Dieta care curăţă colonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verdeţurile oxigenează sângele şi ajută la eliminarea toxinelor
Verdeţurile oxigenează sângele şi ajută la eliminarea toxinelor

Te confrunţi frecvent cu constipaţie, dureri abdominale sau cu infecţii urinare şi, în plus, respiraţia ta are un miros neplăcut? Dacă da, nu mai sta pe gânduri şi urmează o cură de detoxifiere a colonului!

Boala porneşte din colon, spun unii specialişti. Şi crudul adevăr este că locul trei în topul formelor de cancer este ocupat de cancerul de colon. În intestinul gros se acumulează cele mai multe toxine, iar dacă acestea nu sunt eliminate, ajung în ficat şi în sistemul sanguin, intoxicând practic întregul organism.

De aceea, pentru a fi ferit de infecţii sau de alte afecţiuni, trebuie să introduci în dietă alimente care facilitează curăţarea colonului.

Mai multe fibre

Pentru a elimina resturile acumulate în colon şi pentru a avea o digestie sănătoasă, trebuie să suplimentezi aportul de fibre. Legumele, fructele, citricele, fasolea, mazărea, orezul, seminţele, nucile şi cerealele integrale sunt surse excelente de fibre.

Acestea favorizează tranzitul intestinal şi refac flora intestinală, facilitând înmulţirea bacteriilor bune. Specialiştii recomandă să consumi între 20 şi 35 de grame de fibre pe zi.

Pentru a respecta acest lucru, trebuie să mănânci cinci porţii de fructe şi de legume şi şase porţii de cereale integrale, o porţie fiind echivalentul unei felii de pâine sau unei ceşti de cereale cu lapte.  Trebuie menţionat că seminţele de in sunt cea mai bogată sursă de fibre, o lingură de seminţe măcinate conţinând între patru şi şase grame de fibre.

Bea cât mai multă apă!

Apa te ajută să îţi purifici întreg organismul, prevenind în acelaşi timp constipaţia şi afecţiunile ce pot apărea la nivelul intestinelor ori la nivelul rinichilor. Cantitatea optimă de apă pe care trebuie să o bei variază între şase şi zece pahare pe zi.

Iaurturi, pentru refacerea florei intestinale

O dietă bogată în carbohidraţi şi săracă în fibre distruge bacteriile „bune" care formează flora intestinală. Pentru a menţine şi pentru a reface balanţa normală a sănătăţii intestinelor, trebuie să mănânci iaurt, kefir şi alte produse lactate fermentate. Acestea conţin probiotice, bacterii esenţiale pentru eliminarea toxinelor şi pentru prevenirea acumulării de bacterii nocive care duc la slăbirea sistemului imunitar.

Important

Specialiştii  îţi recomandă să consumi între 20 şi 35 grame de fibre zilnic.

Specialistul nostru
Livia Nena

biolog nutriţionist

Este recomandabil ca,  o dată pe an, să urmăm o cură de detoxifiere a organismului. Acest lucru se adresează în primul rând colonului. De multe ori, cauza multor probleme de sănătate este dată de un grad ridicat de toxicitate la nivelul colonului.

O cură de detoxifiere presupune ca, timp de două-trei săptămâni, să renunţăm la produsele de origine animală şi să consumăm cereale integrale, salate şi sucuri din fructe şi din legume, fructe oleaginoase şi cât mai multe lichide.

Tot în această perioadă, este indicat să suplimentăm dieta cu vitamine, minerale şi cu suplimente probiotice (ce conţin bacterii cu rol de curăţare a colonului) şi prebiotice (cu un conţinut ridicat de fibre).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite