FOTO Reprezentanta României la Miss Universe se alege dintre 30 de finaliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de tinere concurează în această seară în finala naţională a competiţiei Miss Universe România, care va fi transmisă în direct, la TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 21.20. Câştigătoarea va reprezenta România în concursul internaţional Miss Universe 2010, eveniment care va avea loc la 23 august, în Las Vegas.

După aproape două săptămâni de cantonament, pregătiri, repetiţii şi probe, emoţiile celor 30 de concurente vor atinge punctul culminant în această seară, în finală. Patru probe - ţinută de zi, costum de baie, rochie de seară şi un interviu de evaluare a personalităţii - vor departaja participantele.

Vezi aici imagini cu participantele Miss Universe

Citiţi şi:

30 de fete vor coroana Miss Universe România

Acestea vor cons­titui şi criteriile conform cărora membrii juriilor vor desemna marea câştigătoare. Cele 30 de tinere aspirante la titlul de regină a frumuseţii vor defila în ţinută de zi urmând ca după această probă numărul lor să se înjumătăţească.

Urmează „testul" costumului de baie, după care vor rămâne în competiţie numai 10 fete. Proba rochiilor de seară va stabili care sunt cele cinci concurente ce vor fi acceptate pentru interviul de evaluare a personalităţii. Mike Costache, preşedinte Miss Universe România, precizează că în finala naţională se urmează aceeaşi „procedură" din concursul internaţional.

Selecţia naţională va fi prezentată de Valentina Ionescu, producătoare Miss Universe România 2010, şi de comentatorul sportiv Cristian Mândru de la TVR. În cadrul show-ului din această seară vor susţine momente artistice Andreea Bănică, DJ Sava şi Raluka, Andreea Bălan, Elena Gheorghe şi Mateo.

Concursul din acest an prilejuieşte şi o întâlnire între două „rivale" la Miss Universe, care acum se vor regăsi în ipostaza de membri ai juriului:

Anna Maria McCarthy (Miss Irlanda 1994) şi Monica Grosu Tusac (Miss România 1995) soţia primarului din Mangalia. Cele două au concurat la Miss Universe 1995. Anna Maria McCarthy este căsătorită cu un român, trăieşte în România de câţiva ani iar la această ediţie este invitat special în juriul concursului, din care mai fac parte foste regine ale frumuseţii precum Daniela Nane, Angelica Nicoară şi Iulia Verdeş.

Publicul votează

Şi în acest an, publicul va avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte câştigătoarea titlului Miss Universe România. Începând din data de 8 iulie, telespectatorii au avut posibilitatea să voteze finalista preferată. Publicul poate vota inclusiv astăzi, până la ora 22.10.

Telespectatorii pot trimite SMS-uri cu numărul de concurs al favoritei la 1267, din orice reţea naţională, cu tarif unic de 0,36 euro/SMS, şi la +88.216.900.554, din orice reţea internaţională, cu tarif variabil în funcţie de ţara din care se transmite mesajul. Voturile venite de la public se vor transforma în note şi vor constitui al 13-lea membru în juriu.

Imediat după finala din România, câştigătoarea va începe o perioadă de pregătire (10 iulie - 7 august) ce va include şedinţe foto, probe de costume, promovare pe toate canalale media şi, nu în ultimul rând, pregătire psihologică.

Din data de 7 august până la 23 august, reprezentanta României se va afla în cantonament în Las Vegas (SUA), alături de celelalte concurente din finala internaţională. În ceea ce priveşte evoluţia României la finala internaţională, Mike Costache spune că „noi ne vom zbate pentru top 15, aceasta este dorinţa noastră".

Cea de-a 59-a ediţie a concursului Miss Universe se va desfăşura la data de 23 august, în Las Vegas. Concursul va fi transmis în direct de NBC şi Telemundo. Licenţa Miss Universe este deţinută de magnatul american Donald Trump.

87 de concurente

La Miss Universe 2010 participă 87 de concurente. Câştigătoarea va fi încoronată de actuala deţinătoare a titlului, Stefania Fernandez (foto) din Venezuela.

Frumuseţi autohtone

Titlul Miss Universe a fost acordat pentru prima dată în anul 1926, în oraşul Galveston (Texas), potrivit site-ului www.missuniverseromania.com. Prima româncă înscrisă în concursul de la Galveston a fost bucureşteanca Magda Demetrescu, Miss România 1929.

În 1930, Mariana Mirică, reprezentanta României, a obţinut locul al treilea. Câştigătoarea Miss România în anul 1931 a fost Erastia Peretz, originară din Iaşi. 1991 a fost anul în care România a revenit pe scena Miss Universe, prin participarea actriţei Daniela Nane (foto).

În anii următori reprezentantele ţării noastre au fost Corina Corduneanu (1992), Angelica Nicoară (1993), Mihaela Ciolacu (1994), Monica Grosu (1995), Roberta Anastase (1996), Claudia Maria Urdăreanu (1997) şi Iulia Verdeş (1998).

În 2009, Mike Costache, preşedinte Miss Universe România, a cumpărat licenţa locală şi a reluat competiţia după o pauză de 11 ani. Câştigătoarea de anul trecut este Bianca Elena Constantin.

image
image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite