Piţipoancele de la televizor, repetente la şcolile de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina Dina, Bianca Drăguşanu şi Daniela Crudu s-au înscris la cursuri de televiziune, dar au „dezertat“ după doar câteva seminare. De meserie asistente, Marina Dina şi Bianca Drăguşanu au fost eleve  la Şcoala de Televiziune patronată de jurnalistul Vlad Ionescu.

Marina Dina a decis că a venit timpul să se instruiască în tainele televiziunii în momentul în care a ieşit de pe sticlă. Se întâmpla în luna mai a anului trecut, când a renunţat la postul de asistentă a emisiunii „Răi, da' buni" şi, pentru că avea destul timp liber, după cum ea însăşi declara, s-a înscris la Şcoala de Televiziune patronată de Vlad Ionescu.

După un început entuziast şi trei luni de învăţat despre imagine, montaj şi regie, Marina Dina a renunţat să mai meargă la cursuri, iar decizia a coincis cu momentul în care s-a reîntors în emisiunea prezentată de Mihai Morar, la postul Antena 2.

Citiţi şi: FOTO Vedetele care „ucid“ revistele / Cine vinde şi cine nu vinde în România

„Şcoala nu oferă un curs de prezentator TV, în schimb îţi oferă toate instrumentele prin care poţi deveni om de televiziune, trebuie numai să vrei să munceşti pentru asta", crede Vlad Ionescu, unul dintre profesorii Marinei Dina. Pentru Bianca Drăguşanu entuziasmul a durat şi mai puţin: două săptămâni, deşi diploma de absolvire se acordă după nouă luni de studiu.

Deşi presa tabloidă a scris că un conflict iscat între Bianca şi Teo Trandafir (unul dintre profesorii de la Şcoala de Televiziune) ar fi determinat-o pe asistenta lui Dan Capatos să nu mai continue cursurile, Bianca şi-a motivat decizia prin lipsa de timp şi programul încărcat. Pus deoparte, visul de a deveni următoarea Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu mai are de aşteptat.

„Cred că aceste cursuri le-ar fi ajutat extrem de mult, dacă le-ar fi terminat. Când vorbeam cu ele îmi ziceau că vor să devină Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu. Dar dacă vrei televiziune adevărată, trebuie să ai răbdare şi să munceşti mult", este de părere Ionescu.

Daniela Crudu, la şcoală în timpul liber

Că mai toate cursantele la şcolile de jurnalism îşi doresc să devină repede-repede Andreea Marin o recunoaşte şi Dan Negru, şi el profesor la Şcoala de Televiziune. „Cam 80% - 90% din cursanţi vin la cursuri doar ca să ajungă Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu. Doar asta înţeleg ei din televiziune. Nimeni nu mai este interesat de altfel de munci, de munca din spatele ecranului", spune Dan Negru.

Ideea unei diplome în jurnalism i-a surâs şi Danielei Crudu, fostă asistentă a matinalului „Neatza cu Răzvan şi Dani", şi transferată recent în emisiunea „Un show păcătos", moderată de Dan Capatos. Daniela s-a înscris în vara lui 2009 la secţia de Jurnalism a Facultăţii Spiru Haret din Bucureşti, iar hotărârea de a deveni studentă a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe în emisiunea matinală, unde bruneta lucra la acea vreme. Mai târziu, tabloidele scriau că Daniela Crudu a „uitat" să mai dea pe la şcoală câteva luni.

Ramona Gabor, singura cu diplomă

Deşi a intrat în pielea unei asistente TV pentru o perioadă scurtă (când a fost asistentă în emisiunea „Răi, da' buni", în locul Marinei Dina), şi Adelina Pestriţu se numără printre cele care nu au terminat Şcoala de Televiziune.

Ca şi Marina Dina, ea a mers numai trei luni la seminarii, jumătate din perioada cât a durat cursul. Şi cu toate că nu a plecat cu o diplomă care să-i ateste cunoştinţele jurnalistice, Pestriţu este singura care a reuşit să convingă pe cineva că poate prezenta o emisiune TV: „D-Paparazzi", la postul Kanal D.

Visul Adelinei Pestriţu ar fi fost însă o emisiune TV ca cea prezentată de Simona Gherghe. „Şi Adelina, şi Bianca şi-ar fi dorit o emisiune de genul «Acces Direct», însă ca să ajungi să faci o astfel de emisiune îţi trebuie ani de muncă în spate", a mai adăugat Ionescu. Şi prima asistentă a lui Dan Capatos, Ramona Gabor (sora Monicăi Columbeanu), a frecventat cursurile de la Şcoala de Televiziune, pe care a şi reuşit să le termine.

"Adelina şi Bianca şi-ar fi dorit o emisiune de genul «Acces Direct», însă ca să ajungi să faci o astfel de emisiune îţi trebuie ani de muncă în spate. "
Vlad Ionescu
jurnalist

"Cam 80% - 90% din cursanţi vin la cursuri doar ca să ajungă Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu. Doar asta înţeleg ei din televiziune."
Dan Negru
prezentator

Daniela Crudu, studentă la Jurnalism

Daniela Crudu, fosta asistentă a matinalului „Neatza cu Răzvan şi Dani", a decis să se înscrie la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii „Spiru Haret" în 2009. Paparazzi o surprindeau atunci pe Crudu pe treptele facultăţii, însoţită de Marina Dina, despre care gurile rele spuneau că i-ar fi surâs ideea de a fi colegă de bancă cu prietena ei.

Bianca Drăguşanu, fără diplomă

Bianca Drăguşanu, asistenta lui Dan Capatos la emisiunea „Un show păcătos", s-a înscris la Şcoala de Televiziune în 2010. Deşi Bianca era „conştiincioasă şi îşi lua notiţe", ea a decis să renunţe după numai două săptămâni la pregătirea în televiziune. Gurile rele au comentat că decizia ar fi fost influenţată de un conflict cu Teo Trandafir, însă Vlad Ionescu spune că n-a fost vorba despre nicio ceartă între cele două vedete.

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite