce am văzut că nu sunt în top 15. În jurul meu ziceai că e război, nu concurs de Miss."
Oana Paveluc
Miss Universe România 2010

Top 15 Miss Universe 2010

1 Jimena Navarrete Mexic
2 Yendi Phillipps Jamaica
3 Jesinta Campbell Australia
4 Anna Poslavska Ucraina
5 Venus Raj Filipine
6 Mariana Paola Vicente Puerto Rico
7 Cilou Annys Belgia
8 Rozanna Purcell Irlanda
9 Nicole Flint Africa de Sud
10 Malika Menard Franţa
12 Irina Antonenko Rusia
13 Angela Martini Albania
14 Natalia Navarro Columbia
15 Jessica Scheel Guatemala
16 Jitka Valkova Republica Cehă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite