VIDEO Chris Rea, supravieţuitorul introvertit al blues-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul va urca pentru prima dată pe o scenă din România în această seară, la concertul sold-out de la Sala Palatului din Capitală.

Englezul introvertit, în vârstă de 58 de ani, dintre care 32 de ani petrecuţi pe scenă muzicală, se află în turneul de promovare a celui mai recent Best of al carierei sale, „Still So Far To Go".

Mai citiţi şi:

Patronii de localuri atrag petrecăreţii cu muzică live

Se vând bilete pentru concertul Rod Stewart de la Bucureşti

Viorel Caia a dus rockul în Groenlanda

Rock în Jazz&Blues cu formaţia Orion

Sosirea discretă şi liniştită a lui Chris Rea în România este o confirmare a stilului personal cu care s-a remarcat de-a lungul anilor. Acompaniat de soţia sa Joan şi de una dintre fiicele sale, solistul de origine italiano-irlandeză nu şi-a asociat sosirea la Bucureşti cu pretenţiile obişnuite numelor celebre.

Echipa artistului a solicitat ca în culise să fie prezente mai multe sortimente de ciocolată şi fructe proaspte, de restul meniului urmând să se ocupe propriii bucătari care-l însoţesc pe întreaga durată a turneului.

Chitaristul Paul Casey, care este alături de Rea de la începutul turnelui, va deschide spectacolul în jurul orei 20.00.

Deşi prin 2005 vorbea, într-unul din rarele interviuri acordate de-a lungul carierei, despre posibila retragere de pe scenă, bluesman-ul care a vândut 30 de milioane de albume pare nepregătit pentru pasul acesta.

Întoarcerea din Iad

Rea vorbea despre retragere la patru ani după ce fusese diagnosticat cu cancer pancreatic, după ce medicii i-au dat mai puţin de 50% şanse de reuşită. Cântăreţul şi-a promis că, dacă va supravieţui bolii, se va dedica marii pasiuni: blues-ul. „Până nu te îmbolnăveşti serios şi aproape mori, până nu stai în pat şase luni, nu-ţi dai seama că nu faci ce ţi-ai dorit la început", declara acesta.

Mărturia rezistenţei sale în faţa bolii şi promisiunea faţă de sine au apărut sub forma unui box care conţinea 11 CD-uri, un DVD şi o carte cu versurile şi desenele proprii ale artistului. „Blue Guitar" este un album de blues în care Chris Rea îşi declară dragostea faţă de genul muzical pe care l-a trădat deseori în faţa marilor case de discuri cu care a avut contract.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite