Gabriela Cristea: „Nu mă simt vedetă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Cristea a revenit, de ieri, la postul Kanal D, în platoul emisiunii „Noră pentru mama“ . Prezentatoarea a povestit despre noutăţile celei de-a cincea ediţii a reality-show-ului, dar şi despre notorietatea pe care i-a adus-o emisiunea.

„Adevărul": După o pauză de două luni, te întorci în platoul emisiunii „Noră pentru mama"... Cum a fost în vacanţă?

Gabriela Cristea: M-am odihnit relativ pentru că vecinul meu de deasupra şi-a renovat casa, iar când a terminat el a început altul şi au bocănit toată vara. Cred că m-am trezit în fiecare dimineaţă la ora opt dimineaţa. În rest, am încercat să mă văd mai des cu prietenii pentru că nu prea am timp când muncesc. Am citit, dar mi-ar plăcea să citesc şi mai mult, însă nu prea am când. În momentul acesta am trei cărţi pe care le-am început în paralel şi pe care le citesc după starea de spirit pe care o am în momentul respectiv.

Citiţi şi:

Fără scenarii, fără prompter

Munceşte cot la cot cu vedeta preferată!

Arăţi foarte bine. Care e secretul?

Acum câteva luni, am consultat o nutriţionistă şi am descoperit că ceea ce ştim noi despre viaţă şi alimentaţie nu are nicio legătură cu ce ar trebui să se întâmple. Am ţinut o dietă prescrisă de nutriţionistă o perioadă, acum, însă, nu o mai ţin, dar am mai păstrat anumite elemente din ea. De exemplu, consum foarte multă zeamă de lămâie, multe ceaiuri şi mănânc de cinci ori pe zi, astfel încât să nu îmi fie foame niciodată.

Emisiunea „Noră pentru mama" a ajuns la al cincilea sezon... La prima ediţie te aşteptai să fie atât de bine primită?

Mă aşteptam să fie bine primită de telespectatori, dar nu atât de bine. A existat şi o oarecare doză de scepticism. Sunt foarte pasionată să văd ce se întâmplă în spatele marilor producţii americane şi am urmărit câteva documentare. Acolo se fac studii sociologice, sondaje - şi în România se fac, dar să fim cinstiţi, nu la nivelul acela. Chiar şi ei se gândesc că un anumit format poate nu va avea succesul scontat. Ne aşteptam să aibă succes, dar nu atât de mare. După care am continuat, iar lucrurile au luat amploare.

Cu ce noutăţi vine noul sezon?

Se redecorează casa în care vor sta concurenţii - anul acesta casa aproape s-a dublat ca suprafaţă. Studioul meu s-a mutat în altă parte şi este mult mai mare decât cel pe care l-am avut anul trecut. Săptămâna aceasta o să fie o un fel de recapitulare din seria a patra, o să îi avem invitaţi pe concurenţi care o să ne povestească ce au făcut peste vară, dar o să vedem ce au mai făcut şi alţi foşti concurenţi - deja unele dintre fetele participante la emisiune sunt însărcinate. Sâmbătă seara o să intre prima emisie mare, seara de gală când publicul, o să îi cunoască pe concurenţii din acest sezon. Sunt multe noutăţi, dar deocamdată vreau să păstrez surprizele.

Cum a fost preselecţia?

Am participat şi eu la preselecţie, însă nu în toate zilele pentru că programul meu a fost destul de amestecat, a trebuit să merg şi la alte filmări, dar am încercat să fiu aproape în fiecare zi la casting. Ce să zic, a fost super. Am avut băieţi foarte frumoşi şi cu poveşti interesante, dar când a venit rândul fetelor, începusem castingul pe la zece dimineaţa, iar la cinci după-amiază încă nu aveam nici măcar o concurentă pe care să o refuzăm. Nu ştiam pe cine să alegem... selecţia a fost extrem de grea.

După ce criterii alegeţi concurenţii?

Încercăm să mergem pe diverse tipologii umane, astfel încât să existe o diversitate de caractere. E adevărat că locurile sunt limitate pentru că sunt 12 fete şi şase băieţi cu mame, dar asta este, trebuie să alegem până la urmă. Încă un lucru pe care l-am remarcat la acest casting este că oamenii vin cu o dorinţă atât de mare de a intra în casă încât avem senzaţia că dacă le dăm un răspuns negativ vor fi foarte dezamăgiţi. Am avut şi situaţii în care concurenţi care au fost refuzaţi la ediţiile precedente s-au mai înscris încă o dată.

Odată cu emisiunea a crescut şi notorietatea ta. Te consideri vedetă?

Eu nu mă simt vedetă, vin la serviciu, încerc să îmi fac treaba cât pot eu de bine... Nu pot să zic că sunt vedetă. În România putem vorbi de vedete în cazul Maiei Morgenstern, al lui Marcel Iureş, al Nadiei Comăneci, oameni care au făcut ceva remarcabil în domeniul lor, au avut ceva de spus - nu în paginile revistelor mondene. Datorită lor suntem cunoscuţi ca naţiune. Eu cred că sunt o persoană publică, acesta este statutul meu.
Nu ştiu dacă sunt fericită cu acest statut, pentru că fiecare om e supus greşelii. Uneori mă întreb: „oare teoria mea despre cutare lucru e atât de bună astfel încât să se aplice la nivelul oricui?".

Pe blogul tău sunt multe mesaje pozitive de la fani...

E foarte frumos să ştii că oamenii te aşteaptă şi că te privesc cu drag, dar mi-ar fi plăcut să primesc şi comentarii puţin mai acide. Adică să primesc şi «celelalte» comentarii, să existe mesaje şi de bine şi de rău. Aş vrea ca telespectatorii să îmi ofere şi sugestii, pentru că, până la urmă, eu mă pliez pe gusturile, pe dorinţele lor, pe ceea ce aşteaptă ei de la noi.

Vrea o emisiune ca a lui Oprah

Prezentatoarea, în vârstă de 35 de ani, recunoaşte că, pe viitor, se vede implicată şi în altfel de proiecte, mai ales că este pasionată de ceea ce se întâmplă în spatele marilor producţii americane. Ar prefera să lucreze însă cu oameni normali şi nu cu vedete. „M-ar tenta la un moment dat o emisiune în care să descopăr poveştile unor oameni normali. E mai greu, dar cred că provocarea e mult mai mare. Mă refer la o emisiune gen Oprah. Nu chiar aşa ca a ei, poate puţin schimbată", spune Gabriela Cristea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite