Daniel Craig, rolul principal în „Millennium“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul s-a orientat spre altă franciză de succes după ce noua peliculă din seria „James Bond“ nu a mai fost filmată. Daniel Craig va deţine rolul principal în lungmetrajul „The Girl With the Dragon Tattoo“ şi în alte două posibile continuări ale acestui proiect inspirat din trilogia „Milennium“.

Până acum au fost realizate în limba suedeză două pelicule după faimoasa trilogie.

Filmele originale realizate în limba suedeză sunt distribuite de Music Box Films în Statele Unite ale Americii: „The Girl With the Dragon Tattoo" a obţinut până în prezent încasări de 9,6 milioane de dolari în Statele Unite şi de 92 de milioane de dolari pe plan internaţional, iar cel de-al doilea film original din serie, „The Girl Who Played With Fire", a avut încasări de 2,9 milioane de dolari în SUA, respectiv de 51 de milioane de dolari pe plan internaţional.

Acesta din urmă a fost lansat la începutul lunii iulie. A treia peliculă din serie, „The Girl Who Kicked the Hornet's Nest", va fi lansată către sfârşitul acestui an. Toate cele trei cărţi au fost ecranizate în Peninsula Scandinavă de regizorii Niels Arden Oplev şi Daniel
Alfredson.

James Bond a fost „ucis" de criza financiară

Filmul în limba engleză cu Daniel Craig în rolul principal va fi regizat de David Fincher, pe baza unui scenariu scris de Steve Zaillian. Proiectul va fi produs de Sony Pictures.

Deoarece producţia următorului proiect cinematografic din seria „James Bond" a fost oprită pe termen nedefinit, iar situaţia patrimonială şi financiară a studiourilor producătoare MGM este departe de a fi clarificată, actorul britanic Daniel Craig a decis că are nevoie să muncească, iar trilogia scrisă de suedezul Stieg Larsson i-ar putea oferi din nou un rol într-o franciză de succes. Ca şi ceilalţi actori care l-au interpretat pe James Bond, Daniel Craig s-a aflat la o adevărată răscruce din punct de vedere profesional.

Celelalte două roluri majore ale sale, din peliculele „München" (2005) şi „Sfidarea/ Defiance" (2008), au marcat evoluţia actorului britanic, de la stilul clasic al personajului Bond, la o versiune mai elaborată artistic a personajelor principale din aceste filme de acţiune.

Jurnalism, corupţie şi intrigi financiare

Seria „Millennium" a lui Stieg Larsson, o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumea financiară, este una dintre cele mai de succes apariţii editoriale din Suedia, fiind vândută în peste două milioane de exemplare în această ţară şi în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial. Cărţile trilogiei fac referiri la personaje politice şi economice controversate.

Abordând teme precum globalizarea, şantaje economice, corupţie, mişcări fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie, prostituţie, spionaj şi psihiatrie, cele trei volume realizează un adevărat portret al societăţii contemporane.

Stieg Larsson, succes post-mortem

Scriitorul Stieg Larsson, cunoscut şi ca jurnalist, a murit în 2004, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, înainte de a vedea publicat primul roman din seria care ar fi trebuit să aibă zece volume. În limba română, cărţile din seria Millennium au apărut la Editura Trei, sub titlurile „Bărbaţii care urăsc femeile“, „Fata care s-a jucat cu focul“ şi „Castelul din nori s-a sfărâmat“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite