Ministerul Sănătății îi pregătește lui Vitalie Platon un nou transplant de rinichi, tot la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Platon și fiul ei, Vitalie, așteaptă o soluționare din partea Ministerului Sănătății. Foto: „Adevărul“
Ana Platon și fiul ei, Vitalie, așteaptă o soluționare din partea Ministerului Sănătății. Foto: „Adevărul“

Supus anterior unui transplant renal eșuat, Vitalie Platon ar putea fi supus unei noi intervenții la Chișinău, de către o echipă mixtă de chirurgi români și moldoveni, sub directa supraveghere a unui specialist belgian.

Vitalie Platon, tânărul de 30 de ani din Chișinău care a fost supus unui transplant renal eșuat, în decembrie anul trecut, urmează să fie reoperat.

După jumătate de lună de când ministrul Sănătății a anunțat pentru „Adevărul" că Vitalie va fi supus unei noi intervenții chirurgicale la București, oficialii de la minister susțin acum că, de fapt, operația va avea loc tot la Spitalul Republican din Capitală.

Transplant de rinichi eşuat. Bolnavul va fi inclus, în continuare, în lista de aşteptare

O nouă operație, de 25.000 de euro, la București, pentru tânărul supus ultimului transplant de rinichi, soldat cu un eșec

Conform ultimelor noutăți, lui Vitalie i se va transplanta un al treilea organ, cadaveric, care să-i echilibreze funcțiile excretoare.

Totodată, noua intervenție chirurgicală de la Chișinău urmează să fie susținută de o echipă de specialiști româno-moldovenească, sub directa supraveghere a unui chirurg din Belgia expert în astfel de transplanturi.

A aflat de la televizor că va primi un nou rinichi

„Dacă vin medici străini la Chișinău, fac operația aici. Dar dacă mă vor tăia doar cei de la noi, nu sunt nebun să mă întorc pe masa de operație", spune Vitalie.

Tânărul suferă de glomerulonefrită cronică, boală care se manifestă prin inflamarea vaselor mici de sânge din rinichi și pierderea progresivă a capacităților renale.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite