VIDEO Lady Gaga, produs de marketing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lady Gaga  a fost numită de presă „Madonna  secolului XXI“
Lady Gaga a fost numită de presă „Madonna secolului XXI“

Solista americană în vârstă de 23 de ani mizează pe şocul vizual mai mult decât pe voce şi talent. Lady Gaga are imaginea unei fete obraznice şi vulgare. Totuşi, se declară tradiţionalistă în „adâncul inimii“. Ce este adevărat şi ce nu?

Un corp micuţ care se leagănă pe nişte platforme absurd de înalte, ciorapi -plasă şi o coafură ciudată sunt câteva dintre laitmotivele Lady Gaga.

Mai citeşte şi:

VIDEO Cântăreţele conduc în Billboard

Stefani Joanne Angelina Germanotta pe numele ei adevărat, americancă de origine italiană, ar fi fost în continuare o fată obişnuită care ar fi cochetat cu muzica, dacă nu ar fi frapat prin apariţiile excentrice.

De când a lansat albumul „The Fame", în 2008, presa a fost captivată de brizbrizurile vestimentare şi pare să-i rămână fidelă.

În acest an, Gaga este nominalizată la cinci categorii la premiile Grammy, gală care va avea loc mâine-noapte, la Los Angeles, şi cel mai probabil va pleca acasă cu o mare parte din trofee. A vândut opt milioane de discuri până în prezent şi peste 35 de milioane de piese online.

A părăsit şcoala la 14 ani

La prima căutare a numelui Lady Gaga pe Google apare întrebarea: „este hermafrodită?". După ce Christina Aguilera a declarat tăios că nu ştie dacă Gaga este femeie sau bărbat, iar Jonathan Ross a întrebat-o în emisiunea lui acelaşi lucru, aluziile deveneau mult prea numeroase ca să mai fie considerate simple răutăţi.

Gaga a început să cânte la 14 ani în diferite cluburi din New York, acompaniată de mama ei, pentru ca la 20 de ani să ajungă să scrie muzică pentru Britney Spears şi Pussycat Dolls.

Începutul nu este niciodată uşor, dar Gaga şi-a găsit un aliat în comunitatea gay, care a susţinut-o încă de atunci. La fel ca Madonna, şi-a făcut un nume în barurile pentru homosexuali, imediat după ce a părăsit şcoala, la 14 ani.

Cântecul „Poker Face", care a adus-o în atenţia mondială, a ridicat problema bisexualităţii acesteia, pe care Gaga nu a lămurit-o până de curând. „Sunt o persoană foarte tradiţionalistă. Părinţii mei nu au divorţat, am crescut într-o familie frumoasă, ceea ce cred că este în cărţi şi pentru mine, la momentul oportun", declara aceasta, dorind să afişeze o latura banală şi necosmetizată.

O jucărie media

În majoritatea interviurilor spune că viaţa ei le este dedicată fanilor, iar „mariajul" cu meseria nu-i mai permite alte distracţii. „M-am resemnat acestui program ridicol. Simt că destinul meu este să le ofer fanilor mei ceea ce fac", mărturisea Gaga într-un interviu pentru „The Times". Casa ei este pe scenă şi nu deţine nimic altceva în afară de un loc de depozitat lucruri.

A cântat, recent, la un eveniment al Casei Regale şi a făcut cunoştinţă cu regina Marii Britanii. Imaginile de la întâlnire au făcut înconjurul lumii datorită faptului că nu a renunţat la costumaţiile extravagante şi la machiajele dramatice nici măcar la întâlnirea cu Regina.

Sutienele sale din care ţâşnesc flăcări, perucile zilnice la care apelează şi ţinutele realizate din baloane şi metale fac din Lady Gaga cea mai atractivă „jucărie media". La mare căutare sunt astăzi poze din adolescenţa cântăreţei, existând insuficiente detalii despre viaţa normală pe care aceasta o trăia înainte de „The Fame - Celebritate".

Se vrea Următoarea Madonna

Deşi a vândut milioane de albume şi este obsesiv difuzată la TV şi radio, Gaga încă mai simte că este tratată ca o blondă care nu-şi merită locul în showbiz.

Solista pune succesul enorm pe care l-a avut pe seama talentului şi creativităţii sale, în timp ce gurile rele spun că Lady Gaga este produsul finit al unei campanii agresive şi bine ticluite a unui departament de marketing. Incompatibilităţile dintre imagine şi conţinut şi absenţa unui dar aparte fac ca povestea Gaga să scârţâie la încheieturi şi să nu poată oferi trăinicie pe scena muzicală.

Nimeni nu ştie dacă Lady Gaga se va dovedi „următoarea Madonna", aşa cum s-a vorbit frecvent despre ea, dar este clar că ideea o bucură nespus de mult. „Iubesc şi apreciez comparaţiile cu Madonna. O cunosc şi mi se pare că este minunată. Îmi place muzica pop făcută cum trebuie. Nu vreau să fiu cunoscută pentru un cântec. Vreau să fiu următorii 25 de ani de muzică", a mărturisit ea.

"Iubesc şi apreciez comparaţiile cu Madonna. O cunosc şi mi se pare că este minunată. Îmi place muzica pop făcută cum trebuie."
Lady Gaga
cântăreaţă

Muză pentru designeri

Lady Gaga a declarat recent că moda este foarte importantă pentru ea. De altfel, ea a spus în mai multe rânduri că îl admiră pe Karl Lagerfeld, designerul casei Chanel.

Jean Paul Gaultier s-a inspirat din stilul ei pentru câteva piese şi coafuri din cea mai recentă colecţie a sa. În urma unui sondaj, Lady Gaga a fost desemnată cea mai influentă vedetă în modă a momentului, depăşin-du-le pe Kate Moss şi Anna Wintour.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite