Anim'est revine la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de filme vor putea vedea cele mai bune pelicule
Iubitorii de filme vor putea vedea cele mai bune pelicule

Iubitorii de filme vor putea vedea cele mai bune pelicule din cadrul festivalului. În perioada 1-4 noiembrie va avea loc cea de-a doua ediții a festivalului internațional de film de animație Anim'est.

Organizatorii promit un nou festin cinematografic, din care nu vor lipsi premierele absolute sau proiecțiile speciale. Creepy animation night, noaptea de scurtmetraje animate neconvenţionale şi bizare dublate de live act audio-vizual, va provoca și în acest an imaginaţia şi simţurile spectatorilor din Republica Moldova.

Programul Anim'est de la Capitală include o retrospectivă specială, dedicată unuia dintre marii maeștri ai animației japoneze și modiale - Hayao Miyazaki. Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 50 de ani, Miyazaki este un animator apreciat pe plan internațional. El este comparat cu Walt Disney, Nick Park sau Robert Zemeckis.

Cinefilii din Chișinău se vor mai putea bucura și de „Ponyo"- animația anului la cea de-a 32-a ediție a premiilor Academiei de film japonez, de „Porco Rosso"- aventurile unui pilot profesionist al anilor '20, care, în urma unui blestem, a fost transformat într-un porc, dar și „My Neighbour Totoro"- povestea a două surori care se mută împreună cu tatăl lor în ceea ce pare a fi o casă bântuită.

Prima ediție Anim'est de la Chișinăua adunat în cele patru zile de proiecții și evenimente peste 3.500 de oameni. 135 de filme din 28 de țări au fost proiectate în cadrul ediției speciale organizate de cel mai important festival de film din Bucureşti, iar spectatorii din Moldova au avut parte și de experiența Creepy Animation Night.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite