Victor Bodiu este noul preşedinte al Băncii de Economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul primei şedinţe membrii Consiliului de Administraţie al singurei bănci cu capital de stat, au decis să-l aleagă şef pe secretarul general al Guvernului.

Membrii Consiliului de Administraţie al singurei bănci cu capital majoritar de stat l-au ales preşedinte pe Victor Bodiu, secretarul general al Guvernului. Decizia va permite deblocarea activităţii BEM. Din cauza lipsei unui consiliu funcţional nu se puteau adopta decizii importante pentru dezvoltarea băncii, inclusiv acordarea de credite mari.

Amintim că la 8 iunie, acţionarii Băncii de Economii a Moldovei au ales o nouă componenţă a organului de administrare. Din componenţa consiliului, fac parte trei reprezentanţi ai statului, care deţine pachetul majoritar - Victor Bodiu, Veaceslav Mămăligă (consilierul ministrului Finanţelor) şi Elena Matveeva (manager la BEM) - şi doi ai minoritarilor, auditorul Galina Nistor şi avocatul Victor Berlinski.

Anterior liderul fracţiunii liberal-democrate din Legislativ, Valeriu Streleț a declarat că "Victor Bodiu are o bogată experiență de activitate în sectorul bancar şi aceasta este comparabilă chiar și cu cea a dlui Drăguțanu (guvernatorul Băncii Naţionale n.n.)" şi respectiv este bun pentru această funcţie.

Acţionarii de la Banca de Economii îşi vând acţiunile

De ce nu poate fi privatizată Banca de Economii

Banca de Economii a mai rămas fără 239 milioane de lei

"Raiderii" au devenit acţionari cu acte în regulă la Banca de Economii

Proprietarii Băncii de Economii vor 150 de milioane de lei pentru acțiunile lor

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite