YouthBank: 27.500 de lei pentru proiectele liceenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii bucureşteni au anul acesta la dispoziţie suma de 27.500 de lei pentru a dezvolta proiecte educaţionale, cultural-artistice, sociale sau ecologice prin intermediul programului YouthBank Bucureşti, implementat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, în parteneriat cu BRD ­ Groupe Société Générale.

 Administrat de un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, YouthBank strânge fonduri din comunitate, pe care le administrează, pentru a finanţa mai departe proiecte ale liceenilor. Cu suma strânsă din toamnă şi până acum - 27.500 lei  - 10 proiecte cu impact în comunitate vor câştiga. Tinerii au strâns această sumă prin intermediul a trei mecanisme: solicitarea de sponsorizări, vânzarea de felicitări de Crăciun la companii şi în cadrul târgurilor organizate de acestea, precum şi organizarea unui eveniment de strângere de fonduri.

Citeşte şi:

Iaşi: Doctoranzii plimbăreţi de la Matematică

Cei 20 de liceeni au realizat în ianuarie un concert de muzică clasică, Partituri pe Şevalet, unde au cântat pro-bono Corul de Copii Radio şi Alexandru Tomescu, împreună cu tineri artişti. Fiecare proiect poate fi finanţat cu o sumă între 2.000 şi 3.000 lei, iar pentru ca aplicaţiile să fie eligibile, ele trebuie să ţină cont de criteriile din ghidul de finanţare disponibil pe site-ul www.bucuresti.youthbankromania.ro. Echipa care aplică trebuie să fie alcatuită din cel puţin trei elevi care învaţă la unul dintre liceele din sectoarele 1 sau 2. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite