Război deschis în AIE! Ghimpu: „Filat se vrea președinte“. Filat: „Este un frustrat și un isteric“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu și Vlad Filat
Mihai Ghimpu și Vlad Filat

Liderul liberal și cel liberal-democrat dau vina unul pe altul pentru anularea alegerii președintelui Republicii Moldova programată pentru vineri.

Mihai Ghimpu l-a acuzat aseară pe premier că nu-și dorește să fie ales șeful statului din simplul motiv că „Filat vrea sa fie președinte". „Domnul Filat nu dorește să fie ales președintele, indiferent de ce ar fi. Nu trebuie nimeni, poate mai bine să fie un fel de haos dupa ce își realizează obiectivul său. Se va ajunge la aceea că acel candidat la Președinție să fie Vlad Filat", a declarat liderul Partidului Liberal la emisiunea În Profunzime.

Replica nu s-a lăsat așteptată. Vlad Filat a spus astăzi, într-un briefing, că tocmai Ghimpu este cel care refuză să voteze oricare candidat din afara Alianței pentru Integrare Europeană, indiferent de trecutul și meritele lui, atâta vreme cât asta ar însemna să rămână fără funcție.

„În loc să folosească acest timp pentru a dialoga și a găsi o soluție, el folosește această perioadă pentru a-și discuta frustrările în studiourile TV. [...] Este lipsă de responsabilitate, demagogie și imaturitate politică. Am obosit să-l văd țipând la televizor. Sunt convins că și oamenii, și partenerii externi, și jurnaliștii au obosit de acest circ", a menționat liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Scrutinul prezidențial ar putea fi amânat după ce niciun candidat nu s-a înscris în cursă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite