«Ce remedii există pentru cancerul de colon?»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp,vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri
Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp,vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri

Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

Am 71 de ani şi aş dori să aflu ce posibilităţi există de a trata prin metode naturiste o tumoare canceroasă pe colon (la o distanţă de şase-şapte cm de rect). Analizele de sânge, colonoscopia şi tomografia au fost efectuate în luna februarie a acestui an, iar intervenţia chirurgicală va avea loc după terminarea tratamentului chimioterapeutic cu citostatice. Aş putea să urmez în paralel şi un tratament naturist? Ce remedii ar fi indicate în cazul meu şi cum trebuie administrate?
Ioan Chirilă, Bucureşti

Dr. Ruxandra Constantina 
medic de familie
competenţă în apifitoterapie,
reflexoterapeut


Tratamentul naturist trebuie recomandat de un medic specialist cu acordul oncologului. Ca recomandări generale, puteţi face o cură cu ceai antitumoral, câte ­două-trei­ căni pe zi. Sunt indicate şi capsulele cu AHCC (amestec de ciuperci folosite în medicina tradiţională japoneză), două capsule pe zi, Essiac (conţine brusture, măcrişul iepurelui, ulm şi revent turcesc), câte două-patru linguriţe de două ori pe zi, sau SOD (superoxid de dismutază, cu adaos de rozmarin, ceai verde, extract din seminţe de struguri), cu acţiune puternic antioxidantă, o capsulă de una-trei ori pe zi.

«Sunt dependent de somnifere»

Fără să îmi dau seama, am devenit dependent de Imovane. Urmez un tratament cu acest medicament de aproape doi ani. Ce ar trebui să fac pentru a scăpa de dependenţă? Iau seara câte o capsulă şi dorm patru-cinci ore, iar uneori chiar mai puţin. Ce aş putea să iau în locul acestui medicament? Am 86 de ani şi, când mă trezesc noaptea, îmi e teamă să nu cad sau să nu mă lovesc. Daţi-mi, vă rog, un sfat.
 Paraschiv Stănescu, Bucureşti

Dr. Radu Leon George
medic de familie,
competenţă
în fiziokinetoterapie


Puteţi să încercaţi, cu acordul medicului dvs., să înlocuiţi treptat acest produs cu altceva mai uşor, dar la fel de eficient. De exemplu, puteţi să luaţi alternativ o seară Imovane şi o seară două capsule de Extraveral. Repetaţi această schemă timp de 10-15 zile şi apoi, treptat, renunţaţi definitiv la Imovane, până reuşiţi să dormiţi doar cu Extraveral. Scădeţi apoi doza de Extraveral la un singur comprimat, tot în schema alternativă de 10 zile. Dacă este posibil, înlocuiţi ulterior Extraveralul cu Melatonină sau cu Benosen şi faceţi plimbări de 30 de minute cu două-trei ore înainte de culcare.

«Rezerva mea de ovule este pe terminate?»

Am citit undeva că fiecare femeie se naşte cu o rezervă de ovule, care se pierde pe măsură ce îmbătrânim. Ciclul meu menstrual a fost dintotdeauna de 23-24 de zile (variază de la o lună la alta), şi nu de 28 cât ştiu că este în general. În aceste condiţii, este posibil ca rezerva mea de ovule să se epuizeze mai repede decât la o femeie cu un ciclu menstrual de 28 de zile, având în vedere că am mai multe ovulaţii într-un an? Aş vrea să ştiu dacă acest lucru îmi poate pune fertilitatea în pericol şi dacă ar trebui poate să mă grăbesc să am un copil. Menţionez că am vârsta de 28 de ani, nu iau anticoncepţionale, am menstruaţie regulată, nu am probleme ginecologice şi nu am niciun copil. 
Ramona, Arad

Dr. Alexandra Crişan
medic primar
obstetrică-ginecologie
Spitalul Clinic Filantropia


Nu trebuie să vă faceţi nicio grijă în ceea ce priveşte legătura dintre durata ciclului menstrual şi  fertilitate. Fetiţele se nasc cu mai mult de un milion de foliculi din care se vor forma ovulele. La pubertate, mai există 300.000, dintre care, de-a lungul vieţii, aproximativ 300 devin foliculi maturi (ovul) cu fiecare ciclu menstrual. Nu s-a dovedit nicio legătură între durata ciclului şi capacitatea de procreare şi nici între vârsta la care apare prima menstruaţie şi menopauză. Nu fiecare ciclu menstrual ­este ovulator. Pentru ca ovulaţia să se producă, pe lângă rezerva de ovule eliberată mai sunt necesari şi o serie de hormoni.

«Cum pot trata ejacularea precoce?»

Am două probleme ce ţin de activitatea mea sexuală. Prima dintre ele este că, la cea mai mică excitaţie, începe să-mi curgă din penis un lichid incolor. Care credeţi că este cauza acestui simptom? Ar trebui să mă îngrijorez? A doua nelinişte a mea este legată de ejacularea precoce. Menţionez că am 44 de ani şi am această problemă de mult timp. Am urmat mai multe tratamente, însă fără rezultat. Ce mă sfătuiţi să fac?
Taro, Germania

Dr. Evelyn Cristescu
medic planificare
familială


Este relativ firesc ca, în momentul excitaţiei sexuale, să apară nişte picături incolore la nivelul penisului. Acest lucru ar putea deveni un motiv de îngrijorare doar în cazul în care este însoţit şi de alte simptome, precum mâncărimi, scurgeri de lichid în cantitate mai mare sau apariţia unor iritaţii în zona respectivă. Într-o astfel de situaţie, se recomandă un consult dermato-venerologic. În ceea ce priveşte ejacularea precoce, trebuie menţionat că rezolvarea acestei probleme necesită răbdare şi, eventual, şedinţe de psihoterapie.

«De ce apare balonarea?»

Mă balonează în general toate mâncărurile. Nu ştiu ce să mai fac şi ce tratamente să mai urmez. Am luat Dicarbocalm, Omez, Digenzum şi multe alte medicamente. Însă nimic nu a dat rezultate. Menţionez că am 60 de ani şi că simptomul este mai puţin sever atunci când stau nemâncat. Care sunt cauzele problemei mele? Ce ar trebui să fac pentru a scăpa de aceste neplăceri? 
Iosif C., Argeş

Dr. Marian Zota
medic specialist
gastroenterolog,
competenţe în ecografie


O persoană de 60 de ani trebuie bine investigată înainte de a se lua o decizie referitoare la un simptom precum balonarea. Astfel, înainte de a stabili un tratament, trebuie excluse patologii precum litiaza biliară sau colecistita cronică „fără piatră", gastrita sau pancreatita cronică. Trebuie luată în calcul şi posibilitatea unei patologii tumorale în zona pancreasului, stomacului, esofagului sau altor segmente ale tubului digestiv. Poate fi vorba şi de o tulburare vasculară a intestinului. Sfatul meu este să faceţi câteva analize de sânge care să vizeze bilanţul metabolic general, probele inflamatorii, starea tiroidei, eventual markerii tumorali, o ecografie abdomino-pelviană şi explorări endoscopice ale tubului digestiv, colonoscopie sau cel puţin testul de hemoragii oculte din fecale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite