VIDEO Justine Pasek, „regina“ de pe locul patru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump a încoronat-o pe Justine când aceasta a coborât din maşină
Donald Trump a încoronat-o pe Justine când aceasta a coborât din maşină

În septembrie 2002, la aproape patru luni după desfăşurarea concursului, Justine Pasek, din Panama, a fost încoronată în locul rusoaicei Oxana Fedorova, detronată pentru că „nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale“.

În toamna anului 2002 presa a dezbătut în fel şi chip detronarea rusoaicei Fedorova. Tânăra poliţistă era însă studentă la Drept şi a declarat că nu poate să-şi abandoneze studiile doar ca să participe la emisiuni în timpul cărora este „jignită".

Oxana a precizat că e foarte supărată din cauza modului în care a fost tratată în cadrul emisiunii „The Howard Stern Show", difuzată de postul american de radio WNBC. Imediat ce i-a fost ridicată coroana, fetele de pe locul doi şi trei au refuzat să-i ia locul, considerând că are dreptate. Aşa a devenit Miss Universe panameza Justine Pasek, fata care se clasase iniţial doar pe locul patru.

Un moderator controversat

Howard Stern, moderatorul care a provocat acest scandal, abia fusese angajat de WNBC şi făcuse deja câteva glume sinistre. De pildă, când un avion al companiei Air Florida a căzut imediat după decolare pe Strada Podului nr.14, din Washington, accident în care tocmai muriseră 74 de persoane, Stern a sunat la compania Air Florida, în timpul emisiunii radio, şi a întrebat cât costă o cursă între „Aeroportul naţional şi Strada Podului" şi dacă această stradă va deveni o destinaţie stabilă a companiei.

În altă zi, Howard le-a povestit ascultătorilor cum se poate juca „Fecioara Maria Kong", un joc video inventat, chipurile, de Dumnezeu, în care un grup de bărbaţi aleargă după fecioară prin toate barurile din Ierusalim. Sute de ascultători au sunat supăraţi la directorul postului de radio şi au cerut suspendarea blasfematorului.

Dar Stern a fost trimis la plimbare doar vreo câteva zile şi, prin toamnă, a revenit la microfon. Că a jignit-o pe Oxana prin întrebările pe care i le-a pus nu e nicio îndoială, dar mulţi au spus că, în fond, rusoaica n-ar fi trebuit să accepte invitaţia. Ea le-a reproşat reprezentanţilor firmei „Miss Universe Organization" că nu au avertizat-o şi că nu i-au oferit un translator ca să poată face faţă onorabil întrebărilor cu jocuri de cuvinte pe care i le-a pus Stern. Având în vedere renumele acestuia, întrebările puteau fi anticipate de orice newyorkez, dar nu şi de o străină ca Oxana.

Locul patru devine unu

Oxana Fedorova este maior în poliţie şi moderator TV

Oxana Fedorova este maior în poliţie şi moderator TV

Dacă e să socotim după note, în timpul finalei concursului, care s-a desfăşurat în oraşul San Juan, din Puerto Rico, la 29 mai 2002, pe locul întâi s-a clasat Oxana Fedorova, din Rusia, cu media generală 9,76 (9,88 la proba costumului de baie şi 9,66 la proba ţinutei de seară), iar pe locul doi s-a situat Cynthia Lander, din Venezuela, cu media generală 9,06 (9,29 - la costumul de baie şi 8,83 - la ţinuta de seară). Cu toate acestea, când rusoaicei i s-a retras coroana de Miss Universe cea încoronată a fost Justine Pasek, din Panama, care a avut media generală 8,85 (8,79 - la costumul de baie şi 8,92 - la ţinuta de seară) care se plasase iniţial doar pe locul patru.

Despre Cynthia Lander (locul 2) şi chinezoaica Zhuo Ling (locul 3), organizatorii n-au suflat niciun cuvânt. Presa a dezvăluit atunci că, spre cinstea lor, fetele de pe locul doi şi trei au refuzat coroana, considerând că Oxana are dreptate. Supărat, Donald Trump a trimis limuzina după „locul patru", Justine Pasek fiind încoronată fără nicio ceremonie, chiar pe trotuar, imediat ce a coborât din maşină, chiar dacă era îmbrăcată într-o banală ţinută de după-amiază.

Justine, o panameză din Ucraina

Yostin Lissette Pasek Patiño s-a născut în oraşul ucrainean Harkov. Este fiica unui constructor de case panamez şi a unei poloneze - studentă la Chimie. De la vârsta de un an, Yostin (Justine în poloneză) şi-a trăit copilăria în casa bunicilor din Polonia, iar apoi s-a mutat în Panama cu familia, imediat după ce mama ei a terminat facultatea. După concursul din mai 2002, prin septembrie, în timp ce onora un contract de modelling în New York, a fost sunată pe mobil de Donald Trump şi a fost „invitată de urgenţă" la sediul „Miss Universe Organisation". Când a coborât din limuzina trimisă să o aducă, Donald Trump i-a pus coroana pe cap şi i-a spus simplu „S-o porţi sănătoasă! Şi-acum treci la treabă!".

Justine şi-a onorat cu bine obligaţiile care i-au revenit şi, de-atunci încoace a rămas top-model, renunţând la cursurile de ingineria mediului începute la o universitate din Noua Zeelandă, unde au studiat şi cei doi fraţi ai săi. Cel mai important contract a fost cel semnat cu firma Christian Dior, iar în prezent trăieşte în Los Angeles, fiind încă necăsătorită.

Oxana e doctor în Drept Civil

Oxana Fedorova s-a născut la 17 decembrie 1977, în Paskov, Rusia, unde a locuit până la vârsta de 18 ani. A fost singură la părinţi, iar tatăl a părăsit-o când avea doar trei ani, după ce a divorţat şi s-a mutat în alt oraş. Oxana a fost crescută mai mult de bunici-care, după cum spune ea, au fost foarte „pretenţioşi". În 2005, la insistenţele unui reporter, a încercat să-şi regăsească tatăl, dar a descoperit că murise. Acesta fusese specialist în fizică nucleară, în timp ce mama ei a rămas până la vârsta pensionării asistentă medicală la un spital de boli psihice.

Având 1,78 metri înălţime, Fedorova a jucat volei în echipa liceului, iar apoi a absolvit cu diplomă roşie (ca şefă de promoţie) Academia de Poliţie, frumoasa cu ochii verzi devenind astfel sublocotenent. Între timp a fost anvansată în grad, astăzi fiind maior şi doctor în Drept Civil. În decembrie 2002 a devenit moderatoarea emisiuni „Noapte bună, copii" şi deţine acest post şi astăzi, fiind adesea gazda din Rusia a concursului Eurovision. În 2009, a devenit logodnica tenorului Nicolai Baskov, alături de care a cântat de câteva ori în duet.

miss universe
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite