Catrinel Menghia, top-model: „Sunt ca o bilă extrasă la bingo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catrinel Menghia
Catrinel Menghia

Dacă n-ar fi fost norocoasă, n-ar fi făcut din frumuseţe o profesie care a ridicat-o la statutul de star. Catrinel ştie să preţuiască acest „dar“. Are 24 de ani. De nouă ani este manechin de top. Sună incredibil: la vârsta ei, fetele îşi iau primul lor job şi primul salariu.

„Adevărul": Când ai simţit frumuseţea ca pe un dar special? Din milioane de fete frumoase, numai una este „The One"...

Catrinel Menghia: Când am fost oprită pe stradă de către un agent local în Iaşi care mi-a spus că aş putea deveni model. Am răspuns şocată: „Eu?". Asta se întâmpla când nici nu împlinisem 15 ani. Atunci a început să mi se înfiripe ideea că sunt mai frumoasă decât mă considerasem eu până în acel moment. Cred că există multe fete care nu îşi evaluează corect frumuseţea. Unele poate nu-şi dau seama niciodată.

Vezi aici imagini cu Catrinel Menghia.

Anisia, modelul român care pozează pentru revista „Max"
VIDEO Justine Pasek, „regina" de pe locul patru

Dacă nu ai fi făcut din frumuseţe o profesie, ce curs ar fi urmat viaţa ta?

Cred că aş fi devenit campioană la atletism, sport pe care l-am practicat mulţi ani.

Modellingul de top este o meserie în care fetele îşi epuizează potenţialul la vârste foarte tinere. Ai angoase legate de acest aspect?

Este adevărat, dar depinde cum reuşeşti să îţi organizezi cariera. Eu fiind manechin pe partea comercială a modellingului (reclame, n.r.), cariera mea poate lua sfârşit chiar şi la 40 de ani.

La 24 de ani ai o carieră impresionantă. Noroc? Sau chiar a fost scris în stele să se întâmple aşa?

Pot să spun că sunt foarte norocoasă. Dar viaţa mea nu ar fi luat această turnură dacă nu aş fi fost ambiţioasă, muncitoare şi dacă n-aş fi avut şansa să întâlnesc oameni care să mă ajute la cel mai înalt nivel. Mă pot numi un caz fericit pentru că sunt ca o bilă extrasă la bingo... Una din multe altele.

Ai avut un model printre profesionistele din generaţia de aur a modei?

Mi-am început cariera internaţională la o vârstă fragedă şi, venind dintr-o ţară ca România, unde moda nu înseamnă ceva important, nu ştiam mai nimic despre această industrie. Am descoperit această meserie şi persoanele care au făcut istorie pas cu pas.

Ce îţi place şi ce nu-ţi place în profesia ta?

Partea frumoasa a meseriei este că ai ocazia să călătoreşti prin toată lumea, că poţi să cunoşti o mulţime de persoane interesante, că te poţi bucura de un trai bun - dacă ai norocul să lucrezi - că ţi se deschid multe uşi când eşti un manechin de succes... Dar există şi o parte negativă, pe care aş putea-o numi sacrificiul absolut. Pentru mine acest sacrificiu înseamnă familia mea, faptul că am reuşit să mă declar independentă economic chiar dacă nu eram. Am luat viaţa în mâini doar cu multă încredere şi fără niciun sprijin.

Fetele frumoase din reclame mănâncă orice şi tot slabe rămân. Cum a creat Dumnezeu femeia cu metabolism „fast forward"?

Frumuseţea promovează, noi vindem. Noi suntem nişte elemente de marketing.

Ne-am născut cu acest dar, frumuseţea, însă asta nu înseamnă că suntem perfecte. Nu cred într-un metabolism „fast forward" ci într-o întreţinere a darului dat.

Ai momente când, privindu-te în oglindă, îţi spui: „Ce urâtă sunt azi!"?

Cred că orice femeie are ziua ei proastă...

În această industrie nu prea contează ţara de unde vii... Totuşi, ai luat contact cu animozităţile împotriva românilor din Italia?

Scandalurile din Italia nu m-au afectat în mod substanţial, doar m-au făcut să simt disconfort şi puţină ruşine. Dar majoritatea persoanelor din România se pot numi exemplare. Nu ne va schimba cu siguranţă imaginea minoritatea negativă!

Fotomodelele preferă staruri rock sau fotbalişti. De ce aceste combinaţii?

Frecventam aceleaşi medii sociale, aceleaşi cluburi.

Vii de Paşte în România?

În acest moment sunt la New York şi nu pot părăsi oraşul, deocamdată, din motive contractuale. Anul trecut am sărbătorit Paştele la Iaşi cu toată familia lui Massimo. A fost foarte frumos. România este ţara în care m-am născut, pentru mine rămâne cea mai frumoasă. Vin cu drag acasă de fiecare dată când am timp.

Ce proiecte îţi ocupă agenda în 2010?

De curând am semnat împreună cu MRA un contract cu o agenţie nouă în SUA şi mă voi concentra asupra dezvoltării carierei mele în această ţară.

Primul contract: Giorgio Armani

Catrinel Menghia s-a născut la 1 octombrie 1985 la Iaşi. A fost descoperită la vârsta de 15 ani de un agent local prin intermediul căruia l-a cunoscut pe Liviu Ionescu, patronul agenţiei MRA, cel care îi va manageria cariera. Şase luni mai târziu, părinţii îi dau voie să se mute în Bucureşti unde începe o serioasă activitate în modelling. În noiembrie 2001 participă la Ford Supermodel of the World Romania unde ocupă locul al doilea. În 2002 câştigă titlul de Modelul anului.

Primul contract important l-a semnat cu Giorgio Armani. În prezent, locuieşte la Milano, unde este căsătorită cu impresarul italian de fotbal Massimo Brambatti. A realizat numeroase campanii pentru firme de lenjerie (Lise Charmel, în 2005), a apărut pe copertele unor importante reviste internaţionale („ Sport Illustrated") şi a fost imaginea a numeroase campanii publicitare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite