O rochie pentru un regat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul William şi viitoarea soţie, Kate Middleton, fotografiaţi de Mario Testino
Prinţul William şi viitoarea soţie, Kate Middleton, fotografiaţi de Mario Testino

De la anunţul logodnei prinţului William cu iubita sa, Kate Middleton, designerii fac speculaţii în privinţa rochiei de mireasă a viitoarei prinţese. Nunta regală stabilită pentru 29 aprilie 2011 va avea trei vedete: prinţul, prinţesa şi rochia de mireasă.

Rochia de mireasă va intra în istorie şi va dăinui mai mult decât personajul. Cel puţin aşa ne arată istoria, pornind de la nunta Dianei cu prinţul Charles: celebra rochie cu o trenă lungă de opt metri a devenit un adevărat obiect de artă.

Designeri britanici, în cărţi

Logodnica prinţului William şi-a creat, de-a lungul celor opt ani petrecuţi împreună cu fiul cel mare al lui Charles şi al Dianei, imaginea unei fete care preferă simplitatea conservatoare în ceea ce priveşte ţinutele sale. Pentru că designerul care va crea rochia de mireasă nu a fost încă nominalizat, presa de modă din toată lumea încearcă să ghicească cum va arăta cea de-a treia vedetă a nunţii.

Zvonurile îi includ pe britanica Phillipa Lepley, designer renumit pentru rochiile de mireasă preferate de celebrităţi, pe designerul Dianei, Bruce Olfield, şi pe Daniella Issa Helayel, preferata lui Kate Middleton.

Rochia pe care Kate a purtat-o la anunţarea logodnei, creată de Helayel, a devenit în scurt timp cel mai căutat obiect vestimentar din Anglia. Cel mai probabil, creatorul care va realiza obiectul vestimentar va fi britanic, aceasta fiind una dintre tradiţiile Casei Regale.

Lady Di sau Grace Kelly?

Lady Di, la nunta sa, în rochia devenită celebră  Foto: Guliver



Speculaţiile vizează, în principal, modelul pe care viitoare prinţesă îl va aborda. Kate are ocazia pe care aproape orice fată şi-o doreşte: să poarte o rochie de prinţesă în ziua nunţii sale regale, iar modul în care va alege să-şi facă apariţia va fi un eveniment mondial urmărit de sute de milioane de oameni.

Designerul american Christian Siriano, câştigătorul concursului „Project Runway" şi preferatul Rihannei şi al Christinei Hendricks, spune că s-ar abţine în procesul designului. „Kate este clasică, şic, este genul de fată subestimată, iar eu aş crea o rochie cât se poate de dramatică", a declarat designerul pentru „Usa Today".

Siriano este convins că prinţesa va purta o rochie care îi va scoate în evidenţă „umerii frumoşi şi părul". „Văd o rochie cu mult şifon, fără bretele, mulată pe coapse şi foarte evazată jos. Poate şi nişte detalii cu flori şi petale", adaugă Siriano.

Pamella Roland, designerul Angelinei Jolie, este de părere că viitoarea prinţesă nu va încerca să concureze cu trena de opt metri a Dianei. „În anii '80 s-au aşteptat să vadă cel mai mare show. Nu cred că va fi cazul acum", consideră Roland. Designerul vede, mai degrabă, ceva în stilul Grace Kelly pentru Kate Middleton, adică simplitatea în esenţa ei. „Cel mai probabil, va alege un designer britanic, aproape că este obligată să facă asta", conchide Roland.

Libaneza Reem Acra, responsabilă pentru multe dintre rochiile de mireasă folosite la nunţile regale din Orientul Mijlociu, crede că va fi o distanţare puternică faţă de stilul Dianei, dar nu şi de cel regal.

„Va trebuie să existe drama pe care toată lumea o aşteaptă - voal, trenă lungă - dar altfel, simplu şi sofisticat ar fi cu totul nou. Nu trebuie o rochie «pufoasă», brodată cu multe pietre preţioase, şi nici una albă. Totul va fi legat de grandoarea siluetei şi nu de rochie", consideră designerul.

"Kate este clasică, şic, este genul de fată subestimată, iar eu aş crea o rochie cât se poate de dramatică."
Christian Siriano
designer

Rochia lui Lady Di

Mai mult de 750 de milioane de telespectatori din 61 de ţări au urmărit, la 29 iulie 1981, nunta prinţului Charles cu Diana Spencer.
Lady Di a purtat o rochie de mireasă realizată de David şi Elizabeth Emmanuel, în valoare de 9.000 de lire sterline. Rochia, cu o trenă de opt metri lungime, avea 10.000 de perle cusute manual.

Lady Di, la nunta sa, în rochia devenită celebră
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite