Patronii de localuri atrag petrecăreţii cu muzică live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii pietreni merg în weekend în cluburile care invită artişti talentaţi
Tinerii pietreni merg în weekend în cluburile care invită artişti talentaţi

Serile cu muzică rock, folk, country sau disco se bucură de succes mai ales în rândul tinerilor care mergeau până acum în oraşe vecine pentru a se distra în weekend.

Majoritatea pietrenilor se plâng de ofertele limitate de a petrece timpul liber în oraş. „Nu avem cinema, iar discotecile sunt cam puţine. Mai ies cu băieţii la un biliard, iar prietena mea mă bate la cap în fiecare weekend să mergem în alt oraş, prin mall-uri“, a afirmat Mihai Oancea, de 22 de ani.

Tocmai pentru a le oferi altceva, patronii de localuri din Piatra Neamţ au început să adopte moda din Occident şi să invite artişti care să cânte periodic pentru clienţi.

Muzica live face furori

„Atmosfera de pub presupune muzică live. Ideal ar fi să avem în fiecare zi astfel de concerte, dar sunt destul de costisitoare. Abordăm diferite genuri de muzică. Este un concept nou în Piatra Neamţ, iar marea majoritate a clienţilor par să fie deschişi la astfel de evenimente, deşi mai sunt şi nemulţumiţi“, povesteşte Cristi Dobre, proprietarul unui pub.

Dacă în Precista se ascultă aproape toate genurile de muzică, de la rock, country, oldies but goldies până la concerte la pian, în pub-ul situat vizavi de Parcul Zoo clienţii pot asculta mai mult rock, folk şi blues.

„Am făcut acest club în ideea de a fi altceva pe piaţă. Propunem publicului atât tinere talente, cât şi trupe din afara oraşului. Din păcate, clienţii se obişnuiesc destul de greu cu acest gen de manifestări“, a spus Doru Astanei, proprietar de pub. Dacă patronii de localuri susţin că publicul din oraş nu este încă obişnuit cu astfel de concerte şi că va mai trece un timp până când vor apărea şi sugestii legate de invitaţi ori de muzica abordată, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre pietrenii care au stat un timp în oraşe mai mari.

„După şapte ani de stat în Bucureşti recunosc că m-am plictisit când am revenit în Piatra Neamţ. Mi-era dor de weekend-urile în care mergeam la concerte şi petreceri cu tematică. Eu sper ca patronii de pub-uri din oraş să nu renunţe la aceste planuri şi sunt convins că vor avea succes în timp“, a declarat economistul Alin Afloarei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite