Magda Vasiliu: „Am fost fan Metallica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştirista dezvăluie câte ceva despre pasiunile sale din copilărie şi adolescenţă: mersul la colindat, Nadia Comăneci şi literatura rusă. Vedeta mărturiseşte că familia este elementul care o echilibrează. Magda Vasiliu prezintă „Focus“-ul de la Prima TV în fiecare seară, de la ora 19.00. Ştirista, în vârstă de 35 de ani, s-a născut într-o familie de intelectuali, mama sa fiind profesoară de istorie. Prima ei experienţă

Timp de doi ani şi-a întrerupt munca în televiziune, plecând în America, împreună cu fostul ei soţ.

Mai citeşte şi:

Florin Călinescu la Cafeneaua Adevărul: „Am patru case, ce să fac cu ele?“

La Prima TV s-a angajat imediat după întoarcerea în ţară, fiind finalista unui casting pentru prezentatori. În prezent, Magda este căsătorită cu Andrei, iar anul trecut a născut un băieţel, Vlad-Andrei.

Ce nu ţi-ai asuma niciodată ca prezentatoare de ştiri?

N-aş face niciodată în mod deliberat ceva care să pericliteze munca tuturor colegilor mei. Eu lucrez, practic, cu produsul final al unei întregi zile de muncă. Zeci de oameni îşi fac treaba pentru ca totul să iasă bine, aşa că niciodată nu mi-aş permite să îmi fac munca superficial. Dar cele mai dificile situaţii sunt acelea în care trebuie să prezint ştiri cu care sunt în dezacord.

Cum îţi ţii firea când eşti pusă faţă în faţă cu ştire care te marchează?

Recunosc că mi s-a întâmplat de foarte multe ori să-mi dea lacrimile. Ştirile cu copii abuzaţi sau omorâţi, ştirile cu animale chinuite sunt genul de materiale care mă revoltă şi mă impresionează, în acelaşi timp. Îmi aduc aminte că a trebuit să anunţ decesul maestrului Ludovic Spiess, pe care l-am cunoscut personal şi mi-a fost greu. La fel a fost atunci când o colegă de-a noastră, Doina Tomiuc, s-a stins în urma unei boli cumplite. Recent, moartea Mădălinei Manole m-a marcat teribil.

Lucrezi în televiziune şi astăzi spui că iubeşti televiziunea, dar ai terminat Facultatea de Chimie. Ce-ţi aminteşti din studenţie?

A fost o perioadă frumoasă. Am avut colegi extraordinari! Câteodata mi se face dor şi de profesori şi, în general, mi-e dor de atmosfera din facultate. Pe vremea mea chiar se învăţa, cel puţin la Facultatea de Chimie...

Să încercăm un exerciţiu de imaginaţie: ce te-ar putea provoca acum să treci de la televiziune la chimie?

Nu ştiu ce anume m-ar determina să fac o asemenea schimbare, însă cât am fost acum în concediu m-am tot gândit să continui cu un master în chimie. Am câteodata senzaţia că nepăstrând legatura cu domeniul chimiei, toţi anii de facultate şi nopţile nedormite din sesiuni au fost inutile şi nu-mi place sentimentul.

Ai născut recent. Ca mamă, care e lucrul de care te temi cel mai mult în ce-l priveşte pe Vlad, băiatul tău?

Social, mă tem de tot şi de toate. În acest moment, România este o ţară în care cu greu poţi să-ţi creşti copilul aşa cum am crescut eu, pe o străduţă liniştită. Nu cred că mai există acel gen de linişte. Şi nu cred că există garanţii în România. Nu îmi doresc decât să fie un copil sănătos care să se bucure de copilărie aşa cum am făcut-o şi eu.

Copil fiind, care e cea mai importantă lecţie pe care ai învăţat-o de la părinţii tăi?

Viaţa e scurtă, iar timpul petrecut cu familia e poate cel mai important. Şi am fost învăţată să nu accept compromisuri cu care n-aş putea trăi. O viaţă fără compromisuri ar fi ideală, dar tocmai de aceea nu există! 

"Viaţa e scurtă, iar timpul petrecut cu familia e poate cel mai important. Şi am fost învăţată să nu accept compromisuri cu care n-aş putea trăi."

Copilărie cu Nadia Comăneci, adolescenţă cu Queen

Alături de pisica ei, Piti, în vârstă de nouă ani



Magda a copilărit în Bucureşti, pe o străduţă aproape de Mihai Eminescu, într-o casă liniştită, cu tavane foarte înalte. Îi plăcea teribil să iasă la joacă, într-un grup de câţiva copii - Georgică, Marina, Dana, Gabriela -, îşi aminteşte. Bunica unei prietene, o fostă solistă de operetă şi profesoara de muzică, doamna Gabi Pascu, îi organiza, Crăciun după Crăciun, să meargă la colindat. „Ne învăţa să cântăm pe voci şi ne însoţea în seara de Ajun din casă în casă, pe la vecini. Eram cea mai fericită!".

Magda îşi aminteşte cu plăcere şi Paştele, când mergea, în grup, la Înviere: „Era o atmosferă extraordinar de caldă care se datora locului în care stăteam, străzii pe care erau numai căsuţe cochete cu vecini drăguţi. Dacă aş fi stat la bloc, nu ştiu dacă atmosfera ar fi fost aceeaşi", spune Magda.

Deşi a fost un copil cuminte, destul de studios, Magda avea pasiunile ei secrete. În afară de a cânta şi a desena, era „într-o stare de admiraţie teribilă faţă de Nadia Comăneci". Părinţii ei au divorţat când era mică, aşa că şi-a împărţit mereu timpul între mama ei, cu care locuia şi tată, pe care îl vizita în weekend.

În aceste weekenduri se lăsa în voia unor momente speciale:  asculta, împreună cu tatăl ei, Celentano. Gusturile muzicale i s-au schimbat, însă, în adolescenţă: „Eram fan Bon Jovi şi Metallica", povesteşte ea. La concerte n-a prea fost, fiindcă formaţiile mari nu prea călcau, pe atunci, în România. „La petreceri, însă, m-am dus tot liceul şi în facultate: ascultam Queen şi eram foarte fericiţi".

"M-am dus la petreceri tot liceul şi în facultate: ascultam Queen şi eram foarte fericiţi."

„Mi-ar plăcea să trăiesc într-o căsuţă mică din lemn"

image

În Egipt, alături de soţul ei Andrei



Cel mai dificil moment din viaţa Magdei a fost pierderea tatălui. „Nici acum nu am trecut cu totul peste acest eveniment. Ştiu însă că tata ar fi vrut să merg înainte, avea enorm de multă încredere în mine aşa că am încercat să fac totul aşa cum mi-am imaginat că şi-ar fi dorit el", povesteşte Magda.

O parte din echilibrul pierdut şi l-a regăsit în braţele lui Andrei, actualul ei soţ, după ce, în urmă cu câţiva ani, plecase în America, pe urmele unei alte iubiri. Împreună cu Andrei, Magda are un băieţel pe nume Vlad. Priveşte viaţa relaxat şi îi place să se bucure de momentele în familie. La bătrâneţe nu se gândeşte prea des, dar dacă ar fi s-o facă, şi-ar dori să se retragă într-o zonă de munte, undeva pe lângă Sibiu - oraşul ei preferat.

„Mi-ar plăcea să trăiesc într-o căsuţă mică din lemn, unde să am multe pisici, mulţi căţei şi mulţi nepoţi."

Dacă regretă ceva la viaţa din Bucureşti e tocmai lipsa liniştii, goana de zi cu zi, felul în care pierzi trei ore în trafic şi nu-ţi mai rămâne timp pentru o mică plăcere. În cazul ei, lectura. Iubitoare de literatură rusă încă din adolescenţă - Tolstoi şi Turgheniev -, prinsă între ştiri şi familie, Magda îşi găseşte cu greu timp să mai deschidă o carte. 

"La bătrâneţe îmi doresc să mă retrag într-o zonă de munte, undeva lângă Sibiu, oraşul meu preferat."
Magda Vasiliu
prezentator

Amintiri din copilărie

La 2 ani, într-o vacanţă la Slănic

image



În natură, la 5 ani

image



La 3 ani, în Orăşelul Copiilor

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite