Pedofilii din Republica Moldova vor fi castraţi chimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova este raiul pedofililor străini
Republica Moldova este raiul pedofililor străini

Parlamentul a aprobat, azi, în lectură finală, poiectul de lege care prevede castrarea chimică a pedofililor. Pentru aceasta au votat în unanimitate deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană.

Potrivit noii legi, vor fi castraţi chimic toţi pedofilii care vor fi condamnaţi după 1 iulie 2012 şi nu imediat cum li se va pronunţa sentinţa, ci înainte cu trei luni de ispăşirea pedepsei.

Deputatul PL, Valeriu Munteanu, autorul proiectului de lege, a explicat necesitatea adoptării unei astfel de legi prin faptul că pedeapsa pentru astfel de infracţiuni este mult prea blândă şi mulţi pedofili revin la vechile obiceiuri după eliberare. „În ultimii 5 ani, 15 pedofili care au fost condamnaţi, au comis repetat aceeaşi infracţiune", a declarat deputatul pentru Adevărul.

Munteanu susține că în ultimii ani a crescut numărul acestor infracţiuni şi că, din cauza legislaţiei prea blânde, Republica Moldova a devenit o atracţie pentru pedofilii din străinătate care vin la noi în căutarea victimelor.

Munteanu a explicat că el s-a condus de legislaţia europeană în acest domeniu şi a dat ca exemplu Polonia care are o asemenea lege şi unde numărul infracţiunilor de acest gen a scăzut, din 2009, cu 70%.

Acum, Guvernul trebuie să decidă ce medicamente vor fi folosite pentru inhibarea totală a funcţiilor sexuale ale pedofililor.

Daniela Sâmboteanu, preşedintele Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii, a declarat că „castrarea chimică este o soluţie doar că aceasta nu rezolvă şi problema psihică a abuzatorului.

O astfel de lege este aplicată în Germania, Polonia, Rusia, Canada, Suedia și unele state din SUA.

Citeşte şi:

18 ani de închisoare. Atât va sta după gratii pentru că a violat o gravidă

Şi-au pus copilul în valiză ca să-l ascundă de ochii vameşilor

Sancţiuni dure în cazul funcţionarilor implicaţi în scandalul privind fraudele la acordarea cetăţeniei române

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite