Cine va fi creatorul rochiei de nuntă a viitoarei prinţese a Marii Britanii, Kate Middleton?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatorul de modă este în cărţi pentru realizarea rochiei de mireasă a viitoarei prinţese a Marii Britanii, Kate Middleton. Oldfield (60 de ani) este recunoscut pentru creaţiile prét-á-porter purtate de celebrităţile de la Hollywood, dar mai ales de reprezentantele caselor regale din toată lumea.

Citiţi şi:

Prinţul William şi Kate Middleton nu vor să aibă servitori la casa lor
O rochie pentru un regat

Speculaţiile în privinţa designerului care va realiza rochia de mireasă pentru „nunta secolului" au apărut odată cu anunţul logodnei prinţului William cu Kate Middleton. Dar, după ce mama lui Kate, Carole, şi sora acesteia, ­­­­­­­­­Pippa - care va fi domnişoara de onoare a miresei - au vizitat magazinul lui Bruce Oldfield, presa britanică a dat verdictul. „Trebuie să fi fost o întâlnire specială, pentru că domnul Oldfield nu lucrează în vitrina magazinului", a declarat o sursă apropiată Casei Regale pentru „Daily Express". O altă sursă declara pentru „Daily Mail": „Kate a ajuns la o decizie, dar vrea să ţină secret modelul şi designerul ca surpriză pentru ziua nunţii, în linie cu tradiţia". Alegerea lui Oldfield nu ar fi o surpriză, acesta fiind designerul preferat al prinţesei Diana. „Diana era un tip mai ciudat de femeie la început. A devenit superbă mai târziu", a spus designerul. Deşi nu i-a creat rochia de mireasă, Oldfield a fost cel care a creat look-ul îndrăzneţ, dar corect, pentru care Lady Di a fost apreciată. Prinţesa a declarat în mai multe rânduri că Oldfield este designerul care îi înţelege cel mai bine nevoile şi gusturile vestimentare. Afirmaţii ca acestea i-au adus cliente precum reginele Noor şi Rania ale Iordaniei, dar şi celebrităţi precum Barbra Streisand, ­Diana Ross, ­Catherine Zeta-­Jones, ­Rihanna, Joan ­Collins şi Faye Dunaway.

Kate Midlleton, viitoarea prinţesă de Wales Foto: Reuters

A fost copil orfan

Designerul este rezultatul unei aventuri între un boxer jamaican şi o irlandeză căsătorită. Mama suferindă de epilepsie a fost considerată incapabilă să-şi crească copilul, aşa că ­Oldfield a ajuns la orfelinat de la vârsta de şase luni. „Cred că am fost iubit. Eram copii disciplinaţi, dar exista mereu ameninţarea că, dacă nu mă comport cum trebuie, mă întorc la orfelinat", povestea despre familia sa adoptivă. Violet Masters, tutorele său legal, era croitoreasă şi Bruce adora să o urmărească la lucru. A intrat la celebra Şcoală de Artă „St. Martin" din Londra, pe care a absolvit-o magna cum laude în 1973. La 25 de ani îşi deschidea propria afacere, iar la 28 de ani făcea deja haute couture pentru clientela sa rafinată. „Este cel mai important ca rochiile tale să ajungă pe o persoană celebră. Charlotte Rampling în Bruce Oldfield. Asta vinde", spunea Oldfield.

"Noi îmbrăcăm persoane precum Nicole Kidman, nu tinere care se căsătoresc în trening."
Bruce Oldfield creator de modă

image
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite