Premieră: Testul Cambridge se dă şi la Botoşani ( EXCLUSIV)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional „A.T.Laurian" este autorizat de Consiliul Britanic să susţină aceste examene . Înscrierile se fac până pe 1 septembrie iar taxa este 500 de lei. Deja zeci de liceeni s-au înscris la concursul care le recunoaşte studiile de limbă engleză în străinătate.

Colegiul Naţional „A.T.Laurian" , care conduce în topul liceelor botoşănene cu cel mai mare număr de elevi cu atestat Cambridge, a obţinut din partea Consiliului Britanic dreptul de a organiza aceste testări online . Meritul de a aduce Cambridge-ul la Botoşani aparţine profesorului Ovidiu Aniculăese care i-a convins pe britanici să autorizeze susţinerea acestei testări la Laurian.

Astfel, pe 25 septembrie are loc primul examen cu probă scrisă pe calculator, prin legătura directă cu serverul Universităţii Cambridge.

Anual, peste 100 de elevi botoşăneni susţineau examenul Cambridge în centrele universitare.

Înscrierile  pentru examenul din acest an au loc până pe 1 septembrie la sediul liceului Laurian unde se achită şi taxa de 500 de lei. Contact teacherovi@yahoo.com

Profesor Ovidiu Aniculăese, iniţiator proiect:  „ Când, cu ani în urmă, am luat iniţiativa organizării testelor Cambridge la Botoşani, mulţi au fost sceptici. „Botoşaniul nu se compară cu Suceava", spuneau ei. Profitând de apariţia condiţiilor tehnice pentru susţinerea probelor scrise pe calculator, prin legătura directă cu serverul Universităţii Cambridge, Laurianul este acum, împreună cu Liceul Mircea cel Bătrân din Constanţa prima şcoală din ţară, care reuşeşte susţinerea testului CAE în acest fel"  profesor Ovidiu Aniculăese, iniţiator proiect.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite