Fost manager de la Ascom Grup, arestat pentru tentativă de asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au reţinut câteva persoane, bănuite că ar fi pus la cale asasinarea unor lucrători de la compania ce aparţine miliardarului Anatol Stati

Potrivit informaţiilor difuzate de Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Baştovoi, vice-preşedinte al Ascom Group, a planificat, în complicitate cu alte două persoane, asasinarea şefului Serviciului de securitate și a altor angajaţi ai companiei.

Plan diabolic

„Angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor a DP MAI, în comun cu Procuratura Generală, au întreprins un șir de măsuri operative de investigații și procesual-penale, în baza cărora au fost acumulate probe suficiente pentru dovedirea vinovăției persoanelor reținute, fiind pornită cauza penală în baza art. 26 şi art. 145 alin. (2) lit. a), b), d), g), i), k), p) din Codul penal.
În urma audierii unuia din bănuiți, în prezența avocatului și a Procurorului, acesta și-a recunoscut pe deplin fapta și vina, depunând depoziții despre complicii săi cu care a coordonat planul diabolic. În acest scop, la 12 octombrie, 2011, presupusului asasin i-a fost oferit un avans în valută străină, urmând ca acesta să încaseze toţi banii după asasinarea persoanelor indicate și prezentarea probelor (foto, imagini video)", se spune într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Afacerilor Interne.

În comunicat se mai precizează bănuiţii sunt reţinuţi în conformitate cu art. 166 din Codul penal al Republicii Moldova, pentru 72 de ore.

Amintim că Andrei Baștovoi și fiul său Valentin au fost arestaţi la începutul lunii august la cererea președintelui Ascom Group, Anatol Stati. Ei au fost învinuiți de delapidarea sumei de 185 mii de dolari, bani tranferaţi din Uganda pe contul unei firme din Chişinău. Baştovoi a ocupat funcţii cheie în Ascom Group încă de la fondarea companiei, în 1994. Ulterior Baştovoi a fost eliberat, dar avea interdicţia de a părăsi ţara.

A lucrat mai mult de 10 ani pentru miliardarul Stati

Fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, în ultimii 10 ani, Andrei Baştovoi a fost vice-preşedinte al companiei Ascom Grup, ce aparţine familiei miliardarului Anatol Stati. A fost demis acum câteva luni.
Potrivit topului „Cei mai bogaţi oameni din CSI" elaborat şi publicat anul trecut de ziarul financiar ucrainean "Delo" (Afacerea), preşedintele companiei Ascom-grup, Anatol Stati este cel mai bogat om din Republica Moldova. Averea lui este estimată la 500 milioane de dolari.
Feciorul său Gabriel Stati, celebru prin colecţia de maşini scumpe şi escapadele sale, a candidat ca independent la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite