Halterofilii moldoveni, creditați cu cele mai mari șanse la podiumul Jocurilor Olimpice de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judo, haltere, lupte libere și atletism. Acestea sunt primele patru discipline sportive de la care autoritățile moldovene așteaptă medaliile din cadrul Jocurilor Olimpice din Capitala Marii Britanii.

Cristina Iovu și Anatoli Cîrîcu sunt cei mai bine cotați sportivi pentru cele mai bune locuri de pe podiumurile de la Jocurile Olimpice din Londra.

„La haltere avem mari speranțe de aur, fie că e vorba despre Cristina Iovu sau de Anatoli Cîrîcu. Sperăm să câștigăm locuri pe podium la lupte libere la feminin, unde participă Svetlana Saenkco și la atletism, unde contăm pe Ion Luchianov și Zalina Marghieva. Dacă vor fi într-o formă bună la Londra, au foarte mari șanse să revină acasă cu medalii olimpice", precizează Octavian Bucătaru, șeful Direcției Sport de Performanță, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

Vezi în ce condiții vor fi cazați sportivii din lotul olimpic moldovenesc, la Londra

Pe de altă parte, președitele Federației de Lupte este rezervat cu privire la performanțele luptătorilor moldoveni. „Dacă sportivii noștri se clasează printre primii zece, putem vorbi despre o performanță reală. Dacă reușim un podium la lupte libere, le facem sportivilor noștri monumente pe aleea olimpică", spune și Victor Peicov, șeful federației.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite