Universitate pe model american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinu Patriciu a anunţat că a semnat un parteneriat cu o universitate americană de prestigiu. România va avea în curând o nouă universitate, în parteneriat cu o prestigioasă instituţie academică americană.

Este vestea pe care Dinu Patriciu, preşedintele fundaţiei care îi poartă numele, le‑a dat-o tinerilor bursieri care învaţă în străinătate prin programul „Orizonturi Deschise". La întâlnirea anuală cu bursierii, omul de afaceri a anunţat că a făcut paşi concreţi în acest sens şi că a semnat un memorandum cu una dintre primele 30 de universităţi ale lumii.

Citeşte şi:

Premieră: Testul Cambridge se dă şi la Botoşani ( EXCLUSIV)

„Din motive de confidenţialitate nu pot să vă spun încă numele ei. Nu e simplu deloc, pentru că motivaţiile financiare ale unei mari universităţi americane sunt însemnate şi nu corespund cu capacitatea financiară a studenţilor din România sau a corporaţiilor care ar dori să-şi pregătească oamenii într-un astfel de program. Vom începe în 2012, în vară, cu un program de executive MBA, apoi cu un masterat în Ştiinte Politice şi cu o altă universitate americană cu un Master of Arts", le-a spus Dinu Patriciu celor 106 bursieri.

Universitate de prestigiu

Din 2014 vor apărea şi cursurile universitare clasice. Dinu Patriciu susţine că universitatea nu va semăna cu niciuna dintre instituţiile româneşti din prezent. Instituţia ar urma să deţină un corp profesoral cu totul diferit de ceea ce există acum în România şi va fi integrată în lumea Occidentală. "Sper ca această instituţie să schimbe ceva în învăţământul superior românesc, care a suferit în ultimii 20 de ani un proces de involuţie evident", afimă Patriciu.

Pentru el, profitul unei astfel de investiţii ar fi apariţia unor tineri români propuşi pentru un premiu Nobel ori când o viitoare mare afacere îşi va identifica rădăcinile în România.

"Să ştiţi că nu orice investiţie trebuie să producă un profit material imediat. Vă doresc tuturor să ajungeţi în situaţia de a lupta pentru alt tip de satisfacţii decât cele materiale. Pentru mine, această investiţie în viitorul societăţii noastre româneşti este importantă pentru că este ceea ce pot lăsa după mine mai solid", a adăugat Patriciu.

Cum se aplică pentru bursă

Programul „Orizonturi Deschise" se adresează tinerilor care vor să-şi continue studiile de masterat sau doctorat în străinătate. În fiecare an, un juriu format din personalităţi din mai multe domenii aleg cei mai merituoşi 100 de studenţi care au fost admişi la universităţi de prestigiu.

Valoarea bursei se ridică la maximum 15.000 de dolari pe an şi se acordă exclusiv pentru studii. Beneficiarii burselor trebuie să se întoarcă în România după terminarea studiilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite