Cum a trăit publicul nunta secolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au venit la nunta regală din dragoste pentru Prinţesa Diana, din milă pentru William, ca să vadă rochia miresei, dar şi pentru distracţie.

Sutele de mii de oameni strânşi pe traseul alaiului au cântat în cor imnul Marii Britanii  Foto: Reuters

image

Oamenii au venit de luni (25 aprilie) în jurul catedralei londoneze Westminster pentru a se asigura că au o panoramă perfectă. „Nu plec până nu-mi văd prinţul", „Vreau să văd rochia de aproape", „Sunt aici pentru Diana", „Este un moment foarte important în viaţa mea" sunt câteva dintre motivele pentru care vizitatorii au răbdat nopţile în frig, înfăşuraţi în pături, în ciuda unei prognoze nu foarte prietenoase - noaptea termometrele au coborât sub 10 grade Celsius.

Socrii: Prinţul Charles (stânga) şi Michael Middleton   Foto: Reuters



Sute de mii de oameni - turişti de pe toate continentele şi britanici - au cântat astăzi împreună imnul britanic, chiar înainte de întâmpinarea caleştilor trase de cai în care se aflau membrii familiei regale.

image

Soacra mare, Camilla Parker Bowles (stânga), soacra mică, Carole Middleton (dreapta) şi Regina Elisabeta a II-a   Foto: Reuters



Kate Middleton (29 de ani) a intrat pe uşa Catedralei Westminster ca un „om obişnuit". După câteva zeci de minute, Catherine a ieşit pe uşă în calitate de Ducesă de Cambridge. O prinţesă dacă nu cu titlul, atunci cu ţinută şi atitudine: Catherine a purtat o rochie Alexander McQueen (creaţie Sarah Burton), un faimos creator de modă britanic care a murit anul trecut.

image

Trena miresei a fost dusă de sora acesteia, Philippa   Foto: AFP

image

Pălării cu emblema Marii Britanii, măşti cu feţele lui Kate şi William, steaguri Union Jack, sclipici, creativitate şi mult entuziasm - iată cum s-au gătit de nuntă englezii, dar şi turiştii prezenţi astăzi pe traseul nunţii regale pentru a-i privi de aproape pe tinerii căsătoriţi.

Sue Agnew, 50 de ani din Londra s-a căţărat într-un copac de pe traseul mirilor de la Westminster Abbey către Buckingham Palace. „Am avut o vedere bună, am văzut-o pe regină, i-am văzut pe Camilla şi pe Charles, pe Catherine şi William. Ne-am distrat," a spus Sue.

Unii oameni au venit la evenimentul din stradă pentru a aduce un tribut Prinţesei Diana, care a murit în urma unui accident de maşină în 1997, în Paris. „Suntem aici nu numai pentru nuntă. Suntem aici în amintirea Dianei, vrem să fim alături de băieţii ei." Sue descrie momentul în care s-a cântat imnul naţional de către mulţime ca fiind „extraordinar de emoţionant".

Septuagenare venite să îşi vadă prinţul

Scena sărutului, în balconul Palatului Buckingham   Foto: Reuters



Brenda Coldwell, 70 de ani, şi Shirley Padley, 71 din Royal Tumbridge Wells, Kent şi-au ocupat locurile pe traseul nunţii încă de la ora 4.00 dimineaţa. „Eram singurele de aici, dar locul s-a umplut repede. Chiar a meritat, deşi geamurile maşinilor erau negre şi nu puteai să vezi prea bine", a spus Brenda. „Este foarte important pentru mine, William va fi în curând prinţul nostru. A avut o viaţă grea şi vreau să-l văd fericit", a spus Shirley. 

În timp ce unii oameni au călătorit preţ de doar câteva ore cu trenul pentru a ajunge la nuntă, alţii au zburat ore în şir pentru a lua parte la sărbătoare. Amy Beckham, 33 de ani, din Ontario, a venit tocmai din Canada pentru marele eveniment. „Este fantastic, mi-a întrecut aşteptările cu mult. A fost incredibil, am stat în primul rând şi am făcut poze tuturor. „ Amy îşi ocupase locul încă de la 7.00 dimineaţa pentru a se asigura că face poze de neuitat cu familia regală.

image

Mirt şi zambile, florile din buchetul miresei 



Nunta regală a fost şi o bună scuză pentru distracţie. Jennifer Cole, 41 de ani, Collette Murphy, 42 de ani, şi Elizabeth Kaplan, 46 de ani, au venit la Londra tocmai din San Diego, SUA, într-o „excursie cu fetele": „A fost mai bine decât speram, am venit pentru o săptămână şi ne-am distrat grozav. Acum mergem la hotel, dăm un toast pentru miri şi apoi vom petrece în continuare în cinstea celor doi".

"William va fi în curând prinţul nostru. A avut o viaţă grea şi vreau să-l văd fericit."
Shirley Padley
turistă, 71 de ani

Regele Mihai, nuntaş

image

Printre nuntaşi, Regele Mihai I al României (centru-stânga) şi Principesa Margareta  Foto: guliver/getty images

image

Regele Mihai, văr de gradul al treilea cu regina Elisabeta a II-a, a participat împreună cu principesa Margareta şi principele Radu la nunta regală britanică. Regele Mihai a spus că nu a mai văzut niciodată în viaţa sa atât de mulţi oameni la o nuntă regală britanică.

Nunta dintre Will şi Kate este un eveniment de familie, şi nu de stat, deoarece William este al doilea în linie ca şi moştenitor al tronului Marii Britanii. Importanţa sa este însă foarte mare, dat fiind faptul că William va deveni, într-un final, regele Regatului Unit.

Tortul cu opt etaje a făcut deliciul invitaţilor   Foto: Reuters

image

Citiţi şi:

FOTOGALERIE - imagini superbe din cea mai importantă zi din viaţa lui William şi Kate

Nunta regală sărbătorită la Bucureşti de diplomaţii britanici GALERIE FOTO

FOTO / VIDEO Cum arătau Kate şi William când erau mai tineri şi ce trăsături vor avea copiii lor

Ceremonia nunţii regale în imagini. Vezi rochia de mireasă a lui Kate

Misterul tortului de la nunta regală a fost dezvăluit. Vezi cum arată tortul miresei

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite