VIDEO AC/DC îi sperie şi pe fanaticii religioşi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar o zi înainte de marele concert, persoanele religioase îl denunţă ca fiind un „atac satanic“. Adepţii teoriei conspiraţiei cred că, în loc de „curent alternativ/curent continuu“, numele trupei transmite, de fapt, un mesaj anti-creştin.

Potrivit unor interpretări „originale" care circulă pe internet, AC/DC ar însemna „Anti Christ/Death to Christ" („Anticrist/ Moarte lui Hristos"). Acestea se bazează pe titlurile unora dintre albume sau piese cum ar fi „Highway to Hell" („Autostrada către iad").

Mai citeşte şi:

Rockerii de la AC/DC sosesc astăzi în Bucureşti

VIDEO Sunetul muzicii AC/DC în România

Un creştin român care subscrie acestor ipoteze publică pe blogul tomisthecat.wordpress.com:

„În ziua de 16 mai 2010 (chiar în sfânta zi de duminică - ziua specială de închinare înaintea Domnului) românii se vor confrunta cu un atac demonic fără precedent prin organizarea unui concert rock al trupei AC/DC în Piaţa Constituţiei din Capitală, un pericol enorm pentru sufletele a zeci de mii de tineri care vor fi atraşi din toată ţara! Nu uitaţi că AC/DC este o formaţie rock cu adevărat satanică!". Acesta îşi îndeamnă cititorii să ţină post în ziua concertului şi să se roage pentru ca show-ul să fie anulat.

2.000 de fani din străinătate

O modalitate de anulare ar fi „ca bunul Dumnezeu să dea o ploaie torenţială peste Piaţa Constituţiei! Fie ca ploaia tămăduitoare din cer să spele ateismul şi satanismul care încearcă să se abată ca o urgie asupra poporului român".

„Profeţiile" bloggerului creştin par să fie confirmate de prognoza meteo, care anunţă ploaie, în weekend. Cu toate acestea, la concertul AC/DC de mâine vor veni şi 2.000 de fani din străinătate. Eventim a vândut bilete în Italia, dar şi în Australia, Japonia şi Statele Unite.

Fanilor nu le este permis accesul cu aparate foto, obiecte contondente, arme albe, brăţări cu ţinte, lanţuri, sprayuri, cutii sau sticle cu suc, mâncare şi umbrele. Din cauza nivelului decibelic ridicat, prezenţa copiilor sub 7 ani este interzisă, iar a celor sub 12 ani nu este recomandată. Efectele de lumină le pot face rău persoanelor epileptice sau copiilor.

image

Deţinătorii de bilete Golden Circle pot intra prin lateralele scenei. Organizatorii le recomandă să vină din zona Piaţa Unirii. Cei cu bilete Normal Circle, VIP şi Tribună vor putea să intre prin punctele de acces de pe Bulevardul Libertăţii, la care ajung din două direcţii: Splaiul Independenţei şi Calea 13 Septembrie.

Fanilor cu bilete la concert li se recomandă utilizarea transportului în comun, pentru a evita ambuteiajele. Cei care vin cu maşina sunt rugaţi să o parcheze departe de locul spectacolului, pentru că nu vor exista locuri de parcare în zonă. Spectatorii sunt aşteptaţi la porţile de acces încă de la ora 15.00, pentru a evita aglomeraţia. După 21.30, porţile se vor închide.

RATB va schimba câteva trasee

Trupa australiană vine în România cu o echipă de 93 de oameni, inclusiv şoferii camioanelor şi oamenii de la machiaj. 700 de jandarmi vor asigura ordinea înaintea şi în timpul spectacolului. O asemenea desfăşurare de forţe, care trebuie să facă faţă celor peste 70.000 de spectatori, impune măsuri speciale.

Astfel, liniile RATB 136, 385 şi 636 vor fi modificate temporar din cauza concertului AC/DC. Duminică, linia 385 va circula pe traseul de bază între Platforma Valea Oltului şi intersecţia Calea 13 Septembrie şi Şoseaua Pandurilor, apoi va fi deviată pe la Şoseaua Pandurilor, strada dr Rainer, Bulevardul Eroilor, Splaiul Independenţei, Pod Izvor şi apoi traseul normal. Autobuzele 636 vor întoarce la Podul Izvor, prin Splaiul Independenţei.

Luni, în intervalul orar 4.30-6.00, autobuzele de pe linia 136 vor circula de la Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Bulevardul B.P. Haşdeu, Splaiul Independenţei, Pod Izvor, cu întoarcere prin Bulevardul Libertăţii, Bulevardul Naţiunile Unite, strada Izvor şi Calea
13 Septembrie.

Se anunţă ploaie

Mâine vremea va fi uşor mai rece, iar cerul temporar noros. După-amiază vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura va urca după-amiază până la 23-24 de grade, cu 2 grade mai puţin decât azi.

Concert AC/DC

Premieră istorică: legendara trupă AC/DC va concerta pentru prima oară în România, duminică, 16 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite