VIDEO Hiturile anului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rihanna, Lady Gaga şi Katy Perry şi-au împărţit supremaţia în topurile muzicale cu piese care au ocupat primele locuri. Melodii ca „Rude Boy“, „Bad Romance“ şi „California Gurls“, interpretate de cele trei artiste, au devenit hituri şi au fost vândute în sute de mii de exemplare în întreaga lume.

După ce a reuşit performanţa de a avea nu mai puţin de nouă melodii pe primul loc în topul american Billboard Hot 100 în doar cinci ani de la lansarea sa în muzică, Rihanna nu s-a dezminţit nici în 2010. Deşi a fost lansat la sfârşitul lui 2009, single-ul „Russian Roulette" a atins prima poziţie a clasamentelor muzicale la înce­putul lui acestui an. Melodia a debutat pe locul 100 al topului Billboard Hot 100 şi, în doar două săptămâni, a ajuns pe poziţia a noua.

De asemenea, single-ul a intrat în primele zece locuri ale clasamentelor din ţări ca Marea Britanie, Canada şi Franţa. Un alt hit al Rihannei este „Rude Boy", cel mai bine vândut single al artistei în SUA, dar şi cel mai bine poziţionat, ocupând locul întâi în Billboard Hot 100 pentru cinci săptămâni consecutive.

Timişoreanul George Hora, noul geniu al muzicii din România

Juan Xavier, timişoreanul înscris la Eurovision Spania, a început să cânte de frică


Fenomenul Lady Gaga

Deşi succesul piesei „Bad Romance", lansată de Lady Gaga la sfârşitul anului trecut, încă mai persistă în topurile internaţionale, cântăreaţa lansa la 12 decembrie 2009 o altă melodie care avea să ajungă un megahit, piesa „Telephone". După câteva coborâri şi urcări în Billboard Hot 100, cântecul s-a poziţionat pe locul trei, devenind cel de-al şaselea hit consecutiv care intra în Top 10 în Statele Unite. Pentru această piesă, cântată în colaborare cu Beyoncé, Lady Gaga a primit numeroase aprecieri din partea criticilor de specialitate. Melodia s-a bucurat de succes comercial şi în Europa, ajungând numărul unu în mai multe ţări.

Un alt succes al controversatei artiste este piesa „Alejandro", apărută pe piaţă în luna mai a acestui an. Cu „Alejandro", Lady Gaga a vândut peste un milion de copii digitale şi a ajuns pe primul loc în Polonia, Israel, Bulgaria, Rusia şi România.

Generaţia tânără face legea

Şi cântăreaţa americană de muzică pop, Katy Perry (26 de ani) a luat cu asalt clasamentele internaţionale cu melodia „California Girls".
La 7 mai 2010, cântecul a fost lansat pe site-ul personal al artistei, după care a ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100 şi a staţionat acolo timp de şase săptămâni.

De asemenea, piesa a urcat pe prima poziţie în topuri din zece ţări, printre care SUA, Unite, Australia, Canada, Scoţia şi Irlanda.
Kesha, o tânără cântăreaţă americană în vârstă de 23 de ani, a cucerit clasamentele muzicale încă de la prima piesă cu care a debutat pe piaţă, „Tik Tok". Lansat în 2009, cântecul a urcat în preferinţele fanilor artistei, fiind una dintre cele mai descărcate piese de pe internet anul acesta. După ce a urcat în clasamente în 2010, single-ul de debut a ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100.

O altă melodie care s-a bucurat de succes internaţional este „Parachute", a artistei britanice Cheryl Cole. Piesa a ajuns pe primele poziţii ale clasamentelor din Polonia, România, Scoţia şi Marea Britanie.

Printre artiştii care au dominat topurile muzicale se numără şi britanicul Taio Cruz, cu piesa „Break Your Heart", rapperul american Travie McCoy („Billionaire") şi fosta membră a trupei Destiny's Child, Kelly Rowland, alături de David Guetta („Commander").

Artiştii români, pe val

Pentru artiştii români anul 2010 a fost prolific din punct de vedere al poziţionării în clasamentele muzicale internaţionale. Unul dintre cele mai de succes produse muzicale româneşti, constănţeanca Inna (24 de ani) a reuşit performanţa de a ajunge, la începutul acestui an, pe primul loc în topul Billboard Hot Dance Airplay, cu melodia „Hot". 

Totodată, Inna a ocupat poziţia a şaptea în topul european Nielsen, iar în Marea Britanie - una dintre cele mai elitiste pieţe muzicale europene - melodia „Hot" a ajuns direct pe prima poziţie în UK Top 40 Dance Singles, devansând artişti internaţionali de succes precum Black Eyed Peas. După succesul piesei „Hot", alte două melodii, „10 Minutes" şi „Sun Is Up", s-au bucurat de aprecierea publicului.

Edward Maya, pe urmele Innei

Un român care a călcat pe urmele Innei şi a ajuns în celebrul top american Billboard Hot 100 este Edward Maya. Piesa „Stereo Love", intrată în Billboard Hot 100 pe locul 93 a reuşit să urce până pe poziţia 19 în clasament. De asemenea, piesa a ocupat primul loc în Hot Dance Airplay şi în topul celor mai difuzate piese dance, fiind recompensată cu un Disc de aur în SUA şi unul de Platină în Canada.

Melodia lui Alex Velea, „Don't Say Is Over", melodia „Beautiful One" a Xoniei (o artistă australiană de origine română) sau „Plec pe Marte" şi „Love Is For Free", lansate de Smiley se numără printre piesele  cele mai difuzate în România în 2010. De asemenea, alte nume remarcate în acest an sunt Deep Central („Music Makes Me Free"), Akcent („That's My Name") şi Andreea Bănică („Love in Brasil").

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite