Un tânăr din Moldova a câştigat premiu pentru cel mai bun film românesc la Anim’est 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Hunger“, realizat de Alexei Pătrașcu, a fost desemnat de juriu cel mai bun film, din cele 21 prezentate la Festivalul Internațional de Film Animat Animest București 2012.

Alexei Pătrașcu este un tânăr din Republica Moldova, stabilit în România. El a câştigat premiu pentru cel mai bun film românesc. „Animația cu care am participat la festival, a fost mai mult un test, dar care, în rezultat, a ajuns să fie o animație", spune Alexei Pătrașcu, potrivit pentruea.md.

Întrebat ce va face mai departe, Alexei spune că va continua în același ritm. „0 Desen, animație, pictură, muzică pentru animație. Acum ocupația mea de bază este desenul și îmi doresc să particip și anul viitor la festival", susţine tânărul. Potrivit aceleiaşi surse, cu cei 500 de euro câștigați la festival, Alexei spune că va supraviețui.

Anim'est revine la Chișinău

Potrivit site-ului official, rrofeul Anim'est merge anul acesta în Belgia. „Oh Willy..." realizat de Emma De Swaef şi Marc James Roels i-a convins pe cei trei membri ai juriului că merită premiul cel mare. Regizoarea Emma De Swaef nu este la prima vizită la Anim'est, in 2009 ea câștigând mențiunea specială a juriului la categoria film studențesc.

Premiul pentru cel mai bun film de lung Metraj, a fost acordat filmului „Alois Nebel" realizat de către Tomáš Luňáĸ, din Cehia. Premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj a fost adjudecat de filmul „Tatăl" realizat de Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popovic, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin din Bulgaria, Croația şi Germania.

CLICK PENTRU A VEDEA CÂŞTIGĂTORII ANIM'EST

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite