VIDEO Top: Filmele americane se întrec în gafe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sex and The City 2“ şi „Pirații din Caraibe“ au greşeli în ceea ce priveşte acuratețea informației sau apariția în cadru a echipei de filmare. Industria cinematografică de peste Ocean cheltuieşte sute de milioane de dolari pe filme, însă unele erori nu reușesc să scape ochilor vigilenţi ai pasionaţilor de film.

Pentru presa americană este un obicei bine înrădăcinat să caute cu minuţiozitate greşelile din filme. Fie că e vorba de felul în care este aşezat un obiect sau scăpări în ceea ce priveşte poziţionarea geografică, aceste erori nu fac decât să arate că greşeala este omenească şi pentru cei mai iscusiţi regizori.

Mai citeşte şi:

Medeea Marinescu: „Cu Mirabela, publicul era de partea mea“

Un pasionat de filme a realizat chiar un website, moviemistakes.com, care a inventariat în cei peste 10 ani de existenţă aproape 90.000 de greşeli. Acelaşi site a întocmit şi o listă cu cu erorile făcute de filmele produse în 2010.

Printre acestea apare şi „Echipa de şoc". „The A-Team" face o gravă confuzie geografică. Într-una dintre scene acţiunea avea loc, chipurile, în Frankfurt (Germania), însă la o privire mai atentă, pe fundal apare faimoasa catedrală din Köln, aflată la 220 de kilometri distanţă de presupusul oraş. De altfel, în acelaşi film au mai fost identificate alte 36 de erori, multe dintre ele fiind greşeli flagrante legate de poziţionarea geografică.

Într-o altă scenă este prezentată o maşină nemţească pe care apare şi numărul de telefon de la urgenţe - 109. În realitate, numărul german de urgenţe este 110 sau 112. În plus, între oraşul Frankfurt şi Manneheim nu există nicio zonă deşertică aşa cum apare, la un moment dat, în film. În „Echipa de şoc" Ambasada Statelor Unite se află în Frankfurt - în realitate aceasta este în Berlin.

Un vampir fără strălucire

„Sex and The City 2" nu a înregistrat „decât" nouă greşeli. Chiar la începutul filmului, Carrie, personajul principal, povesteşte cum a ajuns în New York la data de 11 iunie 1986, într-o zi de joi. De fapt, 11 iunie din acel an a picat într-o zi de miercuri.

În cel mai recent film din seria „Amurg", în final, Edward, vampirul principal al producţiei, aflat pe o pajişte însorită cu iubirea vieţii lui nu mai străluceşte. Potrivit poveştii, vampirii expuşi la soare au o strălucire neobişnuită. Însă în faza de final a filmului, realizatorii au „uitat" să aplice efectul strălucitor. Filmele anului 2010 nu sunt singurele care au avut greşeli.

Producţii cu greutate şi cu înregistrări-record sunt pline de erori. „Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre" a avut nu mai puţin de 241 de greşeli. Cea mai importantă este una dintre scenele de pe corabia „The Black Perl", în care, la un moment dat, prin mulţimea piraţilor îmbrăcaţi în haine dinainte de anii 1800 se iveşte în fundal, ca nuca-n perete, un bărbat cu o pălărie de cowboy, într-un tricou alb şi cu ochelari de soare.

Carul din „Gladiatorul" avea un tub de gaz

În „Gladiatorul“, în spatele carului de luptă, se află un tub de gaz Foto: moviemistakes.com

image

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în filmul „Harry Potter şi Camera Secretelor", unde într-un grup de elevi îmbrăcaţi în uniforme negre s-a strecurat şi un cameraman. Şi în „Gladiatorul" au apărut combinaţii de vechi şi nou. Astfel, într-una dintre scene, în care unul dintre carele romane se prăbuşeşte, se vede cu uşurinţă că în el se mai afla şi un tub „contemporan" cu gaz. În acelaşi film, tot într-un car roman, luptătorul are un ajutor ce poartă, nu sandalele romane din acea perioadă, ci nişte autentici bocanci contemporani.

Chiar şi în filmul „Vrăjitorul din Oz" produs în 1939 au fost observate câteva erori. Într-una dintre scene, Dorothy a apărut fără pantofii ei roşii fermecaţi. După ce încearcă să-i sperie pe omuleţii din regatul Munchkin, Vrăjitoare cea Rea dispare printr-un nor de fum, însă nu înainte de a fi observată cum se strecoară într-o trapă din podea. Vedeta care a interpretat rolul vrăjitoarei ar fi suferit arsuri serioase în urma acestei scene, potrivit moviemistakes.com.

În scena din „Gladiatorul“  se observă declanşatorul tubului de gaz

image

Topul filmelor cu greşeli

1. Apocalypse Now - 391 de greşeli
2. Vrăjitorul din Oz (varianta din anul 1939) - 300
3. Harry Potter şi prizonierul din Azkaban - 297
4. Harry Potter şi Camera secretelor - 289
5. Superman IV - 267
6. Războiul Stelelor - 263
7. Stăpânul Inelelor: Frăţia inelului - 262
8. Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri - 256
9. Scary Movie - 253
10. Frumoasa şi Bestia - 242

*Sursa: moviemistakes.com

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite