Suntem oi în stâna lui Becali?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezența unui astfel de individ pe scena publică dă dimensiunea confuziei în care trăiesc mulți dintre conaționalii noștri. Mă refer la cei care l-au propulsat prin vot pe Becali în Parlamentul European.

Supărat pe decizia UEFA în privința Arenei Naționale, Gigi Becali a scăpat un porumbel care a trecut prea ușor peste capetele jurnaliștilor prezenți la conferința de presă de astăzi. Europarlamentarul a spus, printre altele, că a cerut consilierilor săi de la Bruxelles să se implice în problema gazonului.


Fără să intenționeze să facă asta, Becali a lăsat să se vadă că folosește poziția de europarlamentar pentru rezolvarea unor probleme private, care nu au nicio legătură cu statutul lui la Bruxelles. Contact de redacția "Adevărul Europa" din Bruxelles, Dumitru Bivol, asistent al lui Becali, a negat vehement informația. Dacă el este cel care spune adevărul, înseamnă că patronul Stelei a vorbit prostii.

În ambele situații s-a demonstrat din nou cât de mult au greșit cei care l-au trimis pe Becali în Parlamentul European.

Este o rușine să avem un astfel de reprezentant în Europa. Practic avem un ales care confundă biroul european cu stâna proprie sau un europarlamentar circar. Sau ambele. Și cum putea să fie altfel când biletul de avion pentru Bruxelles a fost "cumpărat" prin agenția de turism politic a altui mare măscărici al scenei publice românești.

S-a mai întâmplat ceva revoltător și rușinos astăzi, la conferința de presă în care Becali a vorbit prostii. Intrat în direct mai devreme, latifundiarul a fost surprins făcând ordine cu jurnaliștii. Limbajul și modul în care s-a adresat sunt sub orice critică. Nici măcar la stână, cu ciobanii, nu se vorbește așa. Atitudinea lui Becali în fața reporterilor a fost aceea a unui individ rudimentar.

Nu sunt lucruri noi. Becali a demonstrat aproape la fiecare ieșire publică ce fel de om este. Jenant este că jurnaliștii prezenți în sală nu au plecat in corpore și nu l-au lăsat pe Becali să vorbească singur. Indiferent de potențialul de audiență și de ce spunea patronul Stelei, reporterii s-au umilit când au acceptat să rămână acolo.

Nimic nu justifică acceptarea unei astfel de umilințe din partea unui individ care confundă oamenii din jur cu berbecii și măgarii de la stâna proprie. Un personaj care a jignit și bălăcărit pe toată lumea în ultimii zece ani. Este greu de înțeles cum poate cineva, care are un minim de educație și decență, să acorde încredere de orice fel unui personaj ca Becali.

Mălin Bot este jurnalist și redactor-șef adevarul.ro

Citeşte alte opinii:

Ipocriții

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite