Fără blocuri de beton și doar militari neînarmați la postul de la Pârâta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul pacificatorilor de la postul de la Pârâta a fost redus de la șapte la patru, în urma incidentului care a avut loc de Revelion. Militarii vor fi neînarmați și se vor afla în zonă doar pentru monitorizare, a anunțat vicepremierul pe Reintegrare, Eugen Carpov.

Decizia a fost luată de comandamentul unificat, fiind acceptată de toate părțile. Astfel, la postul de la Pârâta vor fi de gardă zilnic câte un soldat din partea Chișinăului, Tiraspolului și Federației Ruse plus un șef de post. Până acum, fiecare parte avea câte doi militari.

„Ideea este ca același mecanism să fie aplicat la toate cele 15 posturi de pacificatori din țară", a spus Carpov.

Citește și:

Tânărul de la Pârâta a fost împuşcat cu gloanțe interzise de ONU

„Mi-au împuşcat fiul ca pe un criminal"

Procurorii: „Soldatul care a împuşcat se află la el acasă, la Tighina"

Ambasadorul rus, contrazis de Poliție: Tânărul ucis avea carnet, iar mașina nu era în căutare

De asemenea, astăzi au fost scoase în afara carosabilului blocurile de beton de pe podul de la Vadul lui Vodă. Pietroaiele vor rămâne de-a lungul drumului și vor fi folosite pentru controlul traficului, fără a îngrădi accesul mașinilor.

Astăzi, protestatarii au blocat din nou traseul Chișinău-Dubăsari. Polițiștii de la Chișinău sunt cu ochii pe manifestanți. La protest participă și liberalii Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Primarul de Chișinău a declarat că ambasadorul rus Valeri Kuzmin ar trerbui expulzat din Moldova pentru reacția tendențioasă la incidentul de la Pârâta.

Tot astăzi, Vadim Pisari, tânărul de 18 ani împușcat mortal de un pacificator rus, este condus pe ultimul drum. Un procuror militar a sosit din Federația Rusia pentru a participa la anchetă. Mașina în care se afla băiatul a fost trimisă la expertiză.

Protest pe podul de la Vadul lui Vodă: „Russian army, go home!"

Reacţia Tiraspolului: „Arma a fost folosită legal. Prostia şoferului a dus la consecinţe tragice"

Expert Promo-LEX: Scoaterea posturilor de pacificatori ar trebui să fie o prioritate pentru formatul 5+2

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite