Vezi AICI care sunt şansele lui Ilie Cazac de a fi graţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

L-am întrebat pe Vladimir Iastrebceak dacă Ilie Cazac, tânărul de 24 de ani condamnat la 14 ani de închisoare pentru „înaltă trădare", are şanse să fie graţiat la fel ca jurnalistul Ernest Vardanean. „Nu există o adresare a acestuia prin care cere să fie graţiat. Situaţia lui Ilie Cazac este diferită de cea a lui Ernest Vardanean. Cazac a purtat epoleţi, a fost ofiţer şi angajat al unei structuri de forţă", a explicat „

Stela Surchicean, mama tânărului deţinut la Tiraspol, crede că fiul ei ar putea fi eliberat, dacă autorităţile de la Chişinău ar fi mai insistente.

„Ilie a a fost vizitat recent la închisoare de reprezentanţii securităţii separatiste. I-au spus că vor să scape de el, doar că autorităţile de la Chişinău nu au întreprins nimic pentru asta. Am apelat iarăşi la Guvern, însă am impresia că nimeni nu mişcă un deget. Aşteaptă ca cineva să le scoată gunoiul din casă", ne-a spus femeia.

CITEŞTE AICI INTERVIUL ACORDAT DE VLADIMIR IASTREBCEAK PENTRU ADEVĂRUL

Potrivit lui Iastrebceak, liderul de la Tiraspol Igor Smirnov nu regretă că l-a graţiat pe Vardanean, nici după ce ziaristul s-a mutat la Chişinău.

„Vardanean are de întreţinut o familie numeroasă. El a trimis o scrisoare prin care cerea graţierea. Şi-a recunoscut faptele. Au fost şi adresări din partea Patriarhului Moscovei", a declarat aşa-numitul ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite