Miliardarul Anatol Stati riscă să piardă sediul companiei Ascom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri a fost dat în judecată de fostul său adjunct care ca despăgubire morală două milioane de lei şi sechestru pe sediul Ascom Grup.

Compania Ascom Grup, proprietate a miliardarului moldovean Anatol Stati a fost acţionată în judecată de către Andrei Baștovoi care a exercitat anterior funcţia de vice-preşedinte al companiei. Cererea de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale a fost depusă la Judecătoria Buiucani de reprezentantul reclamantului, avocatul Gheorghe Susarenco. Potrivit Jurnal TV, Andrei Baștovoi cere ca despăgubire morală două milioane de lei moldovenești, sumă pe care o consideră simbolică pentru Ascom.

Se consideră denigrat

Omul de afaceri consideră că a fost denigrat de compania Ascom prin difuzarea unei informaţii precum că „grupul Baştovoi şi-a însuşit zeci de milioane de dolari" în detrimentul Ascom Grup.
„Subliniez faptul că nu atât banii lor mă interesează, cât și bunul nume al meu", a declarat Andrei Baştovoi pentru Jurnal TV. De asemenea acesta a cerut sechestrarea sediului central al Ascom Grup până la plata daunelor morale și dezmințirea publică a afirmaţiilor calomnioase la adresa lui Baştovoi.

În acelaşi timp, ieri instanţa de judecată a decis că Anderi Baştovoi să rămână în arest la domiciliu, în timp ce procurorii au solicitat ca el să fie pus după gratii.

Andrei Baştovoi eliberat de magistraţii de la Curtea de Apel

Fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, în ultimii 10 ani, Andrei Baştovoi a fost vice-preşedinte al companiei Ascom Grup, ce aparţine familiei miliardarului Anatol Stati. A fost demis acum câteva luni.

La începutul lunii august el împreună cu feciorul său a fost arestat fiind bănuit de delapidarea averii străine săvârşită în proporţii deosebit de mari.
Peste două luni, Baştovoi a fost acuzat că ar fi pus la cale asasinarea unor lucrători de la compania ce aparţine miliardarului Anatol Stati.

Fost manager de la Ascom Grup, arestat pentru tentativă de asasinat

Procuratura investighează cazul "însuşirii ilegale" a sumei de 185 mii de dolari de către un fost manager al companiei Ascom Grup

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite