Drenajul limfatic ne scapă de toxine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele benefice asupra sănătăţii se pot obţine după aproximativ 10 şedinţe de presomasaj. Această metodă stimulează imunitatea, detoxifiază organismul şi este recomandată în afecţiuni precum insuficienţa venoasă cronică.

O funcţionare corectă a circulaţiei limfatice este esenţială pentru menţinerea stării generale de sănătate. Printre altele, sistemul limfatic este responsabil cu starea imunităţii noastre. Presomasajul are o acţiune pozitivă asupra ganglionilor limfatici.

Aceştia produc limfocite, care „curăţă" lichidul limfatic, eliminând substanţele nocive din organism. Presiunea blândă şi corect dirijată în cadrul şedinţelor de drenaj limfatic ajută la eliminarea deşeurilor metabolice şi toxinelor.

Indicat în insuficienţă venoasă

„Drenajul limfatic este recomandat persoanelor cu edeme limfatice primare (dobândite) şi secundare (precum cele posttraumatice sau postmastectomie)", afirmă kinetoterapeutul Ştefan Ignătescu, specialist în drenaj limfatic manual şi în terapie fizică complexă de drenare.

Procedeul este indicat şi persoanelor care suferă de insuficienţă venoasă cronică, iar efectele de durată ale drenajului limfatic includ reducerea durerilor şi oboselii cronice, combaterea insomniilor şi relaxarea întregului organism.

Eficient pentru combaterea celulitei

În cazul unui drenaj limfatic deficitar, se produce o acumulare de grăsime şi de toxine la nivelul adipocitelor. Prin urmare, celulele grase se vor încărca cu lichid, favorizând apariţia celulitei. Prin drenajul limfactic se elimină acumulările de lichid şi de grăsimi din corp, prevenindu-se celulita.

Cei care vor să recurgă la şedinţe de drenaj limfatic trebuie să se adreseze unor centre cu personal calificat (kinetoterapeuţi sau fizioterapeuţi). Este foarte important ca terapeutul să stăpânească tehnica masajului corect, să cunoască bine zonele unde trebuie să se intervină şi să ţină cont de particularităţile fiecărui pacient.

În funcţie de indicaţiile terapeutice, se poate recurge la drenaj pe regiuni (care poate dura în jur de 40 de minute) sau la drenajul general (durata acestuia putând atinge şi două ore). „Dacă drenajul este efectuat bine, rezultatele se pot vedea după 10-12 şedinţe", menţionează kinetoterapeutul Ştefan Ignătescu.

Contraindicat în boli de inimă

Drenajul limfatic nu este recomandat persoanelor cu boli cardiovasculare, cu insuficienţă cardiacă, cu dereglări tiroidiene, cu tromboză, flebită, eczeme şi celor cu astm alergic.

Este nevoie şi de precauţii în cazul oricăror inflamaţii acute provocate de virusuri, bacterii sau de alergeni, existând riscul ca acestea să fie răspândite în restul corpului. De asemenea, în cazul femeilor, masajul abdominal nu trebuie efectuat în perioada menstruaţiei.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite