Top 7 aliaţi care combat celulita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sedentarismul şi alimentaţia dezechilibrată favorizează depunerea de grăsimi şi de toxine sub piele, sub formă de celulită, o categorie de legume şi de fructe împiedică acest proces.

În timp ce sedentarismul şi alimentaţia dezechilibrată favorizează depunerea de grăsimi şi de toxine sub piele, sub formă de celulită, o categorie de legume şi de fructe împiedică acest proces.

1 Fructele roşii activează circulaţia

Datorită vitaminei P din conţinut, fructele roşii (vişinele, zmeura, coacăzele) menţin elasticitatea vaselor de sânge şi stimulează circulaţia sanguină, îngreunată în caz de cellulitis. De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante, fructele roşii întârzie îmbătrânirea celulară.

2 Ţelina are proprietăţi diuretice şi laxative

Legumă cu proprietăţi diuretice şi laxative, ţelina are în compoziţie substanţe amare care activează arderea grăsimilor şi ajută astfel la eliminarea celulitei. Fitohormonii pe care îi conţine combat acumularea de zaharuri şi de grăsimi în ţesuturi.

3 Vinetele  inhibă absorbţia grăsimilor

Cu un aport redus de calorii, vinetele inhibă absorbţia grăsimilor chiar din timpul mesei, stopând astfel procesul prin care lipidele ajung în sânge. Atenţie însă, specialiştii te sfătuiesc să nu le găteşti cu prea mult ulei sau să adaugi maioneză la salată, deoarece vinetele astfel preparate îşi pierd din calităţi.
 
4 Ceapa elimină toxinele

Ceapa reduce nivelul zahărului din sânge şi stimulează eliminarea grăsimilor şi toxinelor, ajutând ­astfel la purificarea organismului şi, implicit, la combaterea celulitei.

5 Ardeiul iute intensifică arderile

Având proprietăţi diuretice, tonice şi antiinfecţioase, ardeiul iute scade apetitul. În plus, ajută la eliminarea zaharurilor şi grăsimilor chiar înainte de asimilare. Datorită acestor proprietăţi, specialiştii din industria cosmetică au introdus ardeiul iute printre ingredientele cremelor anticelulitice, care s-au dovedit eficiente.

6 Cerealele integrale accelerează metabolismul

Cerealele integrale, cum sunt orezul brun şi ovăzul, consumate mai ales la micul dejun, accelerează metabolismul, favorizând pierderea kilogramelor. În plus, aceste alimente ajută şi la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

7 Ceaiul verde dizolvă ţesutul gras

Ceaiul verde stimulează lipoliza, proces prin care sunt descompuse grăsimile. De asemenea, frânează absorbţia intestinală a grăsimilor şi a zaharurilor, inhibând parţial anumite enzime digestive.

Dieta, în funcţie de constituţie

Pentru combaterea celulitei, femeile care au corpul atletic trebui să mănânce fructe, legume de sezon în cantităţi mari, cereale şi proteine. În schimb, femeilor robuste le sunt indicate, pe lângă legume şi fructe, lactate probio­tice în combinaţie cu cerea­le.

În cazul femeilor cu corpul în formă de pară, alimentaţia va cuprinde toate fructele şi legumele de sezon, recomandă profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi în al doilea volum al cărţii „Şi noi ce mai mâncăm... Ca să slăbim?".

Specialistul nostru
Livia Nena

biolog
nutriţionist


Alimentaţia joacă un rol major atât în apariţia şi în cronicizarea celulitei, cât şi în atenuarea acesteia. Eliminarea zahărului rafinat şi a derivatelor sale, a grăsimilor animale, a aditivilor chimici, a alcoolului şi a tutunului reprezintă un pas important în combaterea celulitei.

Pentru o mai bună circulaţie periferică şi pentru un aport sanguin optim în ţesuturile pielii  este recomandat consumul de fructe şi de legume bogate în vitamina C şi în flavonoide, în vitamina E (pentru un mai bun echilibru hormonal), în acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6. Ceaiurile depurative şi cele tonice digestive sunt de mare ajutor.

Diferenţă

Celulita apare mai des la femei decât la bărbaţi din cauza diferenţelor hormonale specifice.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite