VIDEO 30.000 de români, „Crazy“ după Aerosmith

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30.000 de spectatori sunt aşteptaţi în această seară la concert, potrivit organizatorilor, compania Events. Trupa americană cântă pentru prima dată în România, la Zone Arena din Bucureşti. Show-ul va începe la ora 21.00, iar în deschidere va evolua formaţia Reamonn.

Fie că e vorba de adolescenţi, de tineri sau de persoane trecute de prima tinereţe, unul dintre hiturile băieţilor răi din Boston trebuie să le trezească o amintire.

Mai citeşte şi:

Aerosmith: pe locuri, fiţi gata, rock!

De altfel, memoria celor 30.000 de fani români de toate vârstele care se vor afla în această seară la concertul Aerosmith va fi reîmprospătată cu o „doză" de rock de şcoală veche.  Hiturile care au făcut istorie se vor auzi şi la Bucureşti, de la „Dream On" şi „Walk This Way", la „Cryin'" şi „Crazy".

Turneul numărul 25

„Cocked, Locked, Ready to Rock Tour", care include şi Bucureştiul, este cel de-al 25-lea turneu susţinut de Aerosmith, performanţă rar întâlnită chiar şi în lumea mare a showbizului. Cu toate acestea, în 2009 viitorul trupei era incert, şi, în ciuda celor patru decenii de carieră, relaţia dintre membrii trupei a fost marcată de mai multe dispute.

Certurile au fost provocate, în parte, de planurile solistului Steven Tyler de a înregistra un album solo, iar acest lucru ameninţa să destrame una dintre cele mai de succes trupe rock ale Americii. La aceasta s-au adăugat problemele de sănătate ale lui Tyler, dar şi ale celorlalţi muzicieni din trupă.

Cei cinci membri ai formaţiei - Steven Tyler (vocal), Joe Perry (chitară), Brad Whitford (chitară), Tom Hamilton (bas) şi Joey Kramer (tobe) au revenit însă la sentimente mai bune şi şi-au dat încă o dată mâna pentru un nou turneu, cu promisiunea că anul viitor vor intra în studio pentru a înregistra şi un nou album (ultimul disc al trupei a fost lansat în 2004).

Patru decenii de carieră

Cariera de aproape 40 de ani a avut suişuri şi coborâşuri, însă începând cu anii '70, perioadă în care s-a înfiinţat trupa, Aerosmith nu a lăsat să treacă niciun deceniu fără a-şi pune amprenta asupra unei generaţii.

La mijlocul anilor '70, băieţii răi din Boston erau replica americană a unor trupe europene de succes precum Led Zeppelin şi Rolling Stones, iar hiturile „Dream On" şi „Walk This Way", lansate în acea perioadă, au fost doar primii paşi către consacrare.

Solistul Steven Tyler intra şi el în galeria „urâţilor frumoşi" din rock şi, la fel ca Mick Jagger sau Keith Richards de la Rolling Stones, a avut partea sa de aventură. Exact ca în versurile hitului „Living on the Edge", solistul a trăit mulţi ani pe muchie de cuţit şi a avut drept crez suprem celebrul slogan „sex, drugs and rock'n'roll".

Perioada de declin pe care formaţia a traversat-o în deceniul următor s-a sfârşit odată cu o colaborare mai puţin obişnuită, care avea să influenţeze istoria featuringurilor muzicale: duetul cu raperii de la Run DMC.

Momentul a însemnat totodată revenirea trupei în prima ligă a rockului, comeback alimentat cu două hituri controversate „Love in an Elevator" („Dragoste în lift" - un clip cu multe scene erotice) şi „Janie's Got a Gun", („Janie are o armă" - povestea unei fete abuzate de tatăl său).

Anii '90 au însemnat însă apogeul pentru formaţia americană, succesul Aerosmith fiind potenţat de MTV, post care a difuzat în heavy rotation clipuri rebele şi provocatoare, ce ţineau publicul „lipit" de ecran: „Cryin'" cu o rebelă Alicia Silverstone ca protagonistă, „Crazy" cu Liv
Tyler (fata lui Steven Tyler) în ipostaze sexy şi, câţiva ani mai târziu, megasuccesul „ I Don't Wanna Miss a Thing", din coloana sonoră a filmului „Armageddon".

Generaţii de fani

Aerosmith este cea mai bine vândută trupă rock americană din toate timpurile (cu peste 150 de milioane de discuri). Cele patru premii Grammy şi cele 10 trofee MTV sunt o recunoaştere a valorii băieţilor răi din Boston, dar, aşa cum comenta un admirator pe YouTube, „vorbeşte de la sine faptul că eu ascult Aerosmith de mai multă vreme decât vreau să recunosc, iar fiul meu de 30 de ani, fiica mea de 20 şi nepoata mea de 10 ani sunt toţi fani ai trupei".

Mai sunt bilete

Pentru concertul din această seară încă se mai găsesc bilete care pot fi cumpărate la preţurile de 190 de lei (Gazon A), 330 de lei (Golden Ring) şi 590 de lei (locuri pe scaune la tribuna VIP). Biletele pot fi achiziţionate de la Zone Arena. Potrivit organizatorilor, până ieri s-au vândut aproximativ 27.000 de bilete.

Acces şi reguli la spectacol

La concert este interzis accesul cu brichete, băuturi îmbuteliate, obiecte contondente, făclii, torţe, artificii, petarde, arme, aparate foto şi camere video profesioniste. În caz de ploaie, organizatorii recomandă folosirea pelerinelor, umbrelele fiind strict interzise în spaţiul de la Zone Arena.

Nu este permis accesul cu autovehicule de orice fel, inclusiv biciclete, scutere, ATV-uri. Persoanele cu afecţiuni medicale sunt rugate să se înregistreze la cel mai apropiat punct de prim- ajutor şi pot participa la eveniment numai cu însoţitor.

Duş în timpul show-ului

Cei cinci membri ai trupei Aerosmith au avut câteva cerinţe demne de renumele de staruri rock. Una dintre cele mai puţin obişnuite a fost instalarea unei cabine de duş în culise, deoarece rockerii vor face duş chiar în timpul concertului, potrivit organizatorilor. Totodată, cele cinci cabine amenajate în backstage trebuie să fie identice.

Printre preferinţele culinare ale rockerilor se numără fructele de pădure (zmeură, afine, mure), iaurtul grecesc, prăjiturelele fără zahăr, iar ca băuturi preferă berea, apa Evian şi băuturile proteice. Solistul Steven Tyler (foto) vine însoţit de iubita sa.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite